Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας: Εις το επανιδείν…

Την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, ολοκληρώθηκαν με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, οι τακτικές απογευματινές ποδηλατοβόλτες Ποδηλατικού Όμιλου Άρτας για αυτόν τον μήνα, «αφήνοντάς μας ένα αίσθημα ικανοποίησης και χαράς» όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος. Το σημείο έναρξης ήταν το Παραλίμνιο Πάρκο με προορισμό τη Βλαχέρνα και ο τερματισμός έγινε στη Δυτική Νεκρόπολη Αμβρακίας, με ενδιάμεση στάση στο Τζαμί Φαΐκ πασά, γνωστό ως Ιμαρέτ.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, και στα δύο αξιοθέατα του τόπου μας, ο αρχαιολόγος Άρης Βάσιος μάς ξενάγησε και μάς έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, εμπλουτίζοντας πολιτισμικά τη βόλτα μας.
Με την ολοκλήρωση αυτής της δράσης αισθανόμαστε ιδιαίτερη αισιοδοξία, αφού η συμμετοχή των συμπολιτών μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αφήνουμε ανοιχτή ημερομηνία για την επόμενη βόλτα μας, για την οποία θα κάνουμε σχετική ανακοίνωση, καθώς πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί αυτή η όμορφη συνήθεια που φαίνεται να καθιερώνεται στην πόλη μας και προσφέρει τόσα πολλά οφέλη σε μικρούς και μεγάλους. Η συμμετοχή όλων είναι πολύ σημαντική και σε συνδυασμό με τη χάραξη ποδηλατοδρόμων και την αναβάθμιση του Παραποτάμιου Πάρκου, που περιλαμβάνεται σε μελέτη του Δήμου Αρταίων, ευελπιστούμε ότι τα όμορφα σημεία της πόλης μας θα ενταχθούν στην καθημερινότητά μας και το ποδήλατο θα αποτελεί ένα μέσο ψυχαγωγίας και μετακίνησης για όλο και πιο πολλούς συμπολίτες μας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την υποστήριξη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, διοργανώνουν από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης & Αντοχής στην κατηγορία Ανδρών Γυναικών, με τη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων αθλητών. Παράλληλα θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις για όσους αγαπούν το ποδήλατο, καθώς επίσης και πολιτισμικές δράσεις.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων για την πρωτοβουλία της 1ης πολιτιστικής ποδηλατοβόλτας, που αποτέλεσε την αφετηρία της δράσης, το τμήμα Τροχαίας Άρτας για την άψογη συνεργασία και την ασφάλεια που μας παρείχε σε όλη τη διάρκειά της και ιδιαίτερα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τον αρχαιολόγο Άρη Βάσιο για την πολιτισμική πλαισίωση της δράσης μας. Πολλά ευχαριστώ σε όλους τους φίλους, μικρούς και μεγάλους, για τον ενθουσιασμό και τη συνεχή συμμετοχή τους. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε και θα μεγαλώσουμε ακόμη πιο πολύ την ποδηλατική μας παρέα.