Προσυνέδριο ΟΝΝΕΔ στα Ιωάννινα

Στον δρόμο προς το 13ο Τακτικό Συνέδριο της Οργάνωσης, η ΟΝΝΕΔ θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στα Ιωάννινα, προσυνέδριο με θέμα «Ο αθλητισμός ως μοχλός ανάπτυξης εθνικής οικονομίας και εθελοντικής συνείδησης». Το προσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Grand Serai Congress & Spa».
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.
Στο προσυνέδριο θα δώσουν το παρών βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και νέοι αθλητές και μέλη εθελοντικών συλλόγων και οργανισμών.

Ιωάννινα: Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου
Από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα ραντεβού για την διενέργεια δωρεάν μαστογραφίας από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου που θα βρίσκεται στην πόλη.
Το ενδιαφέρον που καταγράφηκε ήταν τεράστιο κάτι που αποτυπώνει την μεγάλη ανάγκη προληπτικού ελέγχου που υπάρχει. Από την πλευρά του Δήμου η ανάγκη αυτή μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Υγείας και ζητείται η συνδρομή του ώστε να συνδιοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογες δράσεις.

Επίσκεψη των ωφελούμενων των ΚΗΦΗ στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηγουμενίτσας
Όπως ενημερώνει η πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΙΜΠΕΚΟΓΛΟΥ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των ωφελούμενων των ΚΗΦΗ Πέρδικας και ΚΗΦΗ Πλαταριάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, όπου και ξεναγήθηκαν στην μόνιμη έκθεση του μουσείου από την Αν. Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κα. Γεωργία Πλιάκου.

Αναπτυξιακό Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»
Προγραμματισμός εκδήλωσης Γευσιγνωσίας και Έκθεσης
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, υποστηρίζει την διοργάνωση εκδήλωσης Γευσιγνωσίας & Έκθεσης στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 στον συνεδριακό πολυχώρο EMILEON, στο Αγρίνιο, (ωράριο λειτουργίας 10.00 έως 17.00.), και καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα να δηλώσουν συμμετοχή στον αρμόδιο υπάλληλο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Ρόμπολα Γεώργιο αποστέλλοντας ηλεκτρονικά αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής είτε στα κατωθι e-mails : grombol@epimetol.gr – contact@epimetol.gr .
Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων περιπτέρων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θεσπρωτία: επαναλειτουργεί κανονικά ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι από τις 25.05.2022 ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας επαναλειτουργεί κανονικά με το ισχύον θερινό ωράριο ως ακολούθως:
-Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
-Δευτέρα-Τρίτη: κλειστός
Σε ανακοίνωση που υπογράφει η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Γεωργία Πλιάκου, Aρχαιολόγος
Υπενθυμίζεται ότι τα ωράρια λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και των
λοιπών επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων Π.Ε. Θεσπρωτίας διαμορφώνονται ως εξής:
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:30-20:00
Τρίτη: κλειστό
Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Τρίτη: κλειστός
Αρχαιολογικοί χώροι Ντόλιανης και Πύργου Ραγίου και Μνημείο Κούλιας Παραμυθιάς
Επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας: Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-14:00) –
τηλ.: 26650.29177/8, e-mail: efathe@culture.gr.

Διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Ηγουμενίτσας
«Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος»
Με αφορμή την έλευση των Πανελληνίων Εξετάσεων, το ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΜΕ) διοργανώνουν, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 19:00, διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα:
«Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος»
Στην εκδήλωση θα αναλυθούν η σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του οργανισμού κατά τη στρεσογόνο περίοδο των εξετάσεων καθώς οι τρόποι διαχείρισης του άγχους.
Η συμμετοχή στη ομιλία είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλεκτρονική εγγραφή με ονοματεπώνυμο και email στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/vXWDy85W4eGPibfFA