Περιφέρεια Ηπείρου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση πρώην στρατοπέδων της Πρέβεζας

Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Ηπείρου για την απόκτηση του δικαιώματος χρήσης του πρώην στρατοπέδου «Τχη Αθανασιάδη Ιωάννη» (Φρούριο Αγίου Γεωργίου), το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Πρέβεζας,- προκειμένου να αξιοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας- γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, με αφορμή την προκήρυξη δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκμίσθωσή του. Στην ίδια επιστολή ο Περιφερειάρχης αναφέρει και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας και για την αξιοποίηση- μαζί με το Δήμο Πρέβεζας- και των άλλων δύο πρώην στρατοπέδων ιδιοκτησίας του Τ.ΕΘ.Α. «Σολωμού» και «Πεδίο Βολής».

Ερώτηση στην Ε.Ε. 
Μετά από έγγραφο που έστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Ασημακοπούλου κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα: «Τρόποι χρηματοδότησης διευρωπαϊκών οδικών αξόνων που διέρχονται από περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου».
Στην απαντητική της επιστολή προς τον Περιφερειάρχη η κ. Άννα Ασημακοπούλου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, Έχω ενημερωθεί ενδελεχώς για τις συστηματικές προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου. Συντάσσομαι μαζί σας και θέτω ως στόχο μου τη διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης των παραπάνω οδικών αξόνων σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια των παραγωγικών δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε». Καταλήγοντας προσθέτει ότι είναι πάντα στη διάθεση της Περιφέρειας για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Αύξηση της χρηματοδότησης
Εκτενή συζήτηση για ζητήματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές του νοσοκομείου Πρέβεζας είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με το Διοικητή του κ. Δημήτριο Σκανδάλη, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εργασιών που πρόκειται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια με την εγκριθείσα πίστωση των 570.000 ευρώ.
Με δεδομένες και τις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεσή του να αυξήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας κατά 430.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό για τις απαιτούμενες εργασίες βελτίωσης των υποδομών του νοσοκομείου στο 1.000.000 ευρώ. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνάντησης, η Περιφέρεια θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε το Υπουργείο Υγείας να προωθήσει την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου.

32 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ 
«Να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους προσφέρεται» καλεί η Περιφέρεια Ηπείρου ευάλωτους ηλικιακά άνεργους 55-67 ετών, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή της με 32 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στη Δημόσια Πρόσκληση Νο 11/2017 του ΟΑΕΔ (ΑΔΑ:6ΙΓΜ4691Ω2-ΥΒ2) και την αριθμ. 42119/15-7-2020 1η τροποποίηση της Νο 11/2017 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ (ΑΔΑ:62ΨΗ4691Ω2-Δ52).
Το Πρόγραμμα αφορά εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών, η διάρκειά του ορίζεται στους δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον δώδεκα μήνες, ενώ η πρώτη επιλογή των υποψηφίων γίνεται από τον ΟΑΕΔ από τους καταλόγους των ανέργων, προτείνοντας στον δικαιούχο φορέα τους υποψήφιους προς εργασία. Περισσότερες πληροφορίες στη Δ/νση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου: τηλ. επικοινωνίας 2651087235.

Επιστρέφουν οι Κινητές Μονάδες
Μετά από παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου προς τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες και τη συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των δύο νοσοκομείων, οριστικοποιήθηκε σήμερα η επιστροφή των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ (από την Τετάρτη μετά το Πάσχα) για λήψη δειγμάτων για Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», τα οποία υποδέχονται καθημερινά πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και συνοδών.
Το ωράριο λειτουργίας των ΚΟΜΥ θα είναι από 8.00 έως 14.00 (Δευτέρα- Παρασκευή).