Ο Χρήστος Γκόκας για την υδροδότηση της Άρτας από τη Λίμνη Πουρναρίου

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με τη σύνταξη μελέτης υδροδότησης της Άρτας και την ένταξή της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Αρχικά αναφέρει ότι, με βάση την επιστολή του Δήμου Αρταίων, η πόλη της Άρτας υδρεύεται από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, όπως και οι Νομοί Πρεβέζης και Λευκάδας. Όμως κρίνεται απαραίτητο να προχωρήσει η υδροδότηση της Άρτας και περιοχών του Δήμου Νικολάου Σκουφά από τη Λίμνη Πουρναρίου. Ο Δήμος Αρταίων μάλιστα, έχει καταθέσει σχετική προμελέτη για το έργο αυτό.
Αυτός ο διαχωρισμός, όπως επισημαίνει ο κ. Γκόκας στην αναφορά του, θα έχει σημαντικά οφέλη για την περιοχή της Άρτας, αλλά και για τους όμορους Νομούς, οι οποίοι ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες έχουν αυξημένες ανάγκες υδροδότησης λόγω του τουρισμού.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής καλεί τον κ. Υπουργό να προωθήσει την ωρίμανση της μελέτης υδροδότησης της Άρτας και να μεριμνήσει για την ένταξή της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίησή της.
Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:
Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή
Θέμα: «Σύνταξη μελέτης υδροδότησης της Άρτας από τη Λίμνη Πουρναρίου για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».
Κύριε Υπουργέ,
Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ.: 4149Οικ/ 25-02-2022 επιστολή του Δήμου Αρταίων, η οποία ήδη σας έχει αποσταλεί, σχετικά με την ανάγκη για ύδρευση του Δήμου Αρταίων από τη λίμνη Πουρναρίου.
Ειδικότερα ο Δήμαρχος, κ. Τσιρογιάννης, σημειώνει ότι ο Δήμος υδρεύεται από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, όπως και οι Νομοί Πρεβέζης και Λευκάδας. Όμως οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης των δύο όμορων Νομών, καθώς αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, καθιστά προτεραιότητα τη σύνταξη μελέτης για την υδροδότηση της Άρτας από τη λίμνη Πουρναρίου και την ένταξή της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας το συγκεκριμένο θέμα, της ωρίμανσης της Μελέτης Υδροδότησης του Δήμου Αρταίων και περιοχών του Δήμου Ν. Σκουφά από τη Λίμνη Πουρναρίου και την ένταξή της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας».