Πρωτομαγιά στο Παραποτάμιο Πάρκο της πόλης

Ο Δήμος Αρταίων προσκαλεί να περάσουμε μαζί την Πρωτομαγιά στο Παραποτάμιο Πάρκο της πόλης μας.
Με μουσική, με παιχνίδια και λουλούδια πιάνουμε μαζί τον Μάη. Απαραίτητη η καλή διάθεση, προαιρετικό το τάπερ για πικ νικ.

Ας αρχίσουν οι χοροί!
10 σχολές χορού και χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων «θα σύρουν» το χορό
Ο Δήμος Αρταίων, οι σχολές χορού και τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους, διοργανώνουν και σας προσκαλούν το Σάββατο 29 Απριλίου στις 20:30 στις χορευτικές παραστάσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού, στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Άρτας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του θεωρητικού του χορού και χορογράφου, Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (γεν. 1727), επίσημου εκφραστή του σύγχρονου χορού. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, είναι να ενώσει όλους με την τέχνη του χορού.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων
Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Χάρη Λιούρη, μέλη του ΔΣ, τον Διευθυντή του συνεταιρισμού κ. Βασίλη Μήτσιο και τον γεωπόνο και στέλεχος της Ένωσης κ. Βασίλη Θεοδωράκη.
Ενημερώθηκαν για τα τεράστια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, εξαιτίας της απουσίας μέτρων στήριξης και συνολικής αγροτικής πολιτικής, που έχουν φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς, καθώς αφέθηκαν απροστάτευτοι και περιθωριοποιημένοι κάτω από τη «βαριά σκιά» της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.
Λείπουν οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στη μείωση του κόστους παραγωγής ,ενώ ταυτόχρονα επιλέγονται η οδός της επιδότησης των εταιρειών ενέργειας και η διάλυση των μηχανισμών ελέγχου. Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης των αγροτών, με χαμηλές τιμές παραγωγού συμπιέζουν το εισόδημα των παραγωγών . Παράλληλα, η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών επιτρέπει η νοθευμένη φέτα ΠΟΠ να πωλείται ανεξέλεγκτα στο εξωτερικό , ενώ οι Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν προστατεύονται από τις αθρόες ελληνοποιήσεις.