Παρουσίαση του γκράφικ νόβελ του Καραθεοδωρή στα Ιωάννινα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο “Μωβ Κουκουβάγια” πραγματοποίησαν εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.
Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο “Μωβ Κουκουβάγια (Νικοπόλεως 117, Ιωάννινα).
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, συγγραφέας του graphic novel και η Μαρούλα Παπαευσταθίου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων ΠΕΚΕΣ Ηπείρου.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το γκράφικ νόβελ για τον Καραθεοδωρή του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη και σε εικονογράφηση του Παναγιώτη Πανταζή επιλέχθηκε στο βραχύ κατάλογο διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2022, για την κατηγορία του βραβείου «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου με πληροφοριακά κείμενα (γνώσεων) για παιδιά.

Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο ‘ Οι φίλοι του βιβλίου” Αρτας 
Στις 16 Μαρτίου 2022 ο Σύλλογος ‘ Οι φίλοι του βιβλίου” ΄Αρτας , έκανε την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση και προχώρησε στη διεξαγωγή εκλογών. Στην συνέχεια συνήλθε σε σώμα και ανεδείχθη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο είναι το εξής:
Πρόεδρος Δημήτριος Πεπώνης, Αντιπρόεδρος Α’ Σοφία Εξάρχου, Αντιπρόεδρος Β’ Αθανάσιος Τρικούπης, Γραμματέας Αλεξάνδρα Νικάκη-Παπαδημητρίου, Ταμίας Τζουλιάννα Ευταξία, Ειδική Γραμματέας Εύη Λιόλη, Υπεύθυνη εκδηλώσεων Χριστίνα Κοτσαρίνη.

Συνάντηση Δημάρχου Ιωαννιτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα θέματα του πρωτογενούς τομέα και η ανάγκη ενίσχυσής του βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά τον οποίο υποδέχθηκε στο γραφείο του.
Η συνάντηση έγινε σε μία συγκυρία όπου αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης της αγροτικής, κτηνοτροφικής και πτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας.
Στο Δήμο Ιωαννιτών υπάρχουν δεκάδες μονάδες του αγροτικού κλάδου παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι από τους πυλώνες της τοπικής οικονομίας και το διάστημα αυτό είναι αντιμέτωπος με προβλήματα που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής και απειλούν την συνέχιση των δραστηριοτήτων.
Ο Υπουργός από την πλευρά του επανέλαβε την απόφαση για στήριξη του κλάδου και με μέτρα πέραν αυτών που ήδη έχουν ανακοινωθεί.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Απολογιστική Ημερίδα από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας 
To Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ανάπτυξη ηλεκτρονικής υποδομής και ψηφιακών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων», διοργάνωσε την 1η Ενημερωτική Εκδήλωση του προγράμματος με στόχο την ενημέρωση των ωφελούμενων, του επιχειρηματικού κόσμου και του κοινωνικού συνόλου για τα αποτελέσματα της πράξης.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, και ώρα 18:30, στη Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, στο Αγρίνιο. Παράλληλα έγινε προβολή Live-streaming, με την τεχνική υποστήριξη της Istros Production , στις επίσημες σελίδες κοινωνικής
δικτύωσης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του αναδόχου Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Επιχ. Προγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2014 – 2020 δημοσιότητας, της ημερίδας με στόχο την πανελλαδική αναμετάδοση, για να μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος σε όλη τη χώρα.
Σκοπός της δράσης ήταν να παρουσιαστούν οι στόχοι και το Όραμα της Πράξης, η Αναπτυξιακή του διάσταση και η δυναμική εξωστρέφειας που δίνατε στο έργο, τα Κοινωνικά και Οικονομικά οφέλη που παράγει στο σύνολο της, καθώς και η πορεία Υλοποίησης και Οικονομικής Διαχείρισης της πράξης.