Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

Σύσκεψη με φυσική παρουσία και τηλεδιάσκεψη, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Σύσκεψη με φυσική παρουσία και τηλεδιάσκεψη, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά και με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημητρίου Μαυρογιώργου.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων – καταπτώσεις – παγετός – χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου και η επικαιροποίηση σχεδίων πλημμυρών.
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν τα μέλη του Συντονιστικού: ο Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου, Δ/της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας, ο Δ/της του ΚΕΝ Άρτας Αν/χης Αριστείδης Θεοδωρής, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Αρχιπύραρχος Απόστολος Βασδέκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας Πύραρχος Σπύρος Παπαστάθης, ο Προϊστάμενος της Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Άρτας κ. Κων/νος Τζουμάκας, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Άρτας κ. Δ. Χελάς. Επίσης παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αρταίων κ. Γ. Πανέτας, ο κ. Δημήτριος Δήμος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ο Ν. Τζουμάκας, Αντιδήμαρχος του Δήμου Κ. Τζουμέρκων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη για την πολύ καλή συνεργασία και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο κι επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας υλοποιεί κάθε χρόνο αρκετά έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας.
Ο κ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κάθε χρόνο με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει συνεχής επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας, κυρίως σε ότι αφορά τον πίνακα των διαθέσιμων μηχανημάτων και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, για τα μηχανήματα που είναι διαθέσιμα καθώς επίσης και για τον βαθμό ετοιμότητας όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.