Περιοδείες του συνδυασμού «Ορεινών Συμφωνία» για τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Και επίσκεψη στο Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης

Περιοδεία στις Κοινότητες Δημαριό – Παλαιοχωράκι – Άνω Πέτρα, της Δημοτικής Ενότητας Γεωργίου Καραϊσκάκη, πραγματοποίησε πολυπληθές κλιμάκιο από υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Ορεινών Συμφωνία» για τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, με την επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο Ελευθερία Κοσσυβάκη, την Κυριακή 1η Οκτώμβρη.


Όπως σημειώνεται και σε ανακοίνωση του συνδυασμού, η επίσκεψη εξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής. Συζητήσαμε τα προβλήματα που απασχολούν αυτά τα χωριά του δήμου και επικεντρωθήκαμε κυρίως στην διασύνδεση με τους βασικούς οδικούς άξονες. Ειδικότερα μας απασχόλησε η οδική σύνδεση του Δήμου μας με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, οι οδικές συνδέσεις Δημαριό-Κομπότι και Άνω Πέτρα-Μεγάρχη, αλλά και η αγροτική οδοποιία που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, όπως και το ζήτημα της ύδρευσης και του ηλεκτροφωτισμού – ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για την παράταξη μας, στο σύνολό τους. Επίσης, μας τέθηκαν αιτήματα για έργα αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής και δημιουργίας πολυχώρων για την νέα γενιά, καθώς και αιτήματα για την ανάδειξη του πολιτισμού, της τοπικής ιστορίας και την στήριξη της αγροτικής παραγωγής.
Ήταν πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους-ες μας. Ευχαριστούμε για την θερμή υποδοχή, την υποστήριξη και το μήνυμα νίκης που εισπράξαμε.
Η «Ορεινών Συμφωνία» δεσμεύτηκε για την στήριξη της περιοχής, μιας από τις ζωντανές και παραγωγικότερες του δήμου μας, που χρήζει σημαντικών βελτιώσεων σε επίπεδο υποδομών και της καθημερινότητας των δημοτών μας.
Οι περιοδείες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Επίσκεψη στο Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης
Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης πραγματοποίησε η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ορεινών Συμφωνία» για τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και υποψήφια Δήμαρχος Ελευθερία Κοσσυβάκη, το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτώβρη.
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας έθεσαν τα προβλήματα στην υποψήφια Δήμαρχο, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι αρωγός στο έργο του Κ.Υ. με την παραχώρηση οικημάτων για την λειτουργία περιφερειακών ιατρείων σε κάθε χωριό. Σε πρώτη φάση θα διεκδικήσει από το Υπουργείο Υγείας πληρώματα ασθενοφόρων για την 24ωρη κάλυψη των διακομιδών του Δήμου Γ.Καραισκάκη και την στελέχωση του ακτινολογικού τμήματος με παραϊατρικό προσωπικό.
Απαίτηση των κατοίκων της περιοχής είναι να σταματήσει η πάγια τακτική μετακίνησης των αγροτικών ιατρών από τα δυσπρόσιτα περιφερειακά ιατρεία στο Νοσοκομείο Άρτας και αυτή την θέση δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί ως δημοτική αρχή η κα Κοσσυβάκη.