
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδης Στην Άρτα
Την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2026 θα επισκεφθεί την Άρτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Νικολάου.
Η επίσκεψη αυτή, που πραγματοποιείται μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, θα έχει επίσημο χαρακτήρα και στον κ. Υπουργό, στα πλαίσια των επαφών του και ειδικότερα σε συγκληθησόμενη σύσκεψη, θα τεθούν όλα τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν την απονομή δικαιοσύνης, όπως η στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών, η στελέχωσή τους κλπ.
Γενική Συνέλευση Εφοριακών

Σας γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ την 04-11-2026 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 πραγματοποιεί την Ετήσια Γενική Συνέλευση στη Θεοφάνεια αίθουσα του Δήμου Πρέβεζας .
Για τον λόγο αυτό οι Δ.Ο.Υ. ΑΡΤΑΣ , ΠΡΕΒΕΖΑΣ , ΛΕΥΚΑΔΑΣ οι ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΤΑΣ , ΠΡΕΒΕΖΑΣ , ΛΕΥΚΑΔΑΣ (και τα ΓΕΦ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ , ΓΕΦ ΠΑΡΓΑΣ , ΓΕΦ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ) θα είναι ΚΛΕΙΣΤΕΣ και θα λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφαλείας από 09:30 ως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας της 04/11/2026
Μνήμη θυμάτων των Κατοχικών Δυνάμεων στον μαρτυρικό Καταρράκτη Άρτας

Το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον μαρτυρικό Καταρράκτη Άρτας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Καταρρακτινών που έχασαν τη ζωή τους από τις Κατοχικές Δυνάμεις, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη των αθώων θυμάτων και την ιστορική παρακαταθήκη του μαρτυρικού χωριού.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών και των τοπικών φορέων, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν με σεβασμό στην απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους νεκρούς.
Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στις Πηγές

Με δοξολογία και καταθέσεις στεφάνων, πραγματοποιήθηκε στις 28-10-2026 στις Πηγές Άρτας, Ιστορική έδρα του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου.
Η Εκδήλωση έγινε στο χώρο του Μνημείου στην Πλατεία ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΑΣ.ΚΑΠΕΡΩΝΗ με σημαιοστολισμό του χώρου. Συγκινητική η παρουσία μαθητών του δημοτικού Σχολείου Μηλέας (Γρέβια) με τη δασκάλα τους κ.. Άννα Αλεξιάδη, γονέων των μαθητών, της εκπαιδευτικού Δώρας Ρίζου και συγχωριανών.
Μετά την θεία λειτουργία, ακολούθησε η επιμνημόσυνης δέησης από το Ιερέα του Ι.Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Παπά-Δημήτρη Παπαγεωργίου, κατάθεση στεφάνων, ομιλία ,ενός λεπτού σιγή και έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.
Τον δήμο Γ.Καραισκάκη εκπροσώπησε ο δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κουφούλης. Στην τελετή κατέθεσαν στεφάνια ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρακώστας Κώστας, μαθητές του Σχολείου και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Αρτας Χρ. Καπερώνης.
Ανάλογος εορτασμός πραγματοποιήθηκε και στην Μηλέα (Γρέβια) Πηγών όπου έγινε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Παπα-Γιάννη Μπαφατάκη και κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο του δήμου Νικ. Κουφούλη Δημοτικό Σύμβουλο τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καρακώστα Κων/νο μαθητές του Σχολείου Μηλέας (Γρέβια), την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Λένω Μπότσαρη την κ.Τζένη Βλάχου και τον Πρόεδρο της Αδελφότητας.
Ακολούθησαν Ποιήματα μαθητών στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Αγ. Γεωργίου . Ομιλία για την 28η Οκτωβρίου έκανε η δασκάλα του σχολείου κ. Άννα Αλεξιάδη με αναφορά στα γεγονότα του 40 .
Sakis Dovolis Trio – Live στο Brigada of Domovoi, Γιάννενα!

Special guests : Blue Soul Rebels
Ενας από τους κορυφαίους Έλληνες Blues – Rock κιθαρίστες, ο Σάκης Ντοβόλης επιστρεφει στα Ιωαννινα για ένα δυναμικό show μαζι με τους Blue Soul Rebels στο Brigada Of Domovoi, την Πέμπτη 5 Νοεμβριου, με ώρα έναρξης τις 22:00.
Μια συνάντηση άκρως ενδιαφέρουσα, που υπόσχεται να καθηλώσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ακροατή.
Σάκης Ντοβόλης – Κιθάρα, φωνητικά
Φώτης Ντοβόλης – Μπάσο
Νίκος Καλύβας – Τύμπανα
Η Νίνα Μπάσδρα παρουσιάζει το «ΝΑΝΙ»

Η Ελληνίδα υψίφωνος Nina Basdras, που ζει και δραστηριοποιείται στην Ισλανδία, κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ «ΝΑΝΙ», μια συλλογή ελληνικών νανουρισμάτων και τραγουδιών που υφαίνονται γύρω από τον ύπνο, την τρυφερότητα και την παιδική ηλικία.
Συνδυάζοντας παραδοσιακές μελωδίες με έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών, το άλμπουμ εξερευνά τον οικείο κόσμο των τραγουδιών που περνούν από τη μία γενιά στην επόμενη.
Στην καρδιά του «ΝΑΝΙ» βρίσκεται η προσωπική εμπειρία της Νίνας ως μητέρας. Η ιδέα γεννήθηκε τις ώρες που έβαζε τον γιο της, Άρη Θωρ, για ύπνο και του τραγουδούσε. Αυτές οι ήσυχες στιγμές έγιναν η έμπνευση για μια συλλογή που δημιουργήθηκε όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς — ένας μουσικός χώρος όπου μπορούν να σταματήσουν για λίγο, να έρθουν κοντά και να γνωρίσουν τον μικρό άνθρωπο που κρατούν στην αγκαλιά τους.
Με τη συνοδεία του Ásgeir Ásgeirsson στην κιθάρα και το μπουζούκι, η Νίνα προσεγγίζει τα τραγούδια με ζεστασιά, απλότητα και οικειότητα.
Για μια Ελληνίδα τραγουδίστρια που μεγαλώνει την οικογένειά της στην Ισλανδία, το «ΝΑΝΙ» γίνεται επίσης μια γέφυρα ανάμεσα σε τόπους και γενιές — μεταφέροντας κάτι από την Ελλάδα στον κόσμο μέσα στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά της.
Τραγούδια από το «ΝΑΝΙ» έχουν ήδη παρουσιαστεί στο Hannesarholt και στο Harpa, το εμβληματικό Μέγαρο Μουσικής του Ρέικιαβικ.
Ετήσιο συνέδριο του ΤΕΕ με θέμα την Ανθεκτικότητα

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), σε συνδιοργάνωση με το Economix.gr, πραγματοποιεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026, στην Αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για 6η συνεχόμενη χρονιά, το ετήσιο συνέδριο-θεσμό Green Deal Greece 2026.
Σε μια κρίσιμη καμπή για την εθνική οικονομία, το φετινό συνέδριο πραγματοποιεί μια ουσιαστική μετατόπιση: περνά από τη θεωρία της πράσινης μετάβασης στην πράξη της Ανθεκτικότητας, εστιάζοντας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις και τα έργα που θωρακίζουν τη χώρα απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.
Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου , ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας , ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, δημοσίων φορέων και ανώτατα στελέχη του ιδιωτικού τομέα.
Ευάγγελος Τουρνάς: 158 νέα μηχανήματα έργου στις 13 Περιφέρειες

Ολοκληρώθηκε η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων με τους 13 Περιφερειάρχες για την παραχώρηση εξοπλισμού συνολικής αξίας 19,1 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Τις τελευταίες προγραμματικές συμβάσεις για την παραχώρηση συνολικά 158 σύγχρονων μηχανημάτων έργου υπέγραψε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ολοκληρώνοντας τη σχετική διαδικασία με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας.
Η προμήθεια, συμβασιοποιημένης αξίας 19,1 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, μέσω του οποίου υλοποιείται ένα εκτεταμένο σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών, του εξοπλισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολιτικής Προστασίας.
Ο νέος εξοπλισμός που παραδίδεται τμηματικά, θα αξιοποιηθεί για την πρόληψη, την άμεση επέμβαση και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, ενισχύοντας την ικανότητα των Περιφερειών να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε έκτακτες ανάγκες. Περιλαμβάνει εκσκαπτικά και φορτωτικά μηχανήματα, προωθητές και διαμορφωτές γαιών, ανυψωτικά μέσα, εκχιονιστικά οχήματα, καθώς και μικρούς ελαστικοφόρους και ερπυστριοφόρους φορτωτές.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου θα διατεθούν 11 μηχανήματα. Παράλληλα, προβλέπεται η προμήθεια επιπλέον 37 υδροφόρων οχημάτων χωρητικότητας 10.000 λίτρων, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 8,26 εκατ. ευρώ, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συμβασιοποίησης.