Ρεσιτάλ πιάνου από το Μουσικό Σχολείο στο Νοσοκομείο Άρτας

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου του προσωπικού του Νοσοκομείου της πόλης μας, που τους τελευταίους μήνες εργάζεται για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης κατά του κορωνοϊού, θα οργανώσει ρεσιτάλ πιάνου την Τρίτη 26/05/2020 και ώρα 11:30 στο προαύλιο του Νοσοκομείου.
Τα έργα θα παρουσιάσει ο καθηγητής του σχολείου κος Νικόλαος Λαβασάς και είναι δύο μπαλάντες του Φρέντερικ Σοπέν η 2η και η 4η , ένα νυχτερινό του Φρέντερικ Σοπέν και μια μεταγραφή του Βίλχελμ Κέμπφ από το Σισιλιάνο του Μπαχ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1.F.Chopin- Ballade No 2 in F major Op.38 ( 8’ λεπτά)
2.F.Chopin- Ballade No 4 in F minor Op.52 ( 12’ λεπτά)
3.J.S. Bach/ Kempff- Siciliano, BWV 1031( 4’ λεπτά)
4.F.Chopin- Nocturne No 2 Op.27 ( 5’ λεπτά)

“ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ”

Κυριακή πρωί
Αντικατάσταση και μετατόπιση στύλων ΔΕΗ στον υπό κατασκευή κόμβο
(πλατεία Ζερβα).
ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ σε εναέρια μάχη με τα ηλεκτρικά κύματα.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων
Συνεδριάζει την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 και ώρα 18:30, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων για τη συζήτηση στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
-Συζήτηση επί της Δημόσιας διαβούλευσης για την «Αρχιτεκτονική Πρόταση της Αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας».
-Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
-Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.
-Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Δ’ τριμήνου 2019.
-Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Α’ τριμήνου 2020.
Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Νέας Γενιάς

-Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου συνολικά επτά (7) ατόμων της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων» χρηματοδοτούμενη από Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5001981
-«Έγκριση ή μη αιτήσεων εγγραφής και επανακαθορισμός της Κατάστασης Δικαιούχων της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Αρταίων»
-«Έγκριση ή μη αιτήσεων εγγραφής και συμπλήρωση Κατάστασης Δικαιούχων της Δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αρταίων».
Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Καθημερινότητας
-Εκλογή υδρονομέων
Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας, Πολιτικής Προστασίας
και Χωροταξίας
-Τροποποίηση της με αριθμ. 94/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων σχετικά με Διεξαγωγή Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για δημιουργία «OPEN MALL»
-3η Τροποποίηση Προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2020 (αριθμ. 5/2020 Α.Ε.Ε.)

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στη νέα ψηφιακή εποχή με 100% οπτικές ίνες
Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Internet, έχει χορηγήσει τις κατάλληλες άδειες στον Όμιλο ΟΤΕ, προκειμένου να τοποθετήσει νέες υπερσύγχρονες καμπίνες και να περάσει οπτικές ίνες μέχρι τα σπίτια των δημοτών. Μέσα από ένα νέο δίκτυο μήκους 15,5χλμ., περίπου, σαράντα τριών φρεατίων και δέκα τριών τηλεπικοινωνιακών καμπινών, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200 Mbps (MEGA), με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps (GIGA)
Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.