Ροδαυγή: Το κάστανο θέλει κρασί και το καρύδι μέλι

Κοσμοπλημμύρα στη Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου

Η Κοσμοπλημμύρα στη Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στη Ροδαυγή αποτέλεσε το γεγονός του περασμένου Σαββατοκύριακου για την Άρτα. Μια κοσμοπλημμύρα που δικαιώνει τοπυς διοργανωτές της γιορτής, αφού χρόνο με το χρόνο γίνεται και μεγαλύτερη.
Με κεντρικό σύνθημα «Το κάστανο θέλει κρασί και το καρύδι μέλι και το κορίτσι φίλημα πρωί και μεσημέρι», που ήταν τοποθετημένο στα τραπέζια που είχαν στηθεί στην κεντρική πλατεία της Ροδαυγής Άρτας για την 11η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου το πλήθος επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ηπείρου ακόμη και από το εξωτερικό που έδωσαν το “παρών” σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή που προβάλλει τα εξαιρετικά προϊόντα ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Άρτας και έχει γίνει πλέον θεσμός, διασκέδασε μέχρι αργά το βράδυ.

Παραγωγοί από τη Ροδαυγή και τα Πιστιανά συγκέντρωσαν 500 περίπου κιλά κάστανα που αφού χαράχτηκαν από τις γυναίκες του χωριού, ψήθηκαν και προσφέρθηκαν απλόχερα στους επισκέπτες μαζί με τηγανίτες, κρασί και φυσικά το ευωδιαστό,γλυκόπιοτο τσίπουρο της Ροδαυγής !
Το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών με τον Δήμο Αρταίων και την Περιφέρεια Ηπείρου που δείχνουν πως αναγνωρίζουν και επικροτούν την προσπάθεια όλων τοων φορέων της Ροδαυγής, αλλά και όσων συνεπικουρούν στην προσπάθεια, για τη ξεχωριστή αυτή γιορτή που προβάλλει τα ήθη, τα έθιμα και κυρίως τα τοπικά προϊόντα της Π.Ε Άρτας και που φέτος όπως κάθε χρόνο, ήταν η αφορμή ώστε πλήθος επισκεπτών να μεταβούν και να γνωρίσουν τα όμορφα χωριά της Άρτας.
Να σημειωθεί τέλος, πως η παραδοσιακή ορχήστρα του Βασίλη Γεραγόρη ξεσήκωσε και διασκέδασε τον κόσμο που δεν ήθελαν να σταματήσουν να χορεύουν.