Ο Χρήστος Γκόκας για την καταβολή αναδρομικών Τελών Κυκλοφορίας

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Απόστολο Πάνα και κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, κατέθεσαν αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την καταβολή αναδρομικών Τελών Κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 1650 κυβικών που έχουν στην κατοχή τους οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

Αρχικά αναφέρουν ότι, με βάση την επιστολή του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, από τους εν λόγω πάσχοντες οφείλουν να πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας μόνο όσοι εξ αυτών είναι κάτοχοι αυτοκινήτων που ο κυβισμός του ξεπερνά τα 1650 κυβικά. Όμως η κατάσταση άλλαξε από το 2004 που ξεκίνησε η καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων, καθώς όλα τα οχήματα καταγράφηκαν ως αναπηρικά, χωρίς κανένα διαχωρισμό ως προς τις παθήσεις και τον κυβισμό. Κατά συνέπεια οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία, κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 1650 κυβικών, από το 2004 λάμβαναν κάθε έτος ειδοποίηση για μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας.
Επιπλέον σημειώνουν ότι το 2018 με την υπ΄αριθμ.: ΠΟΛ. 1142 /23-7-2018 της Α.Α.Δ.Ε. αντιλήφθησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες το λάθος και κάλεσαν, πλέον, τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων να πληρώσουν αναδρομικά από το 2004 τα Τέλη Κυκλοφορίας, δηλαδή ποσά που ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ, χωρίς να έχουν την παραμικρή υπαιτιότητα για το λάθος που είχε συμβεί.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το ζήτημα αυτό και να προβούν στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις για τη διευθέτηση.