Σάκης Βλέτσας: Γιατί χώρισαν οι δρόμοι μας με το Σπ. Ριζόπουλο

Αγωνίστηκα χρόνια στην αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος, Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος έχοντας σαν βασικές μου αρχές το σεβασμό σε όλους, το ήθος, τη συνέπεια, τη σεμνότητα και τη δημιουργικότητα. Αυτή η διαχρονική στάση και πορεία μου εκτιμήθηκε από τους πολίτες και στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 εκλέχτηκα πρώτος σύμβουλος βοηθώντας την προσπάθειά του Σπύρου Ριζόπουλου με τους “Ορίζοντες Ηπείρου”.
Βαδίσαμε στις εκλογές ακολουθώντας με μεγάλες προσδοκίες τη στρατηγική που χάραξε ο ίδιος ως επικοινωνιολόγος. Πιστεύαμε και το λέγαμε δημόσια ότι θα υπάρξει Β΄ Κυριακή, νομίζαμε πως θα είμαστε η 2η παράταξη με πάνω από 20% και τελικά πήραμε μόλις 10% και ήρθαμε τρίτοι και απογοητευμένοι, ενώ ο κ. Καχριμάνης “καθάρισε” με 57% από την Α΄ Κυριακή.
Χάσαμε. Έτσι απλά. Και αντί, κοιτώντας το αποτέλεσμα να κάνουμε την αυτοκριτική μας για την ήττα ώστε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, ο Σπύρος Ριζόπουλος το αποφεύγει συστηματικά. Συνεχίζοντας να είναι μόνιμα στην Αθήνα έβαλε για τις εκλογές του 2023 δημόσια και με ηττοπάθεια τον πήχη στο 10%. Με την έναρξη της θητείας μας διαφωνεί ακόμη και με τις ενημερωτικές ερωτήσεις που προβλέπει ο κανονισμός προς την Περιφέρεια.
Παράλληλα μετά τις εκλογές βγάζει έντονο εκνευρισμό και αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του που ήταν εντελώς άγνωστα, τα οποία είναι παντελώς αντίθετα με τις αρχές μου, καθιστώντας αδύνατη τη συμπόρευση μαζί του και την παραμονή μου στους “Ορίζοντες Ηπείρου”.
Του εύχομαι καλή πορεία, να φτάσει μέχρι το 2023 και να περάσει πάνω από τον πήχη που έβαλε.
Σάκης Βλέτσας
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου
Π.Ε. Ιωαννίνων

Σύλλογος φίλοι του κάστρου και του Ξενια Άρτας
Νέα μέλη ( μη Αρτινοι)
Το Ξενια πάλι ξενοδοχειο
Παναγιώτης Αγγελοπουλος προεδρος ΚΑΕ Ολυμπιακός ( basket ball)
Θάνος Ασκητής Νευρολόγος- Ψυχίατρος
Χρηστος Ζαμπουνης Συγγραφέας- εκδότης- δημοσιογράφος εκδόσεις Φερενίκη
Πεντρακ Τζορτζεβιτς( Τζολε) πρώην ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το
οδικό δίκτυο Ζωτικό – Μπεστιά Λάκκας Σουλίου
Ολοκληρώθηκε το τελευταίο στάδιο για την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τύρια- Σιστρούνι και συγκεκριμένα του τμήματος Ζωτικό- Μπεστιά.
Συγκεκριμένα, με απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, το Ελεγκτικό Συνέδριο δίνει το «πράσινο φως» για την άμεση υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της αναδόχου εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.Τ.Ε. ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3,5 εκ. ευρώ και με την υλοποίησή του, θα αλλάξει ολοκληρωτικά η περιοχή της Λάκκας Σουλίου.

ΓΣΕΕ: εδω και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πτώχευση της thomas cook
Επιστολή στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού απέστειλε η ΓΣΕΕ, σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους από την πτώχευση της Thomas Cook.
Η Συνομοσπονδία, ζητά μεταξύ άλλων, τη λεπτομερή καταγραφή των επιχειρήσεων που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τον βρετανικό τουριστικό κολοσσό ο οποίος κατέρρευσε, απαιτώντας παράλληλα τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από αυτή την εξέλιξη.
Στην επιστολή, γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα στοχευμένων μέτρων προστασίας των αναγκών διαβίωσης των θιγόμενων εργαζομένων, των ασφαλιστικών αξιώσεών τους, καθώς και της εξασφάλισης της επιδότησης ανεργίας, υπό το πρίσμα μάλιστα για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, βίαιης διακοπής της εποχικής τους απασχόλησης.
Η πτώχευση της Thomas Cook, με ολοένα αυξανόμενο αντίκτυπο οφείλει να απασχολήσει και τη χώρα μας ως προς την ισόρροπη άμβλυνση των συνεπειών της, όχι μόνο σε επίπεδο ιδιόκτητων ή συνδεδεμένων τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστών, αλλά και στο επίπεδο της προστασίας των θιγόμενων εργαζομένων.
Για όλους αυτούς τους λόγους η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού- Τουρισμού, αρμόδιας κλαδικής οργάνωσης μέλους της και απαιτεί από την Κυβέρνηση ουσιαστικές και άμεσες λύσεις.

Δήμος Ιωαννιτών: Ενημερωτική συνάντηση για το προσφυγικό 
Στην επικαιροποίηση του επιχειρησιακού πλάνου για το προσφυγικό και στην εκπόνηση τοπικού σχεδίου ένταξης θα προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Στην μηνιαία συντονιστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή συμμετείχαν ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αιβατίδης, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας και όλων των φορέων και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Οι φορείς παρουσίασαν την δράση τους και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας με το δήμο για την ομαλότερη ένταξη των προσφύγων.
«Έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν προτάσεις για την σύμπραξη του Δήμου με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό. Από την πλευρά του Δήμου θα γίνει κάθε προσπάθεια για να είμαστε συνοδοιπόροι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αιβατίδης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: συνέχιση των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019
Σε συνέχεια της 24ωρης Απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου 2019, ως αντίδραση στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό Νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. για ψήφιση στη Βουλή, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ΟΜΟΦΩΝΑ, προκηρύσσει Στάση Εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Ε.Κ.Α. και άλλα Σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Ernst Reichel.
Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον Γερμανό Πρέσβη ανέφερε:
« Έχω τη χαρά και την τιμή να συναντώ στη Βουλή των Ελλήνων τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας, μιας μεγάλης χώρας με την οποία έχουμε άριστες σχέσεις και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους αυτές οι σχέσεις μπορούν περαιτέρω να βελτιωθούν, κυρίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και ιδιαίτερα μεταξύ της Μπούντεσταγκ και της Βουλής των Ελλήνων. Προσβλέπω στη συνεργασία αυτή.
Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο κ. Πρέσβης έχει εμπειρία, προερχόμενη από την προϋπηρεσία του σε βαλκανικές χώρες, ειδικά σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Τον καλωσορίζω στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ελλάδα και του εύχομαι να έχει μια εποικοδομητική θητεία στη χώρα μας».
Ο Πρέσβης της Γερμανίας από την πλευρά του υπογράμμισε:
«Αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, και τώρα στην καρδιά της Δημοκρατίας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μεγαλύτερη τιμή. Πράγματι είμαστε σε μια συγκυρία, κατά την οποία υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της Ελλάδας και για εμάς, να αποδείξουμε μαζί τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.
Η Ελλάδα βγήκε από την κρίση και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στη διεύρυνση της συνεργασίας μας και στην ενίσχυση των σχέσεών μας. Είμαι ευτυχής και ανυπομονώ να συζητήσω όλα αυτά με τον κ. Πρόεδρο».

Ο «Caveman» από το Θέατρο Έκφραση
Δεύτερος κύκλος παραστάσεων από 2 έως 24 Οκτωβρίου
Για δεύτερο χρόνο επιτυχίας ετοιμάζεται ο θρυλικός «Caveman», ή κατά κόσμον Χρήστος Χρήστου, ο οποίος τους προηγούμενους μήνες πήρε τη βαλίτσα του και ταξίδεψε ανά την Ελλάδα. Επιστρέφει λοιπόν στη σκηνή του Θεάτρου Έκφραση (Αραβαντινού 14) για οκτώ νέες παραστάσεις. Από τις 2 έως τις 24 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη στις 19:00 και Πέμπτη στις 21:00, ο «άνθρωπος των σπηλαίων» θα χαρίσει ξανά άφθονο γέλιο σε μία stand-up κωμωδία η οποία έχει θέμα της την αιώνια μάχη των δύο φύλων.
Η υπόθεση

Ο «άνθρωπος των σπηλαίων», με αφορμή τον καυγά με τη γυναίκα του, τη Μαίρη και τον διωγμό του από την συζυγική τους κλίνη, αφηγείται το «δράμα» που περνάει ο ίδιος από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είναι άντρας προσπαθώντας ταυτόχρονα να απαντήσει σε ορισμένα καυτά και διαχρονικά ερωτήματα όπως το αν θα καταφέρουν να τα βρουν ποτέ οι άνδρες με τις γυναίκες, που ουσιαστικά ζουν και κινούνται σε δύο… παράλληλα σύμπαντα! Εξάλλου, απώτερος σκοπός του είναι να κεντρίσει τα δύο φύλα, να τα προβληματίσει και να βγάλει αβίαστο γέλιο διεκτραγωδώντας τη μεταξύ τους σχέση. Η κωμωδία αυτή δια χειρός Rob Becker, εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά σαν τη μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway.
Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Γεννατάς. Μουσική: Σπύρος Γραμμένος. Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κράβαρης. Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρια Φλωράτου. Στο ρόλο του caveman είναι ο Xρήστος Χρήστου.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 14 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό),10 ευρώ (ανέργων, ΑΜΕΑ). Προπώληση στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου. Προπώληση 7 ευρώ έως 30/9. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2651554505 και 6907500710.