Περίπατος γνωριμίας από τον Σύλλογο Ξηροβουνίου Αράχθου

Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ξηροβουνίου Αράχθου Άρτας σας προσκαλεί σε έναν περίπατο γνωριμίας, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου2020 και ώρα 8.00 π.μ.
Πρόκειται για μια ήπια κυκλική πεζοπορική διαδρομή από τα Πλατάνια Πιστιανών (Εκκίνηση Δημοτικό Σχολείο), Μουστέτσια (πηγή), Αγ. Κωνσταντίνος, Νίστακος (πηγή), Καλλιθέα Πιστιανών, Αγ. Παρασκευή, Αγ. Ιωάννης, Περδικάρι Ροδαυγής, πάρκινγκ Ροδαυγής κι επιστροφή από τον νομαρχιακό δρόμο στα Πλατάνια Πιστιανών, μήκους περίπου 7 χλμ., με χαμηλό βαθμό δυσκολίας, μέσα στα δασιά πλατάνια και τις αιωνόβιες καστανιές.
Εκτός από τις μυρωδιές της φύσης, που αναδύουν τα αρωματικά βότανα της περιοχής, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη απαράμιλλη θέα επτά βουνών κατά μήκος της διαδρομής: Ξηροβούνι, Γκιλμπερίνα, Λάκμος, Τζουμέρκα, Άγραφα, Χελώνα και Ακαρνανικάόρη, καθώς καιτα φιόρδ της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου και τον Αμβρακικό κόλπο από το λόφο του Αγ. Ιωάννη. Ταυτόχρονα, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε ναούς της περιοχής – διατηρητέα μνημεία, του 17ου και 18ου αιώνα.
Φωτογραφική μηχανή προαιρετική, αλλά απαραίτητη!!!
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε έως 18/9/2020, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Κολιομάρο στο τηλέφωνο 6972078452, στο email του Συλλόγου ofsyxara20@gmail.com.
* Ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη και υπευθυνότητα – Οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται.

Στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα δυο Δανοί τουρίστες 
Στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα μεταφέρθηκαν την Τρίτη το βράδυ οι δύο Δανοί τουρίστες, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά το δειγματοληπτικό που έγινε κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, την Κυριακή στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Τα δύο κρούσματα είχαν έρθει με οργανωμένο γκρουπ 140 ατόμων περίπου και με το ίδιο αεροσκάφος. Πρόκειται, σχεδόν στο σύνολό τους για ηλικιωμένα άτομα που διαμένουν σε διάφορα καταλύματα της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.
Προς το παρόν, δεν έχει γνωστό πόσα δείγματα έγιναν στους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, ούτε αν τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ θα υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο καθώς από τον ΕΟΔΥ δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση.

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνουν την έναρξη των Επαγγελματικών Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 Τα μοριοδοτούμενα αυτά σεμινάρια απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και σε επαγγελματίες στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής, της Τέχνης, των Υπολογιστών, του Τουρισμού, της Διοίκησης Επιχειρήσεων κλπ. Τα δίδακτρα είναι τα πιο ανταγωνιστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο και τα έσοδα διατίθενται σε διοργάνωση δωρεάν προγραμμάτων, ερευνητικών δράσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων Επειδή η τρέχουσα κατάσταση δε δίνει τα περιθώρια για διαφημιστική προβολή, θα επιθυμούσαμε τη δημοσίευση του παρόντος δελτίου τύπου δωρεάν με ανταποδοτικό όφελος για την περιοχή που δημοσιεύτηκε (σχηματισμός τμημάτων επιμόρφωσης, επιλογή για έρευνα ή διοργάνωση συνεδρίων κλπ).

Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης Alfaγια την προσφορά της στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία).

Δήμος Ιωαννίνων: Ουσιαστικός διάλογος για τις αθλητικές υποδομές
Με αφορμή την επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση έκτασης στην Ανατολή και στο σημείο όπου βρίσκεται και λειτουργεί το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι μπορεί να ανοίξει ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για τις πραγματικές αθλητικές ανάγκες της πόλης και του Δήμου.
Ένας διάλογος χωρίς προκαταλήψεις και αγκυλώσεις που θα μπορέσει να οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες.
Η Δημοτική Αρχή θεωρεί σημαντική την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την μεταφορά του Κλειστού Γυμναστηρίου από το Ελληνικό.
Θεωρεί σημαντική την πρωτοβουλία του βουλευτή Γιώργου Αμυρά για την διάθεση σημαντικού αθλητικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Γιάννενα.
Η ανάγκη για ένα δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της πόλης είναι δεδομένη. Ο ουσιαστικός διάλογος που ξεκινά μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη λύση με την συναίνεση όλων.

Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για προσλήψεις στον Δήμο Αθηναίων
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας και οι υπόλοιποι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την πρόσφατη προκήρυξη που δημοσίευσε ο Δήμος Αθηναίων με την οποία καταλύεται κάθε αξιοκρατική διαδικασία.
Τονίζουν ότι στις αρχές του μήνα, και συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων προκήρυξε την πρόσληψη τριακοσίων εξήντα έξι (366) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είχε διάρκεια 24 ώρες, αλλά και η υποβολή των ενστάσεων επίσης ένα 24ωρο.
Με αυτό τον τρόπο τα φαινόμενα αναξιοκρατίας συνεχίζονται, καθώς η συγκεκριμένη προκήρυξη αναφερόταν ουσιαστικά στην επαναπρόσληψη 366 εργαζομένων που είχαν προληφθεί πριν τέσσερις μήνες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αναφέρουν επιπλέον ότι ο Δήμος, αφού γνώριζε πως οι ανάγκες για τις οποίες προσελήφθησαν αρχικά οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να υφίστανται, είχε το χρονικό περιθώριο να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την κάλυψη αυτών των θέσεων και όχι να επικαλεσθεί έκτακτες ανάγκες λόγω της πανδημίας.
Έτσι οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον Υπουργό ποια είναι η θέση του για το συγκεκριμένο θέμα και αν προτίθεται να αποσύρει αυτή τη φωτογραφική προκήρυξη.

Ανακοίνωση- Καταγγελία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα 
Ο Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, πρ. Υφυπουργός Εργασίας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, κ. Σκανδάλη, που έδωσε εντολή να απομακρυνθεί από τον χώρο του Νοσοκομείου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος πραγματοποιούσε συνάντηση στον αύλειο χώρο με το Σωματείο Εργαζόμενων τηρώντας τα προβλεπόμενα εκ του Νόμου απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας.
Είναι ο αντιδημοκρατικός και αλλαζονικός τρόπος συμπεριφοράς του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Άρτας, που εξαργύρωσε τα κομματικά ένσημα οριζόμενος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, διοικώντας με «εντέλλεσθε» και αυταρχικά. Η τρομοκρατία που επιβάλλει στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου δεν θα περάσει. Η καταστροφή, που δρομολογείται με απολύτως δική του ευθύνη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα σταματήσει».