Π.Μίγδος για την τηλεκπαίδευση: είχαμε εγκαίρως ενημερώσει τα αρμοδια υπουργεία

Για τα προβλήματα με την τηλεεκπαίδευση δηλώνει ιδιαίτερα ενοχλημένος ο Δήμ. Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος. Οικογένειες κτηνοτρόφων, οικογένειες αγροτών  οικογένειες εργαζομένων , οικογένειες στο μεροκάματο για να στηρίξουν τα παιδιά τους, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για την μόρφωση τους και ένα καλύτερο αύριο, λέει ο Δήμαρχος.

Ευτύχημα για το Δήμο μας η αγάπη και το μεράκι που ασκούν το λειτούργημα τους οι εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν τα σχολεία μας!
Είχατε το χρόνο να σχεδιάσετε στο Υπουργείο Παιδείας με απλές και μεθοδικές κινήσεις :
1) Την δωρεάν τηλεεκπαίδευση των παιδιών μας με τρόπο που αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα !
2) Την παροχή τάμπλετ ίσο με τον αριθμό των μαθητών του Σχολείου και τα οποία θα αποτελούσαν περιουσία του κάθε Σχολείου και θα χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες των μαθητών.
3) Την δυνατότητα ενημερωτικών μαθημάτων για την χρήση των τάμπλετ και της πλατφόρμας παρακολούθησης των μαθημάτων.
4) Την δωρεάν τόσο από τα σταθερά τηλέφωνα όσο και από τα κινητά της τηλεφωνικής διδασκαλίας μαθημάτων όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο ήταν αδύνατη.

Αλήθεια δεν γνωρίζατε (Ως Δήμος είχαμε εγκαίρως ενημερώσει όλα τα αρμοδια υπουργεία από τον Απρίλιο) ότι υπάρχουν Δήμοι μεταξύ αυτών και ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη χωρίς ευρυζωνικά δίκτυα , με γεωγραφικά ανάγλυφα που καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση στο διαδίκτυο , με περιοχές ολόκληρες χωρίς λήψη σήματος ακόμη και για τηλέφωνα , Τοπικές Κοινότητες απομακρυσμένες και αποκομμένες ακόμη και από πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα , Δήμοι που κρατούν Θερμοπύλες με πολυπληθείς οικογένειες (πολύτεκνες οικογένειες) .
Κανείς δεν αμφισβητεί την δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας αλλά και κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει το : έχει το νου σου στο παιδί γιατί μονάχα από αυτό ελπίδα θα χαράξει .

Πριν την έναρξη της τηλεκπαίδευσης στα Γυμνάσια και στα Λύκεια ενημερώσαμε ξανά επιδιώκοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα .
Αποκαρδιωτική τέλος και η κοινωνική πολιτική των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και internet που κερδοφορούν σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή για όλους μας .