Προωθούσε παράτυπους μετανάστες και συνελήφθη στα Ιωάννινα

Συνελήφθη στις 13-07-2020 νωρίς το πρωί στο 6ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ακόμη αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδό τους στη χώρα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε παραλάβει τους παράτυπους μετανάστες από άγνωστο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου με σκοπό να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας, έναντι του χρηματικού ανταλλάγματος -200- ευρώ που κατέβαλε ο καθένας.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος δύο εκ των παράτυπων μεταναστών εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των -1.250- ευρώ και -6.680- αλβανικά λεκ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.