Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουn ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17-04-22 από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας από τις 09.00πμ έως τις 13.30μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
“Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
•Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
•Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
•Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
•Τήρηση των αποστάσεων

Ανοίγουν 1.178 προσλήψεις συμβασιούχων σε Δήμους
Στο Δήμο Αρταίων 26 θέσεις
Δύο Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την έγκριση πρόσληψης συνολικά 1.178 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) σε Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσιεύθηκαν την 4η Απριλίου.
Η αριθμ. 21545/1.4.2022 Απόφαση του Μάκη Βορίδη αφορά την έγκριση πρόσληψης 711 συμβασιούχων ΙΔΟΧ, για χρονικό διάστημα έως 8 ή έως 9 μήνες, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΔΟΧ) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου.
Με την αριθμ.21667/1.4.2022 Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε η πρόσληψη 467 συμβασιούχων ΙΔΟΧ, για χρονικό διάστημα έως 8 ή έως 9 μήνες ή έως 11 σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) της Αυτοδιοίκησης, ομοίως για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου.
Στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Του δημου αρταιων, εγκρίθηκαν 26 προσλήψεις, ενώ 15 στο ΝΠΔΔ στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ του Δήμος Ιωαννιτών.

Και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη δίωξη σε βάρος του Νίκου Νικολάου
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Αρταίων και τους Προϊσταμένους Καθαριότητας του Δήμου για την, όπως την χαρακτηρίζει «… απαράδεκτη, προκλητική και αναίτια δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων Νίκου Νικολάου».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. «Η Δημοτική Αρχή Αρταίων φαίνεται πώς δεν άντεξε την αποδοχή που είχε κατά τις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, τη συνδικαλιστική του δράση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιχειρεί να τον φιμώσει ασκώντας σε βάρος του πειθαρχική δίωξη. Επιχειρούν έτσι, Δημοτική Αρχή και Προϊστάμενοι της Καθαριότητας, την ηθική και οικονομική εξόντωση του Νίκου Νικολάου.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της ελεύθερη έκφρασης. Καλεί την Δημοτική Αρχή Αρταίων να αποσύρει άμεσα την δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων και δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυα στους εκπροσώπους των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους».

Ναι από το ΚΑΣ στην Αντικεραυνική προστασία στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης
Ομόφωνα θετικά γνωμοδότησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο επί της προμελέτης για τη χωροθέτηση και κατασκευή στεγάστρου αντικεραυνικής προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης με σκοπό την προστασία των επισκεπτών σε περίπτωση κεραυνικού συμβάντος. Με τη συγκεκριμένη προσθήκη ενισχύεται η αντικεραυνική προστασία του χώρου επιτρέποντας την προστασία των επισκεπτών σε στεγασμένο χώρο.
Η παρέμβαση αντικεραυνικής προστασίας εντάσσεται στο έργο συντήρησης, αποκατάστασης, ανάδειξης του θεάτρου και άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης – Φάση Α», προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, το οποίο υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ-ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020.
H λύση προκρίνει την προσθήκη ενός στεγάστρου καταφυγής των επισκεπτών σε περίπτωση κεραυνικής δραστηριότητάς για την ενίσχυση της υφιστάμενης αντικεραυνικής προστασίας που παρέχει ο χώρος στα κτήρια εξυπηρέτησης κοινού και προσωπικού. Είναι ελάχιστα ορατό από το θέατρο, ενώ προσφέρει θέαση του μνημείου. Με την εγκατάσταση της εν λόγω κατασκευής και σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα συστήματα αντικεραυνικής προστασίας, ο αριθμός των επισκεπτών που θα μπορούν να προστατευτούν σε στεγασμένο χώρο από άμεσο κεραυνικό πλήγμα, ανέρχεται σε 215 άτομα.

Αθλητική εκδήλωση στις 14 Απριλίου 2022 στο κλειστό Γυμναστήριο Τ9 Κωστακιών
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων διοργανώνουν αθλητική εκδήλωση την Πέμπτη, στις 14 Απριλίου 2022 και ώρα 10:00΄π.μ., στο κλειστό Γυμναστήριο Τ9 Κωστακιών Άρτας με θέμα: «Αθλητισμός και νέοι. Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής», με προσκεκλημένους τους κ.κ.
-Πύρρο Δήμα, τετράκις Ολυμπιονίκη, αθλητή της άρσης βαρών.
-Μπακοχρήστο Δημήτριο, δις Παραολυμπιονίκη της άρσης βαρών.
-Τριφύλλη Χρήστο, Εθνικό προπονητή της άρσης βαρών.
-Σκουντή Βασίλειο, Αθλητικογράφο, συντονιστή της εκδήλωσης.
Στόχος της εκδήλωσης είναι:
-Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα σεβασμού στη διαφορετικότητα.
-Η αλληλεγγύη και η φιλία.
-Η απόκτηση εμπειρίας και γνώσεων σχετικά με την επίδραση του αθλητισμού στη ζωή μας.
-Η σημασία και το δικαίωμα όλων των ατόμων σε ομαδικές δραστηριότητες.
-Η ενδεχόμενη ωφέλεια της άσκησης σε άτομα με ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες τόσο σωματικά, όσο και κυρίως σε ψυχοκινητικό επίπεδο.
Έχει προβλεφθεί η συμμετοχή της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων, καθώς και η μετακίνηση των μαθητών του Ν. Άρτας. Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή από το Γυμνάσιο Δολιανών
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία το Γυμνάσιο Δολιανών στα πλαίσια Περιβαλλοντικού Προγράμματος.
Με αφορμή το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Απριλίου ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ιωαννίνων κατά την οποία η εισηγήτρια και δασολόγος κ. Μαρία Μπουκουβάλα μίλησε με τρόπο απλό και κατανοητό για την χρησιμότητα των δασών, τους κινδύνους που τα απειλούν, αλλά και γενικότερα για περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην περιοχή του Πωγωνίου και απειλούν την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπροσώπους του Δήμου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου παρουσία της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ. Φεβρωνίας Γιαννώρου, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Αναστάσιου Γιούνη και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου Γκέγκα Κωνσταντίνου.
Επίσης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, το Γυμνάσιο Δολιανών σε συνεργασία με τον Δήμο Πωγωνίου διοργάνωσε την Πέμπτη 31 Μαρτίου εκδήλωση με καλεσμένη τη συγγραφέα Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη.
Η κ. Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη παρουσίασε στα παιδιά το νέο της βιβλίο «Μαμά, χάρισέ μου λίγο ουρανό» και δέχτηκε τις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου είχαν μελετήσει το εν λόγω βιβλίο, καθώς ο Δήμος Πωγωνίου προσέφερε αντίτυπα στα παιδιά.