Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ σε περιοχές της Ηπείρου

Συνεχείς είναι οι περιοδείες από στελέχη του ΚΚΕ σε όλη την Ήπειρο ενόψει των ευρωεκλογών για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες της 9 Ιούνη. Καθημερινές είναι οι επισκέψεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς, με παράλληλο πρόγραμμα συσκέψεων και εκδηλώσεων των ΚΟΒ σε κάθε γωνιά της περιφέρειας.

Κλιμάκια της ΤΕ Αρτας με επικεφαλής των Νίκο Εξαρχο βουλευτή του ΚΚΕ επισκέφτηκαν και συζήτησαν με εργάτες στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρτας και το εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς της «intercomm» οπου τους κάλεσαν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα στήριξης του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι κάθε ψήφος στο κόμμα επιστρέφει πολλαπλάσια στους εργάτες με την στήριξη των αγώνων τους. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, παρουσία δεκάδων εργατών και συνδικαλιστών από διάφορους κλάδους. Εκεί ο Νίκος Εξαρχος ανέπτυξε ανάμεσα στα άλλα την αντεργατική πολιτική της ΕΕ με τις κοινοτικές οδηγίες που κάνουν τον εργάσιμο χρόνο «λάστιχο» και τους μισθούς καθηλωμένους στα «τάρταρα».

Συγκεκριμένα κλιμάκι της ΤΕ Άρτας με επικεφαλής τον Νίκο Εξαρχο βουλευτή του ΚΚΕ επισκέφτηκαν και συζήτησαν με εργάτες στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας και το εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς της «INTERCOMM» που τους κάλεσαν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα στήριξης του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι κάθε ψήφος στο κόμμα επιστρέφει πολλαπλάσια στους εργάτες με την στήριξη των αγώνων τους. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, παρουσία εργατών και συνδικαλιστών από διάφορους κλάδους.

Εκεί ο Νίκος Έξαρχος ανέπτυξε ανάμεσα στα άλλα την αντεργατική πολιτική της ΕΕ με τις κοινοτικές οδηγίες που κάνουν τον εργάσιμο χρόνο «λάστιχο» και τους μισθούς καθηλωμένους στα «τάρταρα».
Στα Γιάννενα ο Γιώργος Κεντρωτής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σε σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης ΑΕΙ Ιωαννίνων συζήτησε με ακαδημαϊκούς και ερευνητές στο πανεπιστήμιο για τις επιπτώσεις της ΕΕ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας από το δημαρχείο της Ελεούσας του δήμου Ζίτσας σε μαζική σύσκεψη της ΚΟΒ Ελεούσας απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής να «μαυρίσουν» την ΚΑΠ.

Στην Πρέβεζα ο Τάσος Τόκας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μίλησε σε θεματική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης με θέμα «το σχολείο των σύγχρονων αναγκών στον αντίποδα του σχολείου των δεξιοτήτων της ΕΕ». Αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες των σχολικών μονάδων με ακατάλληλα και ασυντήρητα κτίρια όπως το ΕΠΑΛ και το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας.