Προσπάθειες για την προώθηση της γιαννιώτικης αργυροχοΐας

Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της γιαννιώτικης αργυροχοΐας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών, Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοπωλών (Π.Ο.Β.Α.Κ.Ω.) που έγινε το Σάββατο 18 Μαΐου στα Ιωάννινα.

Μεταξύ άλλων, διατυπώθηκε η πρόταση για δημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων, εγχείρημα που, όπως διαβεβαίωσε στο χαιρετισμό του ο παριστάμενος στη συνεδρίαση αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, Χρήστος Τάτσης, αναμένεται να προωθηθεί με τη στήριξη και του δήμου Ιωαννιτών. Σε κάθε περίπτωση, είπε, θα διατηρήσει επαφή με τα μέλη της Ομοσπονδίας για ενδεχόμενη συνεργασία.

Η σύγκληση του συλλογικού Οργάνου της Π.Ο.Β.Α.Κ.Ω. στην ηπειρωτική πρωτεύουσα εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής της διοίκησης, ύστερα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων, Ωρολογοποιών Ιωαννίνων, Ιωάννης Συρμακέσης.