Πέθανε ο Δημήτρης Τσιρώνης

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Δημήτρης Τσιρώνης σε ηλικία 62 ετών. Διετέλεσε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας την περίοδο 2007-2009. Ο Δημήτρης Τσιρώνης διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Διετέλεσε Πρόεδρος Προανακριτικής και μέλος Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής. Αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.
Επιτέλεσε χρέη Διευθυντού της Γραμματείας του Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας. Επιτέλεσε χρέη Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Γεωργίας (2001). Έχει διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.
Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στη Μικροσπηλιά Άρτας το 1960 και αναδείχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με ειδίκευση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια έδινε με γενναιότητα μάχη με τον καρκίνο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετά τον Δημήτρη Τσιρώνη, η απώλεια του οποίου αφήνει ένα μεγάλο κενό στη Δημοκρατική Παράταξη.
Ο εκλιπών διετέλεσε βουλευτής Άρτας την περίοδο 2007-2012 και υπηρέτησε άοκνα το δημόσιο βίο ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Πρόεδρος Προανακριτικής και μέλος Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής.
Βρέθηκε στην πρωτοπορία των αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη και η πολιτική του διαδρομή αποτελεί φάρο ήθους και εντιμότητας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΑΡΤΑΣ
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Άρτας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συντρόφου και συντοπίτη μας ΔημήτρηΤσιρώνη, τον οποίο αποχαιρετά με οδύνη εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Ο ΔημήτρηςΤσιρώνης διετέλεσε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας την περίοδο 2007-2009.
Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Άρτας θα καταθέσει στεφάνι .

ΔΗΛΩΣΗ Χρήστου Γκόκα
Ο Χρήστος Γκόκας Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Ν. Άρτας δήλωσε τα εξής: «Αποχαιρετούμε το σύντροφο και πρώην συνάδελφο Δημήτρη Τσιρώνη, με θλίψη , αλλά και με ζωντανές τις μνήμες της πορείας και της προσφοράς του στον τόπο μας και στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Παράταξη.
Ο Δημήτρης Τσιρώνης αγωνίστηκε σταθερά και επίμονα, συμμετέχοντας και αναλαμβάνοντας πολλές και διαφορετικές θέσεις ευθύνης στη δημόσια και στην πολιτική ζωή της χώρας μας.
Εκλέχθηκε δύο φορές Βουλευτής Άρτας, σε δύσκολες εποχές για τη χώρα μας, δίνοντας με σθένος τις δικές του κοινοβουλευτικές μάχες. Τελικά έχασε την άνιση μάχη, αντιμετώπισε όμως με γενναιότητα την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Δήλωση Γ. Στύλιου
Σε Δήλωση του Γ. Στύλιου για την απώλεια του Δημήτρη Τσιρώνη αναφέρονται: «Η απώλεια του τέως βουλευτή Άρτας με το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσιρώνη γέμισε με λύπη την κοινωνία της Άρτας και της Ηπείρου. Προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους με τον Δημήτρη Τσιρώνη ακολουθήσαμε παράλληλους δρόμους που μας συνέδεσαν. Με κοινή καταγωγή από τα Τζουμέρκα, γείτονες στην Άρτα και ενεργοί πολίτες • βρεθήκαμε και οι δύο στην πολιτική με μόνη έγνοια μας το να προσφέρουμε στον τόπο μας. Αυτές οι ανεξάρτητες και παράλληλες πορείες μας, έμελλε να διασταυρωθούν το 2014 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Από την θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου ο Δημήτρης και από αυτή του Υφυπουργού, εγώ, συνεργαστήκαμε στενά και καθημερινά. Αποτέλεσμα αυτής της συνύπαρξης μας ήταν να γνωρίσω και να εκτιμήσω τις ικανότητες, την ανιδιοτέλεια και κυρίως το ενδιαφέρον και τις γνώσεις του Δημήτρης Τσιρώνη για τις υποδομές και την ανάπτυξη της Άρτας, της Ηπείρου και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλή δύναμη και κουράγιο»

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη για την απώλεια του Δημήτρη Τσιρώνη, δήλωσε: «Μεγάλη η θλίψη στο άκουσμα του θανάτου του Δημήτρη Τσιρώνη, που έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα, παλεύοντας γενναία σε μια άνιση μάχη.

Ο Δημήτρης ήταν ένας ακέραιος πολιτικός, πιστός στις ιδέες του, στις αξίες του, στις αρχές του. Πάνω απ’ όλα όμως ήταν ένας αξιοπρεπής, σεμνός, ανήσυχος και ανοιχτός στους άλλους άνθρωπος, που με τίμησε με τη φιλία και την εμπιστοσύνη του, συνοδοιπόρος στις συζητήσεις μας, στις κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς μας για τα τεκταινόμενα στον τόπο.
Δημήτρη, η απώλειά σου είναι μεγάλη αλλά θα μείνεις ζωντανός στη μνήμη μου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους αγαπημένους του» .

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του Δημήτρη Τσιρώνη, τέως Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων με το παρών ψήφισμα εκφράζει την λύπη και την οδύνη του για τον χαμό του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.
Ο ΠΡΟEΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΜΠΑΣ