Περιοδεία σε Λιμίνη και Αγίους Αναργύρους ο Δήμαρχος Αρταίων

Σε Λιμίνη και Αγίους Αναργύρους βρέθηκε η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες «ανοιχτού διαλόγου» με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία, που περιλαμβάνει τακτικές επισκέψεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δημήτρης Σφήκας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Σωτήρης Χρηστούλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Κωλέτσος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Κώστας Μάρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Κώστας Τράμπας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπουκουβάλας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιμίνης Γιάννης Χαλμαντζής, τα μέλη της Κοινότητας Αρταίων Γιώργος Γιαννούλης, Δημήτρης Χρηστάκης, Νεκτάριος Γιαννούλης . Φυσικά παρόντες ήταν κάτοικοι των περιοχών και μέλη της Παράταξης.
Η Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε στα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια και τους ενεργούς πολίτες, κάνοντας αναφορά στα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει στις δύο περιοχές.

Στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) Άρτας, ο Δήμαρχος Αρταίων
Οι επισκέψεις της Δημοτικής αρχής σε φορείς συνεχίζονται με τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη να επισκέπτεται τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) Άρτας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην οποία παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Προϊσταμένη κα. Ευθαλία Τσιαμπούλα και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.
Η ΔΥΠΑ επιτελεί σημαντικό έργο στην τοπική μας κοινωνία, καθώς διαχειρίζεται προγράμματα, επιδόματα ανεργίας και γενικότερα κοινωνικές παροχές.

Όπως σημείωσε και ο Δήμαρχος κατά τη συνάντηση: «Μπορεί ο Δήμος μας να μην έχει τη αρμοδιότητα και δυνατότητα να λύσει τα ζητήματα ανεργίας στην περιοχή μας, αλλά όπου μπορούμε να βοηθήσουμε είμαστε παρόντες. Έτσι στη συνάντηση με τα στελέχη της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, είδαμε από κοντά πως μπορούμε να συνδράμουμε και κυρίως πως μπορούμε να συνεχίσουμε από πλευράς μας στο δρόμο της ενίσχυσης της απασχόλησης. Ήδη στον Δήμο μας έχουμε καταφέρει να απασχολήσουμε 950 περίπου άτομα, μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσα από το Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνιων Ανέργων (55-67) αλλά και με την αξιοποίηση προσωπικού ΑμεΑ στο Δήμο, στην ΔΕΥΑ και στην ΑΔΑΕ. Ήμασταν και θα είμαστε παρόντες στα μεγάλα ζητήματα της αρτινής κοινωνίας».

Έγκριση αγώνα αθλητικής αλιείας κυπρίνου στην Τεχνητή Λίμνη Αώου
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης εγκρίθηκε η διεξαγωγή του διασυλλογικού αγώνα αθλητικής αλιείας κυπρίνου, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων (Α.Σ.Ε.Α.Ι.) «ΠΑΜΒΩΤΙΣ», από 21/7/2023 έως 23/7/2023 στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου του Δήμου Μετσόβου της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Οι Βλάχοι της Βουλγαρίας εντάχθηκαν στην Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία 
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΛΑΧΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ υποδέχτηκε, ύστερα από αίτημά τους, ένα καινούργιο μέλος στους κόλπους της, την ΈΝΩΣΗ ΒΛΑΧΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.
Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΒΥΖΑΝΤΙΟ των Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας και ο κ. Νικόλα Νικόλωφ Πρόεδρος της Ένωσης Βλάχων Βουλγαρίας υπέγραψαν το πρωτόκολλο προσχώρησης της Ένωσης στην δύναμη της Π.Β.Α. παρουσία πολλών μελών των Δ.Σ. και της Π.Β.Α

Ο κ. Νικόλα Νικόλωφ, υπέγραψε ότι η Ένωση Βλάχων Βουλγαρίας αποδέχεται πλήρως τους σκοπούς και τους στόχους της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας και τάσσεται στο πλευρό των υπολοίπων μελών της στον κοινό αγώνα των βλαχόφωνων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο κ. Μιχάλης Μαγειρίας, ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος, καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ και όλων των Συλλόγων – Μελών της Π. Β. Α. την Ένωση Βλάχων Βουλγαρίας και συνεχάρη τον κ. Νικόλωφ για την απόφασή τους να ταχθούν έμπρακτα υπέρ των σκοπών και των στόχων των απανταχού βλαχοφώνων και ευχήθηκε άριστη και αγαστή συνεργασία με τους βλαχόφωνους αδελφούς της Βουλγαρίας.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα, η ιστορία και ο πολιτισμός της παραμένουν πάντα το μητροπολιτικό σημείο αναφοράς των απανταχού βλαχοφώνων.

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
Ξεκινούν οι αιτήσεις για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ)
Από το Σάββατο 15.07.2023 και ώρα 10:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ). Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Τρίτη 18.07.2023 και ώρα 23:59.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του eΕΦΚΑ – πρώηνΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010).
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.
Το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ.
Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.
Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση, ενώ πάροχοι που έχουν υποβάλει αίτηση και για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 στην οποία έχουν ήδη επισυνάψει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, αρκεί να υποβάλουν μια απλή αίτηση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας
Η 3μελής των γιατρών του Νοσοκομείου Άρτας και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ.ν. Άρτας καταγγέλλουν πως «το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας λειτουργεί με δύο μόνιμους γιατρούς τους ΕΣΥ, οι οποίοι συνεχόμενα και ειδικά για τις εφημερίες του μήνα Ιούλιου 2023 εξαναγκάζονται σε υπερ-εφημέρευση. Μέχρι σήμερα 14/7/2023 οι εφημερίες και η πρωινή λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος έχουν καλυφθεί αποκλειστικά από αυτούς τους δύο συναδέλφους και η πραγματικότητα είναι ότι καλούνται να κάνουν το ίδιο και για τον υπόλοιπο μήνα.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνεται αποκλειστικά στους δύο εργαζόμενους καλώντας τους να «βρουν μια λύση», ενώ η 6η Υ.ΠΕ. ουσιαστικά δεν έχει κάνει καμιά σοβαρή προσπάθεια στην κατεύθυνση κάλυψης του προγράμματος εφημέρευσης.
Επισημαίνουμε ότι: α) το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα είναι νευραλγικού τύπου τμήμα για την συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες β) η εντατικοποίηση της εργασίας και η υπερ – εφημέρευση πέρα από παράνομη, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και των ασθενών και των εργαζόμενων».

Δήλωση υποψ. Περιφερειάρχη Ηπείρου Λάμπρου Γεωργόπουλου

Σε δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου & Επικεφαλής Περιφερειακού Συνδυασμού ΦΩΣ Λάμπρου Γεωργόπουλου, αναφέρονται τα εξής: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που επιτέλους τα κόμματα, τρείς (3) μήνες πριν τις εκλογές, θυμήθηκαν την Ήπειρο και ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με τις υποψηφιότητες για τηνΠεριφέρεια Ηπείρου. Από την πρώτη στιγμή, στις αρχές και αξίες μας, δηλώσαμε πως είμαστε υπεράνω κομμάτων και στην πορεία με αφορμή τις Εθνικέςεκλογές γράψαμε και τον όρο”πανκομματικοί”, άνθρωποι δλδ που ψηφίζουμε όλα τα κόμματα. Εμείς πρεσβεύουμε μία άλλη πολιτική, όχι της Ετεροδιοίκησης μέσω των Κομμάτων και των συμφερόντων των Αθηνών, αλλά της πραγματικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου. Σημαία μας το όριο των δύο (2) θητειών σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης. Δεν είμαστε το Μακρύ Χέρι της κεντρικής διοίκησης. Είμαστε αυτόφωτοι και όχι ετερόφωτοι.
Εσείς, οι πολίτες, πλέον έχετε τις επιλογές και ξέρετε ποια είναι η διέξοδος!
Λάμπρος Γεωργόπουλος – υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου 2023»