Υπεγράφη από το Δήμο Αρταίων η σύμβαση του έργου «Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου»

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου» με προϋπολογισμό 566.680 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ), που όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή, «Υλοποιείται ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή του Αμμοτόπου. Δίνουμε λύση σ’ ένα διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής. Προστατεύουμε τις περιουσίες των συμπολιτών μας».
Μέχρι τώρα σε περιόδους μεγάλους βροχοπτώσεων τα νερά διαχέονται και πλημμυρίζουν την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας συχνά προβλήματα προσπέλασης, τόσο στον παράπλευρο δρόμο, όσο και στις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν σε αυτό. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα βελτιωθούν οι υποδομές της περιοχής, θα υπάρξει πρόληψη για πλημμύρες, προστασία των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους, αλλά και περιβαλλοντική προστασία.

Η περιοχή των έργων αφορά τμήμα μήκους 344 μέτρων του αδιαμόρφωτου ρέματος Αμμοτόπου, εντός σχεδίου του οικισμού του Αμμοτόπου, από την περιοχή «Μαλαμή» έως την περιοχή «Καλόγηρος». Η έκταση της λεκάνης του ρέματος στο εξεταζόμενο τμήμα του είναι της τάξης του 1,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
«Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Αμμότοπο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Με την κατασκευή του αντοπλυμμυρικού έργου δίνουμε λύση σ’ ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, προστατεύοντας έτσι τους κατοίκους και τις περιουσίες τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Συναντήσεις
Με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνεντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο και τους εξ Άρτης καταγομένους οφφικιαλίους του Οικουμενικού Θρόνου, τον Άρχοντα Ακτουάριο, ιατρό κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη και τον Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων, επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Ηπείρου κ. Βασίλειο Δήμου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.