"ΣΕΡΡΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ": το μυθιστόρημα του ΑΡΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΠΟΥΖΟΥ ανεβαίνει στο θέατρο "ΠΟΛΗ"

Το επικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή στο θέατρο “ΠΟΛΗ” (Φώκαιας 4, Πλ. Βικτωρίας-Αθήνα) στις 7 Μαρτίου 2020 σε ερμηνεία της Χρύσας Παπά και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.
Υπόθεση έργου
Η Λεμονιά αφηγείται, μέσα από εναλλασσόμενους ρόλους και διαβαίνοντας όλη τη συναισθηματική διαστρωμάτωση, την περιπετειώδη και γεμάτη εκπλήξεις ζωή του πατέρα της Γαληνού Φιλονίδη από το 1915 μέχρι το 1962 στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν. Ο Γαληνός διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες, δοκιμάζονται οι ηθικές του αρχές κι έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, ενώ στο πρόσωπό του και στην πορεία του αντανακλούν τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.
Έρωτας, μυστήριο, αγριότητα, ραδιουργίες, κωμικές στιγμές, εξαθλίωση και αξιοπρέπεια. Συνάμα, η ζωή που κυλάει πότε ανέμελη και πότε ως εφιάλτης, ο μικρόκοσμος του καθενός, ο ίσκιος των γονιών που βαραίνει τα παιδιά, η πάλη μεταξύ λογικής και συναισθήματος, και όλα να οδηγούν στη μεγαλύτερη επανάσταση: την ανθρωπιά.
Συντελεστές
Συγγραφέας του έργου «Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου»: Γιάννης Καλπούζος
Θεατρική διασκευή: Γιάννης Καλπούζος
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Σύνθεση-Μουσική Επιμέλεια: Ματθαίος Τσαχουρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Γραφιστική επιμέλεια: Πέτρος Παράσχης
Ερμηνεύει η Χρύσα Παπά
Εισιτήρια
– Στο ταμείο του θεάτρου “ΠΟΛΗ”

Επιμελητήριο Αρτας
Kαταληκτική προθεσμία υποβολής των βεβαιώσεων επαναπιστοποίησης
Το Επιμελητήριο ΄Αρτας υπενθυμίζει στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μέλη του ότι στις 31-03-2020 είναι η καταληκτική προθεσμία υποβολής των βεβαιώσεων επαναπιστοποίησης. Παρακαλούμε να υποβάλλουν τις βεβαιώσεις εγκαίρως στην υπηρεσία του Επιμελητηρίου μας προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό εγκαίρως.
Για όσους δεν έχουν τις απαραίτητες ώρες παρακαλούμε όπως υποβάλουν τις ώρες που έχουν προκειμένου να γίνει εκτίμηση για τις ώρες που υπολείπονται για να συμπληρώσουν την επανεκπαίδευσή τους αφού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έχει ήδη αποστείλει σχετικό αίτημα για την δυνατότητα παράτασης χρόνου.

Aνοιχτή εκδήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ
“Η γυναίκα σύμβολο αγώνων”
“Η γυναίκα σύμβολο αγώνων” είναι το θέμα ανοιχτής εκδήλωσης που διοργανώνει στα Γιάννενα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα στα Λιθαρίτσια με αφορμή την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, η Μερόπη Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: « Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης», η Θεοδώρα Καρακώστα Ιδιωτικός Υπάλληλος με θέμα: « Τα εργασιακά προβλήματα της γυναίκας στον ιδιωτικό τομέα» και η Βίκυ Χριστοπούλου δημοσιογράφος με θέμα: «Βία, σεξισμός, ρατσισμός».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νίκη Βυζούκη Βρεφονηπιαγωγός. Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει παράλληλα έκθεση φωτογραφικού υλικού.
Με αφορμή την εκδήλωση οι διοργανωτές θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στη 1.00 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Olympic.

Ανακοίνωση Κάλεσμα Φιλάθλων Αναγέννηση Άρτας
«Οι Φίλαθλοι του ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής, καλούν όλο το φίλαθλο κόσμο της πόλης μας στην εκδρομή που διοργανώνουν στην Πτολεμαΐδα, την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο της Πτολεμαίδας, με αντίπαλο τον Μακεδονικό Φούφας. Πάμε όλοι μαζί για την νίκη με σκοπό να παραμείνουμε κοντά στην κορυφή σε ένα κρίσιμο και σημαντικό αγώνα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Όλοι μαζί ενωμένοι για την ιστορική ομάδα του νόμου Άρτας, την Αναγέννηση. Όλοι μαζί για το πρωτάθλημα, με στόχο την άνοδο της ομάδας στην Β’ Εθνική μέσα από αγώνες μπαράζ.
Για περισσότερες πληροφορίες, για τιμή εισιτηρίου, για λεωφορείο, κρατήσεις θέσεων κλπ, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6955075347 και με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα των Φιλάθλων.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο το βράδυ».

Δημοπρατείται στις 20 Μαρτίου το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο
Η Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων (Α.Δ.Α.Ε Ο.Τ.Α) θέτει σε διαδικασία δημοπρασίας το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο στον Προφήτη Ηλία. Η εκμίσθωση θα γίνει με δημοπρασία με πλειοδοτικό τρόπο και θα διεξαχθεί στα Γραφεία της Επιχείρησης, που βρίσκονται στον Εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αρταίων ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 14:00 μ.μ.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται δώδεκα (12) χρόνια και θα αρχίσει την ημέρα υπογραφής της σύμβασης ενώ το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 700,00 ευρώ.
Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνον για την λειτουργία Καφετέριας, Ζαχαροπλαστείου και Εστιατορίου.