Πολλά περίεργα μαζεμένα

Γράφει ο Πάρις Κονιτσιώτης

Τι κακό με αυτή τη χώρα να έχει εναποθέσει το μέλλον της στον ερχομό των ξένων κι έτσι παρατηρείται η μισή Ελλάδα να περιμένει στις απόμακρες ακτές των νησιών τους προσφυγομετανάστες για να τους γυρίσει πίσω γιατί δεν χωράνε και η άλλη μισή στην αποβάθρα την επέλαση των επιχειρηματιών επενδυτών για να ανακάμψει η οικονομία της !
Πάντως το σίγουρο είναι ένα, ότι σε αυτό τον τόπο με τον ευλογημένο καιρό δεν θα πλήξουμε ποτέ.

Η καθημερινότητά μας είτε θέλουμε είτε όχι «παίζει κλεφτοπόλεμο » με όσα πράττουν και όσα παραλείπουν να πράξουν οι ιθύνοντες , οπότε η εναλλαγή των συναισθημάτων είναι αναπόφευκτη. Δεν σωζόμαστε με τίποτε γιατί εκεί που πάμε να γυρίσουμε σελίδα , αυτή η μοναδική Ελληνική νοοτροπία μας οδηγεί το χέρι να τη σκίσουμε . Είμαστε καταδικασμένοι να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια .
Μπαίνοντας το νέο έτος μας έφερε μαζεμένα πολλά περίεργα – εκτός της πρωτοποριακής επιλογής της Προέδρου – που πάνε να μας γυρίσουν σε παλιότερες συνήθειες και υπονομεύουν τις κανονικές σε σχέση με τις προ κρίσης ενέργειες της Κυβέρνησης τη στιγμή μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις τις επικροτούν.
Και αυτά τα σύννεφα στον ουρανό της Κυβέρνησης , που ομολογουμένως τα είχε πάει καλά μέχρι τώρα, φαίνεται να πυκνώνουν σε συνδυασμό με το δυσμενές Διεθνές περιβάλλον από τον Κοροναϊό και την συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας .
Ενώ εμείς έμπλεοι ερωτηματικών με την ψυχολογία ρευστή σαν το χυλό παρακολουθούμε:

1. Το ποδόσφαιρό μας που πάει να σηκώσει κεφάλι μετά τις σφαλιάρες της κρίσης όπως αυτή από τα νησιά Φερρόες και πάνω εκεί οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ομάδων σε συνδυασμό με το λάθος χειρισμό της Κυβέρνησης ,που δημιούργησε κακό προηγούμενο, το στέλνουν …άκλαυτο στην απόλυτη ανυποληψία.
2. Η οικονομία μας που «πάει σφαίρα » , δείγμα το 15ετές ομόλογο του Δημοσίου που υπερκαλύφτηκε 7,5 φορές , ενώ η αγορά της πόλης μας και όλης της χώρας υποθέτω, θυμίζουν …Γουχάν (την πόλη της Κίνας που εμφανίστηκε ο Κοροναϊός) με τους μαγαζάτορες να βαράνε τις μύγες που μας έφερε η πρώιμη άνοιξη.

3. Θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των εμπνευστών του για μείωση των ροών ο φράχτης στα θαλάσσια σύνορά μας με την γείτονα ή θα αποδειχθεί «μάπα το καρπούζι » ;
4. Κι αυτή η πληροφορία από «Κυβερνητικές Πηγές » ότι το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορουτς Ρέις » μπήκε στην Ελληνική ΑΟΖ «λόγω θαλασσοταραχής »προκάλεσε το γέλιο …σε όλα τα ορνιθοτροφία της χώρας . Αλήθεια ποιος έχει τέτοιες ιδέες για το επίπεδο της νοημοσύνης μας ;
5. Μ ε την παρουσίαση του νέου Ασφαλιστικού οι συνταξιούχοι- λέει- θα πάρουν αύξηση αλλά …και αναδρομικά. Εύχομαι να μη χρειαστεί να καταφύγουν πάλι στη συνηθισμένη πλέον τακτική των αγωγών και σε τελευταία ανάλυση θα προτιμούσαμε να τα βλέπουμε στην παλάμη πρώτα και μετά να « τα εισπράττουμε» επικοινωνιακά.

6. Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η ιστορία με τη NOVARTIS που μας έχει μπερδέψει εντελώς και δεν ξέρουμε από ποια πλευρά να γείρουμε, αφού τη μία μέρα εμφανίζεται σκάνδαλο και την άλλη σκευωρία .

7. Θέλω να πιστεύω ότι εκφράζω την πεποίθηση της πλειονότητας ότι η πληγή της οικονομίας από τη διακίνηση, τη συνταγογράφιση και την επάρκεια των φαρμάκων πρέπει επιτέλους να κλείσει.
Και μέσα σε όλα αυτά για να έχουμε να λέμε, καίμε από κάδους απορριμμάτων μέχρι αυτοκίνητα, σύγχρονοι τοξοβόλοι κατά της Βουλής και κατά πάντων ευτυχώς συλλαμβάνονται, «μπογιατζήδες » καλλιτέχνες αφηρημένης τέχνης βάφουν κτίρια και γραφεία , τουβλοφόροι καταληψίες κτιρίων τα εκσφενδονίζουν …κι όποιον πάρει ο χάρος , οι Τούρκοι αεροπόροι συνεχίζουν καθημερινά να είναι οι πρωταγωνιστές της εκπομπής «οι ουρανοί είναι δικοί μας » , είναι μερικά που μας θυμίζουν «την προ κρίσης κανονικότητα » αυτής της απίθανης χώρας .

Γιατί μη μου πείτε ότι δεν έχετε την αντίληψη ότι οι κάτοικοι χωρών όπως η Ελβετία , η Αυστρία , η Νορβηγία που δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένα ρολόγια δεν πεθαίνουν από πλήξη και ανία !
Ενώ εμείς που ζούμε σε έναν γήινο παράδεισο όπου η μέρα διαρκεί περισσότερο, προσπαθούμε από μόνοι μας να κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη και μάλλον μόνο υπό εξωτερική εποπτεία μπορούμε να τιθασεύσουμε τις κληρονομικές παθογένειες και να λειτουργήσουμε σωστά .

Ο2.02.2020
(η ημερ/νία και ο μήνας το έτος ανάποδα )