Πανέτοιμοι οι Ορίζοντες Ηπείρου και στην Πρέβεζα με 14 υποψήφιους και «σχέδιο e»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες της Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε σήμερα Τετάρτη στην Πρέβεζα το πλήρες ψηφοδέλτιο για την Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας.

Σε αυτό συμμετέχουν οι:
1.Ζάμπου Αθανασία, οικονομολόγος
2.Κόντου Βασιλική, φιλόλογος
3.Κωλέτσης Δημήτρης, επιχειρηματίας γεωργοκτηνοτροφικά
4.Λιάλιας Βασίλειος, επιχειρηματίας
5.Μπίτζος Λευτέρης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου
6.Μπούκα Αγγελική, εκπαιδευτικός
7.Νικολάου Μαρία – Αγγελική, πτυχιούχος hair styling
8.Παπατσίμπας Αλέξανδρος, οικονομολόγος
9.Παππάς Δημήτρης (Τάκης), πολιτικός μηχανικός

10.Πέππα Χριστίνα, οικονομολόγος
11.Ρίζος Αχιλλέας, απόστρατος στρατηγός
12.Ρίζος Γιώργος, πρόεδρος ΚΤΕΛ Πρεβέζης
13.Τσιρώνη Παρασκευή, κοινωνιολόγος
14.Φωτάκης Γιάννης, πτυχιούχος τουρισμού

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Σπύρος Ριζόπουλος είπε μεταξύ άλλων:
«Είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε πράξη την περιφερειακότητα. Η διάθεσή μας να είμαστε παντού σε όλη την Ήπειρο φαίνεται από μικρές πράξεις σαν τη σημαντική και δίνει ένα μικρό δείγμα για το πώς σκοπεύουμε να κυβερνήσουμε αυτό τον τόπο.
Μέσα στον πέμπτο άξονα της πολιτικής μας που είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης ποιο σημαντικό απ’ όλα είναι η τακτική χρονική μας παρουσία κάθε εβδομάδα σε κάθε νομό. Και δεύτερο, επειδή δεν συμφωνούμε με το μοντέλο της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, η αλλαγή μοντέλου σε μια απόλυτη διάκριση μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ήρθε το τέλος του περιφερειάρχη που δρα ως μικρός δήμαρχος.

Συνεπώς, η σύσταση της επιτροπής παρακολούθησης έργων που μπορεί να ακούγεται ως ένα τεχνοκρατικό εργαλείο είναι εκείνη η οποία θα αλλάξει τελείως τη δομή της αντίληψης και της χρήσης των πόρων γιατί θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε δήμαρχο να αρχίσει να κρίνει αυτά τα οποία ζητάει με βάση τις προτεραιότητες της Ηπείρου.
Στη συνέχεια ο Σπύρος Ριζόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις, μεταξύ των άλλων τόνισε:

Για τις προτεραιότητες στην Πρέβεζα
«Το πρώτο πράγμα το οποίο θα κάνω για την Πρέβεζα είναι να συγκαλέσω αμέσως την επιτροπή παρακολούθησης. Ή θα αποφασίσω ως προτεραιότητα να υπάρχει η περιφερειακότητα ή θα αποδειχθεί ότι ήταν απλά ένα προγραμματικό άλλοθι. Φυσικά τις προτεραιότητες δεν μπορώ να τις επιβάλλω στους δημάρχους.
Υπάρχει όμως το εξής στοιχείο. Η περιφερειακότητα έχει μεγάλα έργα. Τα μεγάλα έργα θα ξεκινήσουν συγχρόνως όλα μαζί. Μέσα σε αυτά η Πρέβεζα έχει εμβληματικό κομμάτι ιδίως στο παραλιακό μέτωπο. Το βασικό μεγάλο έργο το οποίο θα ξεκινήσω αμέσως είναι η αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου της πόλης το οποίο θεωρώ ότι είναι σε οικτρή κατάσταση σε σχέση με αυτό που θα ήθελα εγώ.

Ταυτόχρονα, με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους και με βάση τα δικά τους προγράμματα -τα οποία θα έχουν εγκρίνει οι τοπικές κοινωνίες- θα καθίσουμε και εμβληματικά θα διαλέξουμε αμέσως τα πρώτα.
Πως θα διαλέξω αυτά τα οποία θα μου υποδείξουν οι δήμαρχοι. Με βάση τον προσδιορισμό του αν κρίνω ότι έχει αντίκτυπο στην περιφερειακότητα. Αν δεν έχει τότε ανεξάρτητα ο δήμαρχος θα δει τις δικές του προτεραιότητες.»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες 
«Το έχω ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο. Δεν θα ήταν πολιτικά σωστό χάριν της καρέκλας και από έλλειψη σεβασμού στην προσωπική μου ιστορία και πιστεύω να υπάρξει οποιοδήποτε σενάριο στο οποίο χωρά ο απερχόμενος με μένα. Πουθενά, δεν υπάρχει κανένα σενάριο. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με εκείνον που θεωρώ ηθικό αυτουργό για τα προβλήματα της Ηπείρου. Και δεν μπορώ να συμπορευτώ με εκείνους που έχουν συνδιοικήσει μαζί του».