Προκήρυξη για 854 προσλήψεις γιατρών σε νοσοκομεία

ΠΑΜΕ Υγείας ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ: ΜΗΔΕΝ για το Νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για 854 προσλήψεις γιατρών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αριθμός πολύ μικρότερος των αναγκών αλλά μικρότερος και των υποσχέσεων από την πλευρά του Υπουργείου κατά την περίοδο της πανδημίας.
«Η περιοχή της Άρτας, αποτελεί παρία για ακόμη μια φορά, καθώς οι προκηρυχθείσες θέσεις τόσο για το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας όσο και για τα κέντρα υγείας του Νομού είναι ΜΗΔΕΝ!», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Υγείας ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ, που επισημαίνει τα εξής:
«Είναι το ίδιο νοσοκομείο που στην περίοδο του COVID προσέλαβε μόλις 5 επικουρικούς νοσηλευτές παρά τις αυξημένες ανάγκες, κάτι που αποτελεί απόλυτη ευθύνη της διοίκησης και της διεύθυνσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας που διατείνονταν κατά την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, κ. Μίνας Γκάγκα, ότι το νοσοκομείο είναι πλήρως στελεχωμένο ενώ πολλές κλινικές δουλεύουν σε καθημερινή βάση με προσωπικό ασφαλείας!

Είναι το ίδιο νοσοκομείο που συνεχίζει να δίνει παρατάσεις σε γιατρούς μεγάλης ηλικίας που θα έπρεπε να έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δε θα είναι δυνατή η καθημερινή εφημερία των κλινικών του.
Είναι το ίδιο νοσοκομείο από το οποίο παραιτούνται γιατροί γιατί οι εφημερίες είναι εξαντλητικές και συχνά έχει χρειαστεί να μεταβούν γιατροί από κέντρα υγείας για την κάλυψή τους. Και πώς να μη χρειάζεται όταν λείπουν 28 ειδικευμένοι γιατροί από το ανθρώπινο δυναμικό του;
Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, λόγω της γεωγραφικής του θέσης εξυπηρετεί εκτός από τους πολίτες του νομού και ασθενείς από την Αιτωλοακαρνανία και την Πρέβεζα που επιλέγουν το νοσοκομείο λόγω της εγγύτητας και κυρίως λόγω της πλήρους αποδιοργάνωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Οι ανάγκες του νοσοκομείου σε προσωπικό είναι άμεσες και συνεχείς και οι ευθύνες των διορισμένων από την κυβέρνηση διοικήσεων και της 6ης ΥΠΕ τεράστιες! Δε μπορεί να μη γνωρίζει η διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας, η διεύθυνση της ιατρικής υπηρεσίας, η διοίκηση και με τη σειρά της η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο τα προβλήματα τις ανάγκες και τις ελλείψεις ενός τόσο νευραλγικού για την υγεία και τη ζωή των πολιτών φορέα. Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα τι συνέπειες έχουν η ανευθυνότητα και η αδιαφορία όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.
Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Οι ζωές των πολιτών δεν είναι νούμερα για να υπολογίζονται με λογικές κόστους – οφέλους».