Σήμερα έκανα το εμβόλιο!

της Παναγιώτας Π. Λάμπρη

http://users.sch.gr/panlampri/

Σήμερα, έκανα την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του covid-19! Ναι, δεν φοβήθηκα από συνωμοσιολογικά κείμενα, τα οποία στέλνουν ακόμα κάποιοι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου, για να με πείσουν πως δεν υπάρχει ιός και πως λεν ότι υπάρχει, γιατί θέλουν, λέει, με πρόσχημα τον ιό, να μας κλείσουν στο σπίτι και να μας στερήσουν ελευθερίες(!), ή πως θα τοποθετήσουν στο σώμα μας τσιπάκι, για να μας ελέγχουν, ή πως χιλιάδες ανθρώπων έχουν αποβιώσει εξ αιτίας του εμβολίου!
Ναι, έκανα το εμβόλιο, διότι δεν ζω στον μεσαίωνα, τον οποίο κάποιοι, ενώ λένε ότι τον ξορκίζουν, τον υπηρετούν σ’ αυτή την περίπτωση, όπως και σ’ άλλες.
Έκανα το εμβόλιο και ευγνωμονώ την Ελληνική Πολιτεία, διότι:

1. Έλαβα μήνυμα, μέσω της άυλης συνταγογράφησης, στο οποίο απάντησα ότι δέχομαι να εμβολιαστώ.
2. Με την αποδοχή, έλαβα αμέσως επιβεβαίωση του προγραμματισμένου πλέον εμβολιασμού μου.
3. Από τις 3/3 μέχρι και σήμερα το πρωί (5/3), που εμβολιάστηκα, έλαβα τρία μηνύματα – το ένα σήμερα πρωί πρωί – ως υπενθύμιση του ραντεβού μου.
4. Στο Κ. Υ. Άνω Πόλης (Πάτρα), όπου έγινε ο εμβολιασμός, ήταν όλα άψογα! Η οργάνωση της διαδικασίας, καθώς και το προσωπικό, το οποίο σε καλωσόριζε και φρόντιζε για τα δέοντα από την άφιξη μέχρι την αποχώρησή σου!
5. Με την άμεση ηλεκτρονική καταχώρηση του εμβολιασμού μου, έλαβα, ενώ παρέμενα στο Κ. Υ. για τον προβλεπόμενο από το πρωτόκολλο χρόνο, ηλεκτρονική ειδοποίηση για τη δεύτερη δόση του εμβολίου!

Ευγνωμονώ, λοιπόν, την Ελληνική Πολιτεία για το υψηλό επίπεδο διαχείρισης του προγράμματος «Ελευθερία», έτσι όπως το βίωσα, το οποίο αναδεικνύει πως στη χώρα μας δεν συμβαίνουν μόνο όσα άσχημα κατά κόρον προβάλλονται, αλλά υπάρχουν πολλές φωτεινές πλευρές, τις οποίες οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και να φωτίζουμε! Επίσης, επειδή έχω προσωπικές αναφορές από την Αμερική και χώρες της Ευρώπης, όπου το πρόγραμμα του εμβολιασμού δεν είναι τόσο άψογο, ευχαριστώ διπλά τη χώρα μου για την εμβολιαστική εμπειρία.

Κι επειδή πολλοί λένε διάφορα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σημειώνω πως χθες έτυχε να έχω ραντεβού σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο, στο οποίο για εξέταση τριών λεπτών, όχι πληρωμένη από δημόσιο ταμείο, αλλά από μένα, έμεινα εκεί μία ώρα και δέκα λεπτά, χωρίς καμία προφανή δικαιολογία εκ μέρους του προσωπικού, ενώ σήμερα το πρωί, και όχι μόνο, όλα κύλησαν ρολόι! Γι’ αυτό, ευχαριστώ το Ε.Σ.Υ. και όσους το υπηρετούν!
Κλείνοντας, σημειώνω πως, για να βγούμε πραγματικά στον δρόμο προς την Ελευθερία από τον covid-19, δεν αρκούν μόνο όσα η Πολιτεία πράττει! Η προσωπική ευθύνη απέναντι σ’ αυτό που συμβαίνει είναι αναγκαία συνθήκη! Διότι όσα μέτρα και να ληφθούν, αν οι πολίτες δεν τα τηρούν, τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα και δεν είναι καλά! Ως εκ τούτου, αντί να καταριόμαστε το σκοτάδι, ας ανάβουμε ένα κερί! Ο καθένας το δικό του! Και είναι βέβαιο πως το φως που θα παραχθεί θα είναι πολύ και θα λάμψει για όλους!