Ο ψηφιδωτός ερωδιός να μείνει στην Άρτα

Τμήμα Αυτοδιοίκησης Συριζα Αρτας
Σε ανακοίνωση το Τμήμα Αυτοδιοίκησης Συριζα Άρτας, ζητά να μην μετακινηθεί από τη θέση του το ψηφιδωτό το οποίο βρέθηκε στο θεατράκι (ερωδιός). Στην ανακοίνωση αναφέρεται: « Πληροφορούμαστε ότι εντός της εβδομάδας θα έρθει στην πόλη μας επιτροπή από το υπ. Πολιτισμού για να συζητήσουν με την αρχαιολογία Άρτας αν το ψηφιδωτό το οποίο βρέθηκε στο θεατράκι (ερωδιός) θα παραμείνει στη θέση του ή θα αποκολληθεί και θα μετακινηθεί. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του (γιατί είναι γνωστό ότι είναι το μικρότερο από τα αρχαία Ελληνικά θέατρα που έχουν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα) ώστε μετά τις απαλλοτριώσεις και τις εργασίες που θα γίνουν, ο χώρος αφού προβληθεί κατάλληλα, να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών. Πιστεύουμε ότι τεχνικά υπάρχει τρόπος να προστατευτεί εκεί που βρέθηκε.
Καλούμε την κα Παπαδοπούλου να αναλάβει προσωπικά την προστασία του ψηφιδωτού και να γίνει μπροστάρης ώστε να επιστρέψουν και τα παλαιότερα ευρήματα τα οποία σήμερα βρίσκονται στα Ιωάννινα, γιατί οι λόγοι που βρίσκονται εκεί έχουν εκλείψει ( υπάρχει πλέον μουσείο στην Άρτα)».

Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακού Συμβουλίου
Συνεδριάζει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 3 μ.μ. το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξή του.
1. Επικύρωση πρακτικών – αποφάσεων 10ης /28-8-2019 τακτικής και 11ης/1-9-2019 ειδικής συνεδρίασης Π.Σ.
2. Ορισμός εκπροσώπων της Π.Ε. Θεσπρωτίας στην ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. Α.Ε.
3. Σύσταση Επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου και εκλογή των μελών τους
4. Υποβολή αιτημάτων των εργαζομένων κοινωφελούς προγράμματος της Δημόσιας Πρόσκλησης νο8/2018/ΟΑΕΔ στις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας προς έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Ιάπωνας ζητά αποξηραμένα φύλλα ελιάς για ιχθυοτροφές
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι η ιαπωνική εταιρεία Andes Trading (www.andes-trading.co.jp/) αναζητεί συνεργασία με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν το προϊόν «αποξηραμένα φύλλα ελιάς». Η εταιρία ιδρύθηκε το 1955, και ενδιαφέρεται να εισάγει αποξηραμένα φύλλα ελιάς τα οποία προορίζονται για ιχθυοτροφές σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: πάνω από 7% ελευρωπαΐνη, κατά προτίμηση πράσινου χρώματος, χωρίς ή με ελάχιστα υπολείμματα ζημιογόνων ουσιών από φυτοφάρμακα, σε συσκευασίες 1MT (περιγράφεται στον ιστότοπο: https://www.alibaba.com/product-detail/100-virgin-pp-1mt-2-ton_50045483990.html?spm=a2700.7724857. normalList.17.e882796exncBiH&s=p). Ο κωδικός εναρμονισμένης ονοματολογίας του προϊόντος θα είναι υποκατηγορία της εξαψήφιας δασμολογική κλάσης: 23.06.90, του εναρμονισμένου συστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στον ενδιαφερόμενο Ιάπωνα εισαγωγέα στην διεύθυνση ηλεκτρ. ταχυδρομείου: watanabe@andes-trading.co.jp ή με το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο, στην ηλεκτρονική Διεύθυνση: ecocom-tokyo@mfa.gr .

Δομές φιλοξενίας προσφύγων και στις 13 Περιφέρειες
Υποψήφιο το παραλιακό μέτωπο του Ν. Πρέβεζας στην Ήπειρο
Όπως έγινε γνωστό σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε η δημιουργία 13 δομών φιλοξενίας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά. Οι Περιφερειάρχες αποδέχθηκαν ομόφωνα την έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ισοκατανομή των αλλοδαπών σε όλη τη χώρα και τη διάθεση χώρων φιλοξενίας. Προτεραιότητα του υπουργείου, σύμφωνα με τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είναι η μεταφορά στην ενδοχώρα οικογενειών με ανήλικα παιδιά.
Επίσης αποφασίστηκε το προσεχές διάστημα να κατατεθούν προτάσεις για χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων από τους Περιφερειάρχες, που θα αφορούν κυρίως ξενοδοχεία ή και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.
Για το νέο χώρο φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί στην Ήπειρο, σύμφωνα με το atpreveza.gr υποψήφιο είναι το παραλιακό μέτωπο του Ν. Πρέβεζας, καθώς τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες η κίνηση για τα τουριστικά καταλύματα είναι μειωμένη, σε αντίθεση με τα ορεινά της Ηπείρου, που “ποντάρουν” τουριστικά αυτή την περίοδο. Παρ’ όλα αυτά οι προτάσεις θα κατατεθούν έπειτα από διαβούλευση και προσεκτικούς χειρισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο παραχώρησης ανενεργών στρατοπέδων προκειμένου να φιλοξενηθούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Βαλκανικοί αγώνες βετεράνων αθλητών


Από τις 19-22 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι οι 29οι Βαλκανικοί αγώνες βετεράνων αθλητών στίβου. Στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου -21 χλμ. – συμμετείχε και η αθλήτρια Ελπίδα Γιώτη τερματίζοντας πρώτη φέρνοντας στον σύλλογο βετεράνων Άρτας χρυσό μετάλλιο για την συλλογή του. Επόμενη συμμετοχή στο παγκόσμιο των βετεράνων.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας
Την 26 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού μεγάρου της Δ.Α. Άρτας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας.
Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, οι οποίοι προέβησαν σε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα και ειδικότερα για τις άμεσες διεκδικήσεις μας όπως είναι το νέο βαθμολόγιο, νέο μισθολόγιο και θέσπιση για το επικίνδυνο της εργασίας μας.
Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής Άρτας, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Επίσης, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος ΚΙΤΣΙΟΣ και κ. Αριστοτέλης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος ΝΑΚΟΣ και κ. Δημήτριος ΖΗΣΗΣ. Από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης παρουσιάσθηκε ο διοικητικός απολογισμός, από τον Ταμία ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός του επόμενου έτους οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα και από τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής αναγνώσθηκε η ετήσια έκθεση οικονομικής διαχείρισης.
Εκ μέρους του Δ.Σ., ευχαριστούμε όλους τους προσκεκλημένους και ειδικά τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ για την παρουσία του, καθώς και τα μέλη μας για τη μεγάλη τους συμμετοχή στο ανώτερο και κυρίαρχο όργανο της Ένωσής μας.

7 εκατ. σε Δήμους για μισθώματα και μαθητικές εστίες
Με την 1ηΥ.Α. (αριθμ.66898/26.9.2019) κατανέμονται 4.677.639,94 ευρώ από τους ΚΑΠ σε 147 Δήμους. Τα χρήματα τους δίνονται για την καταβολή μισθωμάτων από 1η Μαΐου 2019 έως 31 Αυγούστου 2019 των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών που τους μεταφέρθηκαν από 1.1.2011 σύμφωνα με τον Καλλικράτη (ν.3852/2010).
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ποσό που λαμβάνει κάθε ένας εκ των Δήμων, της Άρτας:
ΑΡΤΗΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 14.740,
ΑΡΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 105,68

Την Τέταρτη 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
24ΩΡΗ απεργία ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων 
Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην 24ωρη Απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της.
Για την ίδια ημέρα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησης βρίσκεται το εργασιακό και συνδικαλιστικό σχέδιο νόμου που έχει φέρει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους όρους αμοιβής και εργασίας χιλιάδων μισθωτών εργαζομένων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα αφού περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας.
Η απεργιακή κινητοποίηση δεκάδων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της Συνομοσπονδίας και με δεδομένο το γεγονός ότι μετά τα βίαια επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο, με αποκλειστική ευθύνη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, η ΓΣΕΕ οδηγήθηκε σε προσωρινή Διοίκηση, η οποία σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν έχει δυνατότητα προκήρυξης Πανελλαδικής κινητοποίησης.