Ο Χρήστος Γκόκας, για τη λειτουργία των σχολών οδήγησης

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με τη λειτουργία των σχολών οδήγησης με βάση την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Σ.Ε.Ο.).

Ο κ. Γκόκας αναφέρει ότι από την έκδοση της υπ’ αριθμ.: Δ1α/Γ.Π.οικ.:71342 Κοινής Υπουργικής Απόφασης έχει δημιουργηθεί σύγχυση στις σχολές οδήγησης, καθώς οι δραστηριότητές τους για τους ερασιτέχνες οδηγούς βρίσκονται σε αναστολή, ενώ παραμένουν σε λειτουργία οι δραστηριότητες εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών.
Επιπλέον επισημαίνει τον προβληματισμό του εν λόγω Συλλόγου για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων οδηγών, ερασιτεχνών, επαγγελματικών και μοτοσικλετών.
Τέλος ζητά από τον κ. Υπουργό να λάβει υπόψη του τα αναφερόμενα στη συγκεκριμένη ανακοίνωση και να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειές του.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:
Κύριε Υπουργέ,
Σας καταθέτω την Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Σ.Ε.Ο.) με αρ. πρωτ.: 124-20/8-11-2020, σχετικά με τη μερική λειτουργία των σχολών οδήγησης με βάση την υπ’ αριθμ.: Δ1α/Γ.Π.οικ.:71342 Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι με βάση την παραπάνω ΚΥΑ τίθενται σε αναστολή οι δραστηριότητες των σχολών οδήγησης για τους ερασιτέχνες οδηγούς, ενώ παραμένουν σε λειτουργία οι δραστηριότητες σε σχέση με την εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί αναταραχή στο χώρο των σχολών οδήγησης και εκφράζονται προβληματισμοί σχετικά με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για όλες τις περιπτώσεις υποψηφίων οδηγών, λεωφορείων, φορτηγών, ερασιτέχνες οδηγοί, αλλά και μοτοσικλετών.

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη τα αναφερόμενα στη συνημμένη ανακοίνωση και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας».