ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΤΑΣ εναντία στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

ΟΧΙ στις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων!
Σήμερα Τρίτη 1 Οκτώβρη 2019, έρχονται στο κοινοβούλιο για κύρωση 4 ακόμη συμβάσεις παραχώρησης θαλασσίων «οικοπέδων» στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Η παραχώρηση στην πετρελαιοβιομηχανία του τόπου, της θάλασσας και της ζωής μας είναι καταστροφή! Καταστροφή περιβαλλοντική, καταστροφή οικονομική, καταστροφή για τους ανθρώπους της χώρας!
Με «παραχωρημένο» το 1/3 της θαλάσσιας και χερσαίας επικράτειας της χώρας στον διεθνή πετρελαϊκό παράγοντα, η χώρα μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια που έχουν να κάνουν με τους γεωπολιτικούς και πολεμικούς σχεδιασμούς για τον έλεγχο των δρόμων της ενέργειας στην Ν.Α. Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή.
Καλούμε τους βουλευτές του κοινοβουλίου, και ειδικά τους βουλευτές του ν.Άρτας, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν τις νέες συμβάσεις.
Καλούμε το λαό να αντισταθεί απέναντι στο ξεπούλημα του τόπου και των ζωών μας στις πετρελαϊκές εταιρείες και να παλέψει για να σταματήσουμε την καταστροφή!
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ είναι πάνω από τα ΚΕΡΔΗ των πετρελαϊκών εταιριών
ΟΧΙ στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και στις ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ και ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ
ΟΧΙ στην καταστροφή!
ΝΑΙ στη ζωή! ΝΑΙ στην ειρήνη!
ΕΞΩ οι ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ από τον τόπο μας.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δελτίο τύπου για το θέμα που προέκυψε σε σχέση με τον καθαρισμό δημοτικών χώρων, απέστειλε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αρταίων, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
γιατί κε Δήμαρχε, η συμμετοχή μας στις εκλογές έγινε με τον νόμο του “Κλεισθένη”, που σημαίνει ότι η συμπολίτευση θα δίνει λόγο στην αντιπολίτευση…κι όλοι μαζί στους συνδημότες μας!
Μαθαίνουμε ότι και αυτή την Κυριακή θα αναβληθεί το πρωτάθλημα της ΕΠΣ !! Μαθαίνουμε επίσης ότι για αυτό φταίει η αντιπολίτευση…,που πρέπει να ψηφίζει ΧΩΡΙΣ να ελέγχει…,που και αν ψήφιζε το συνοπτικό διαγωνισμό πάλι θα αναβαλλόταν το πρωτάθλημα γιατί θέλει 10 ημέρες τουλάχιστον για να εγκριθεί….Δηλαδή, την καθυστέρηση την χρεώνουμε σε άλλους…Δηλαδή την απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου την βαφτίζουμε αδιαφορία…
κι επειδή αυτόν τον τόπο όλοι τον αγαπούμε και θέλουμε την ανάπτυξή του, ζητούμε έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου για να λυθεί το πρόβλημα και να δοθεί η ανάλογη ενημέρωση.
Στόχος όλων μας είναι να υπηρετήσουμε τους δημότες και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά τους. Η Δημοκρατία θα λειτουργήσει, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κορυφαίο όργανο λήψης των αποφάσεων και αυτό θα το διαφυλάξουμε!
Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια , Δημοτική ομάδα “Δημοτικής Αναγέννησης”

Στο εκθεσιακό κέντρο

Με ανάρτηση στο FACEBOOK ο Περικλής Μίγδος σημειώνει: «Το Εκθεσιακό Περίπτερο του Δήμου μας επισκέφτηκε σήμερα ο Νίκος Καλαντζής Δήμαρχος Ζηρού και πολύ καλός μας φίλος ! Στο πρόσωπο του ο Δήμος μας σε όλες τις διεκδικήσεις του και προσπάθειες του έτυχε της υποστήριξης του και της εξαιρετικής του συνεργασίας !

Πέραν όλων αυτών , τον Νίκο Καλαντζή συνδέουν με το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και στενές συγγενικές σχέσεις με συνδημότες μας στην Τοπική Κοινότητα Πηγών.

Πρόσκληση
O Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Ροδόπης εκδόσεις «Μένανδρος», το βιβλιοπωλείο «Bookstop» και η εφημερίδα Παρατηρητής» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή – Μυθιστορηματική βιογραφία», παρουσία του συγγραφέα, που θα γίνει στη Λέσχη Κομοτηναίων (Ελ. Βενιζέλου 52) την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελένη Χατζή, Φιλόλογος Ζωή Ρωσσίδου, Φιλόλογος, θα συντονίσει ο Σταύρος Παπαθανάκης, Δημοσιογράφος. Θα χαιρετίσουν οι: Χρήστος Χατζηπέμου, Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, Νίκος Νικολαΐδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας-Παραρτήματος Ροδόπης, η φιλόλογος Δέσποινα Αργυριάδου θα αναγνώσει αποσπάσματα από το βιβλίο.

ΟΝΝΕΔ Άρτας: δυναμικά το παρόν στο 12ο Συνέδριο
Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η ΟΝΝΕΔ Άρτας θα δώσει δυναμικά το παρόν στο 12ο Συνέδριο στις 4-6 Οκτωβρίου στην Αθήνα, όπως ανακοινώνει από το Γραφείο Τύπου και ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ Άρτας.
Η καλή δουλειά όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Άρτας, Αντώνης Καραμπίνας οφείλεται στο ενδιαφέρον που δείχνουν οι νέοι για τη δική τους γενιά, αλλά και στο ζήλο όλων των παιδιών που απαρτίζουν την ΟΝΝΕΔ Άρτας!
Για την ΟΝΝΕΔ Άρτας οι σύνεδροι μετά από τη διαδικασία που ακολούθησε είναι οι εξής:
1) Καραμπίνας Αντώνιος
2) Καραμπίνα Αγγελική
3) Ανδρέου Λάμπρος
4) Βλάχος Δημητριος
5) Γιοβάρθης Κων/νος
6) Τσαμπάς Απόστολος
7) Παπακίτσος Γεράσιμος
8)Τσαβαλά Έλενα
9) Ζιώρης Γεώργιος
10) Κίτσος Ιωάννης
11) Καζναφέρης Αντώνιος
12) Ρηγόπουλος Δημήτριος

Η Μ. Τζούφη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών
Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, τις οποίες διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Το απόγευμα, η κα Τζούφη συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Εθνικό Ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα. Στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε.Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κυρίος Ιερώνυμος Β’, τιμήθηκε για το σημαντικό κοινωνικό του έργο ο κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος.