Πέντε γυναίκες υποψήφιες στον Δήμο Αρταίων με το συνδυασμό του Χριστόφορου Σιαφάκα

Ο συνδυασμός « Άρτα, υπεύθυνα Μαζί » γνωστοποιεί πως στο ψηφοδέλτιό του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα συμμετέχουν οι Παπαχρήστου Βίλλυ, φυσικοθεραπεύτρια και πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αγγελομένου Βασιλική (Κική), Εκπαιδεύτρια Δ.ΙΕΚ, Εκπρόσωπος «Κομμωτών Καρδιάς», Κουτσούμπα Λαμπρινή, υπάλληλος στην αιματολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, Τζούμα Ζωή, υπάλληλος στην εταιρεία Γ. Καψιώχας ΑΕΒΕ και μέλος του πολιτιστικού συλλόγου ¨Λυκείου Ελληνίδων¨, παράρτημα Άρτας, και Κόκκα Δήμητρα, σχολική καθαρίστρια.
Πέντε γυναίκες δυναμικές, μητέρες και εργαζόμενες, έχοντας η καθεμία την εμπειρία από την επαγγελματική διαδρομή της, που με σεβασμό προς τον Αρτινό λαό και μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την πόλη τους, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο της Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Καθαρισμός στη φωλιά των πελαργών στο Τζαμί Καλούτσιανης
Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και η Πυροσβεστική στάθηκαν και φέτος συνεπείς με το ραντεβού τους και το πρωί του Σαββάτου προχώρησαν στον καθαρισμό της φωλιάς των πελαργών στο Τζαμί της Καλούτσιανης.
Η Πυροσβεστική με το ειδικό γερανοφόρο όχημα προχώρησε σε μία διαφορετική επιχείρηση με σκοπό την απομάκρυνση υλικών ώστε οι φτερωτοί φίλοι της πόλης να βρουν έτοιμη την φωλιά τους.
Ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως και τους εργαζόμενους στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου που κάθε χρόνο μεριμνούν για τον καθαρισμό και ευχήθηκε ο ερχομός των πελαργών να φέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την κοινωνία που το διάστημα αυτό δοκιμάζεται.

Γιώργος Στύλιος: «Ξεκινά η βελτίωση του δρόμου Παλαιοκάτουνο – Βαρκά»
Στην προέγκριση της χρηματοδότησης του έργου βελτίωσης του αγροτικoύ δρόμου Παλαιοκάτουνο – Βαρκά, στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 488.000 €. Με συνολικό μήκους 2.122 μ. και πλάτος οδοστρώματος 5 μ., ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος παρέχει πρόσβαση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής.
Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων εντός Απριλίου.Το έργο αποτελεί μέρος της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «έργα όπως η βελτίωση του δρόμου Παλαιοκάτουνο-Βαρκά διευκολύνουν την πρόσβαση των παραγωγών στις εκμεταλλεύσεις τους». Επιπλέον ανέφερε πως«είναι η πρώτη φορά,που τόσο μεγάλος αριθμός έργων αγροτικής οδοποιίας, υλοποιείται και στους τέσσερις Δήμους του Νόμου Άρτας. Έργα που ο Νομός μας έχει ανάγκη και που βοηθούν στην πράξη, την καθημερινότητα και την αγροτική οικονομία της Άρτας».

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για την τραγωδία στα Τέμπη
Στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, ως και για τον αείμνηστο Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.
Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αναφέρει τα εξής:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, εκφράζει την οδύνη του για την τραγική απώλεια των δεκάδων ανθρώπινων ζωών στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Ζητά από την Πολιτεία να στηρίξει με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους.
Ζητά την άμεση διερεύνηση σε βάθος των αιτιών που προκάλεσαν και δεν απέτρεψαν την τραγωδία και την απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο.
Ζητά τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση σε ταχύτατο χρόνο των μηχανισμών και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που προκάλεσαν και προκαλούν καθυστερήσεις σε δράσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών και της λειτουργίας των Δημόσιων Δομών.
Ενώνει τη φωνή του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, υπογραμμίζοντας ότι η τραγωδία δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και ότι η διαλεύκανσή της μπορεί και θα γίνει μόνο από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά την τραγωδία, μένει σταθερή στο αίτημά της για σύγχρονη και ασφαλή σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα».