Περικλής Μίγδος: κακόγουστο αστείο να φέρνουν οι Δήμοι την ευθύνη κοπής δέντρων

Τη διαφωνία του εκφράζει σε όσα ακούγονται μετά την «Μήδεια», ώστε να αναλάβουν οι Δήμοι την συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ στα σημεία όπου υπάρχουν δέντρα, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος.
Ειδικά σε ένα ορεινό Δήμο, όπου σχεδόν ολόκληρο το δίκτυο της ΔΕΗ, περνά μέσα από δάση, αυτό φαντάζει εξωπραγματικό, με δεδομένα τα μέσα και την στελέχωση των υπηρεσιών.

Όπως σημειώνει ο κ. Μίγδος «Την ώρα που η υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει φτάσει στο κόκκινο πολλούς Δήμους , την ώρα που οι εργαζόμενοι στα 8μήνα Κοινωφελούς Εργασίας σε ορεινούς Δήμους έρχονται τον Οκτώβριο αντί τον Απρίλιο για δουλειά ( άκρως απαραίτητοι τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες ) , την ώρα που οι πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σημαντικά μειωμένοι κακόγουστο αστείο φαντάζουν οι σκέψεις και οι προθέσεις του Κράτους να φέρνουν οι Δήμοι την ευθύνη κοπής δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας μέσω των εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ.

-Αντικείμενο εργασίας άκρως επικίνδυνο , όπου απαιτείται απαραίτητος εξοπλισμός και συγκεκριμένα μέσα , καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό ! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι Δήμοι να εμπλακούν σε ένα τόσο δύσκολο αντικείμενο εργασίας. Μπορούν φυσικά να βοηθήσουν οποιαδήποτε δράση πραγματοποιηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνοντας προβλήματα στα δίκτυα όταν αυτά υποπίπτουν στην αντίληψη τους.

-Οι δημότες του Δήμου μας όπως όλοι οι Έλληνες πάρα την παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων 10 χρόνων καλούνται και πληρώνουν πάρα τις οικονομικές τους δυσκολίες σημαντικά ποσά σε λογαριασμούς ΔΕΗ για να έχουν την καλύτερη παροχή υπηρεσιών🔸

-Το κράτος έναντι των πολιτών του οφείλει και καλείται να μεριμνήσει για τον καθορισμό υπευθύνου για την κοπή των δέντρων στις γραμμές δικτύων μεταφοράς ενέργειας λαμβάνοντας υπ’όψιν πολύ σοβαρά τις παραπάνω παρατηρήσεις».

Δυσαρέσκεια
Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει σε ανάρτηση ο Δήμαρχος, την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη προς το κράτος προκαλεί η πολύμηνη καθυστέρηση στις προσλήψεις δύο μόνιμων εγκεκριμένων θέσεων Μηχανικών στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ( 1 Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ και 1 Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ ).
«Η πρόσληψη των Μηχανικών θα έδινε λύσεις στην εκτέλεση δημοπρατημένων έργων του Δήμου μας , στην δημοπράτηση έργων , στην επίβλεψη έργων , στην εκπόνηση μελετών για την απορρόφηση χρηματοδοτήσεων , στον σχεδιασμό για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” σε επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών με μικρά έργα και στην εύρυθμη λειτουργία της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Δυστυχώς η γραφειοκρατία καλά κρατεί , και με ένα κράτος που νοσεί παρά την μεγάλη εξέλιξη της τεχνολογίας οι ρυθμοί προόδου και βελτίωσης είναι απογοητευτικοί» σημειώνει ο κ. Περικλής Μίγδος.

Διανομές ΤΕΒΑ
Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου καλεί τους δικαιούχους του #ΚΕΑ (#ΤΕΒΑ), να παραλάβουν την ποσότητα των προϊόντων που τους αναλογεί στα εξής: Τρόφιμα: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλού, μέλι 900γρ, ρύζι 500γρ, μακαρόνια 500γρ, φακές 500 γρ, τοματοπολτός 500 γρ ΒΥΣ: Υγρό πιάτων 400ml, σκόνη για πλύσιμο ρούχων 1,5 κιλό, χαρτί υγείας (συσκευασία 8 τεμαχίων) και οι οποίοι :
-Έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.
-Συμπεριλαμβάνονται στο πίνακα εγκριθέντων ασχέτως αν η συνταγή αφορά διανομή Φεβρουαρίου 2021, αφορά τους εγκριθέντες για τον μήνα Ιανουάριο 2021 (σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία).
-Έχουν ως σημείο παραλαβής τροφίμων τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 από 9:00 έως 12:00 στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα :Διασσέλου, Άνω Καλεντίνης (Κ.Ε.Γ.Ε), Αστροχωρίου.
Τονίζεται ότι οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του Νέου Κορονοϊού COVID-19, που έχουν τεθεί από την Κείμενη Νομοθεσία.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ