Πορίσματα και εκθέσεις

Η δημοσίευση της έκθεσης των Επιθεωρητών εργασίας από την ΗΧΩ, σχετικά με το θανατηφόρο ατύχημα στην γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ, που στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο παιδί, ένα νέο συμπολίτη, αποτελεί μια συνέχεια της έγκυρης, χωρίς φωτοβολίδες και πομφόλυγες, ενημέρωσης που υπηρετεί η ΗΧΩ εδώ και σχεδόν 25 χρόνια.
Νομίζω πως ο κάθε αναγνώστης της «Η» είχε τη δυνατότητα να μάθει από πρώτο χέρι τα γεγονότα όπως αυτά καταγράφονται στην έκθεση των Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας Άρτας και η οποία κατατέθηκε στον Εισαγγελέα. Αυτό είναι και ο λόγος ύπαρξης των εφημερίδων και των μέσων ενημέρωσης.

Όπως βέβαια μου είπαν έμπειροι δικηγόροι της Άρτας, που διάβασαν την έκθεση στην ΗΧΩ, η υπόθεση θα έχει τη συνέχειά της στα δικαστήρια, όπου προσέφυγαν οι γονείς του αδικοχαμένου Χρήστου Ζορμπά, ενώ όπως προτείνεται στην τελευταία παράγραφο της έκθεσης των Επιθεωρητών, η Εισαγγελία, πρέπει να υπάρξει διορισμός πραγματογνώμονα ο οποίος θα καταθέσει το δικό του πόρισμα για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον εργαζόμενο στην επιχείρηση.
Βέβαια στο μικρό μας «Κωσταλέξι», στη μικρή μας πόλη, κάποιοι αναζητούσαν πως έφτασε στην ΗΧΩ η έκθεση! Λες και εκεί είναι το ζήτημα κι όχι στα όσα περιέχονται σε αυτή. Μα, όταν κάνεις έντιμα και με συνέπεια, αυτό που ασχολείσαι –και ειδικά σε ζητήματα ενημέρωσης- δεν είναι δύσκολο να βρεις αυτά που άλλοι δεν μπορούν.
Η έκθεση ήταν δημόσιο έγγραφο, απ’ τη στιγμή που εδώ και μια εβδομάδα πάνω-κάτω είχε προωθηθεί στην Εισαγγελία.

Υποθέσεις
Βέβαια το συγκεκριμένο θέμα, είναι ευαίσθητο από κάθε άποψη, όμως θα πρέπει να επισημάνω πως υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα υποθέσεις και τοποθετήσεις που δεν ωφελούν στην αναζήτηση της αλήθειας. Κυρίως ακούστηκαν διάφορα για τους ανθρώπους της Επιθεώρησης που λόγω αρμοδιότητας ανέλαβαν να ελέγξουν τα περιστατικά.

Αν μη τι άλλο, κι επειδή ζούμε σε μια μικρή κοινωνία, όπου όλοι γνωριζόμαστε, ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης της Εργασίας στην Άρτα, ο Αποστόλης Μπαρτσούλης, έχει μια διακριτή διαδρομή τόσο στη δουλειά του, όσο και στη γενικότερη στάση ζωής, όπου έχει διαχειριστεί υπηρεσιακά θέματα, με ακριβοδίκαιη προσέγγιση, ήθος και εντιμότητα. Εξ άλλου αυτό αναδεικνύεται και στην έκθεση για τη τόσο δύσκολη περίπτωση με το θανατηφόρο στην εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ.

Γιορτάζει ο Μητροπολίτης μας
Από την Ι.Μ. Άρτης, γίνεται γνωστό, ὅτι τήν Τετάρτη 29 Ἰουλίου 2020, τιμᾶται ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Καλλινίκου καί ἄγει τά Ὀνομαστήριά του ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ἄρτης κ. Καλλίνικος.
Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς, Τρίτη 28 Ἰουλίου καὶ ὥρα 7:00 τὸ ἀπόγευμα ὁ Σεβασμιώτατος θά χοροστατήσει στόν Μέγα Ἐσπερινό, στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Μαξίμου τοῦ Γραικοῦ Ἄρτης.
Ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς, Τετάρτη 29 Ἰουλίου, τὸ πρωί, ὁ Σεβασμιώτατος θά τελέσει τόν Ὄρθρο καί τήν Θεία Λειτουργία, στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Μαξίμου τοῦ Γραικοῦ Ἄρτης.
Ὁ Σεβασμιώτατος δέν θά δεχθεῖ στό Ἐπισκοπεῖο ἑόρτιες εὐχές.

Στο… Κρυονέρι!
Πολλά τα εργα που κάνει ο Δήμος Αρταίων, αν και νομίζω πως ρίχνουν πιπέρι στα… λάχανα!!!

Καλά το γήπεδο 5Χ5, τρώγεται για τον ημιορεινό οικισμό στη Ροδαυγή… αλλά αυτό το γήπεδο τένις, ακούγεται κάπως… δηλαδή, αν είναι κάποιος δυνατός στο…. Topspin, ας πούμε, μπορεί το μπαλάκι να φτάσει κάτω στο… Κρυονέρι! Κι άντε να την μαζέψεις…

Αυτό βέβαια στα αστεία… στα σοβαρά, όμως, είναι απορίας άξιον, ποιοι θα παίζουν τένις στη Ροδαυγή… ειδικά όταν στην πόλη και πέριξ αυτής, τα γήπεδα τένις λείπουν…

Στο Δημαρχείο
Πρώτος σταθμός των επισκέψεων της Πρέσβειρας της Κούβας κας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα, το Δημαρχείο της Άρτας.
«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, πάνω σε θέματα τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, τον τουρισμό, τα ποιοτικά τοπικά μας προϊόντα και της ομορφιές της Άρτας, αλλά και τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο χωρών. Απόψε το βράδυ, η πρέσβειρα της Κούβας θα μιλήσει για την διεθνιστική βοήθεια της Κούβας, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας» σημειώνει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Πάμε καλά
Διαβάζω σε ρεπορτάζ του agrotypos.gr πως σε γενικές γραμμές καλή παραγωγή από άποψη όγκου και ποιότητας αναμένεται και στην Άρτα, όπου όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας-Φιλιππιάδας, κ. Νίκος Γκίζας, έχει μπει πλέον φρένο σε νέες φυτεύσεις.
Στο νομό Άρτας δεν έλειψαν φέτος οι έντονες χαλαζοπτώσεις, στα τέλη Μαΐου, που προκάλεσαν ζημιές σε κτήματα με ακτινίδια, αλλά σε τοπικό κυρίως επίπεδο. Οι αγρότες της Άρτας –όπως σημειώνει το agrotypos.gr- ελπίζουν σε καλή ζήτηση για το προϊόν τους και τη νέα χρονιά. Πέρσι οι τιμές στην περιοχή δεν έπεσαν κάτω από τα 50 λεπτά το κιλό, ενώ πράξεις έγιναν και στα 60 λεπτά το κιλό.

*Έφυγε απ’ τη ζωή, ένας καλός φίλος μου και τακτικός αναγνώστης της ΗΧΩ, ο Δημήτρης Τρομπούκης.
Αγωνιστής της ζωής ο Δημήτρης, άφησε το δικό του αποτύπωμα στην τοπική μας κοινωνία, τόσο με την επαγγελματική του διαδρομή και τη στάση του απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, όσο και με την ενασχόλησή του με τα κοινά.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια, στη γυναίκα του και τα παιδιά του.
(Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της ΗΧΩ, από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Νομάρχη Βασίλη Γιολδάση, το 2006. Ο Δημήτρης ήταν υποψήφιος σύμβουλος…).

Στο “Αυγό του Κόκορα”
Στην Αθήνα βρέθηκε ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης και επέλεξε …Άρτα!
Όπως έγραψε και σε σχετική ανάρτηση, “με τους αρτινούς επιχειρηματίες, Νίκο και Βασίλη Γρέβια, στο εξαιρετικό τους εστιατόριο, στην οδό Μυλλέρου 25, Μεταξουργείο στην Αθήνα.
Προτιμούμε…Αρτινά!!!”.

Aπό τον Ν.Α.Σ.