Σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης» περιοχές του Δήμου Αρταίων

Αίτημα προς την Περιφέρεια Ηπείρου και στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, για την ένταξη περιοχών του Δήμου Αρταίων σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης» απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Συγκεκριμένα η επιστολή του Δημάρχου ανέφερε τα εξής:
Παρακαλούμε για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των παρακάτω περιοχών του Δήμου μας, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας στις 22/12/2019, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, προκαλώντας σημαντικές ζημιές τόσο σε ιδιωτικές περιούσιες όσο και σε δημόσιες και δημοτικές υποδομές:
• Τ.Κ. Λιμίνης και Τ.Κ. Αρταίων ( οικισμός Αγίων Αναργύρων έως την είσοδο της πόλης) της Δημοτικής Ενότητας Αρταίων του Δήμου Αρταίων.
• Τ.Κ. Ροδαυγής, Τ.Κ. Πιστιανών και Τ.Κ. Αμμοτόπου της Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων
• Τ.Κ. Γριμπόβου, Τ.Κ. Βλαχέρνας της Δημοτικής Ενότητας Βλαχερνών του Δήμου Αρταίων.

Συνάντηση κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΜΠΙΑΣ

Η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του Κιναλ δια της προεδρου Φωφης Γεννηματα παρεδωσε Χρηματικο ποσον στον Μητροπολιτη Ζιμπαμπουε του Πατριαρχειου Αλεξανδρειας ως μια μικρη βοηθεια στο εργο που επιτελει η Μητροπολη στην Μαυρη Ηπειρο Ως αντιδωρο ο Μητροπολιτης εδωσε στην Φωφη Γεννηματα ενα ξυλογλυπτο διακοσμητικο ΦΩΤΟ /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Η πρόεδρος κ. Φώφη Γεννηματά και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκαν στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη και εκπροσώπους του Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Ζάμπιας «ο Σπορέας».
Η πρόεδρος και οι βουλευτές ενημερώθηκαν για το σοβαρό και πολυδιάστατο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στη Ζάμπια από την Ιερά Μητρόπολη με την συνδρομή του Συλλόγου «ο Σπορέας», στο έργο της Μητροπόλεως.
Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αφού συνεχάρησαν τόσο τον Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη όσο και τους εκπροσώπους του Συλλόγου «ο Σπορέας» για την σημαντική ιεραποστολική δράση, αντάλλαξαν ευχές και ενίσχυσαν την προσπάθειά τους με την προσφορά συμβολικού χρηματικού ποσού.

Μείωση φόρου για δωρεές σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία
Από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης Βασίλειο Γοργόλη, ανακοινώνονται τα εξής:
«Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε απόφαση, με την οποία μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που θα βοηθήσει τα μέγιστα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς δημιουργεί κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα. Τα Σωματεία μπορούν να λάβουν τις όποιες πληροφορίες στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού».

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι όπως κάθε χρόνο και μετά από συνεννόηση με την αντίστοιχη Διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στο τμήμα από διακλάδωση Μηλιάς Μετσόβου έως Μαλακάσι κατά τους χειμερινούς μήνες θα είναι κλειστή, με μπάρα και με σήμανση (πληροφοριακές πινακίδες) διότι δεν θα γίνεται εκχιονισμός.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν:
-Την Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. στην επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα.
-Τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ.* στον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, κ.κ. Τίτου.
Την ίδια ημέρα στις 11:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Τελετή Αγιασμού των Υδάτων με κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην προβλήτα του Παλαιού Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Θεοφάνια, Δευτέρα στη γέφυρα Τζαρή
O Σύλλογος Κεντρικών Τζουμέρκων “ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ” σε συνεργασία με τους Συλλόγους: Kρυονερίου, Κεντρικιωτών , Ροδαυγής, Απανταχού Ραμιωτών, την Αδελφότητα και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Σκούπας , διοργανώνoυν την ημέρα των Θεοφανίων, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και ώρα 12.00, εκδήλωση για τον αγιασμό των υδάτων στον Άραχθο, στη γέφυρα Τζαρή,
Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Αντώνης Κοντός και ο Γεν. Γραμματέας Απόστολος Γκόρος σημειώνεται: «Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να συμμετέχετε στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Άραχθο, στη γέφυρα Τζαρή, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 .Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί τσίπουρο και τσιπουρομεζέδες».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ
Ο Όμιλος ΟΤΕ μόνο για το 2018 είχε 1,2 δισ. εκατ. ευρώ κέρδη, ενώ στους μετόχους έδωσε 340 εκατ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά συνολικά τη μισθοδοσία. Οι εργαζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την υπογραφή μιας ενιαίας σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους. Κόντρα στη λογική της υποταγής και της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού, που χρόνια τώρα καλλιεργούν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα.
Είναι κοινός ο αγώνας μας για μια ζωή με δικαιώματα που μας στερούν σήμερα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και το συλλογικό μας αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές τους μόχθου μας.

Κοινωνική προσφορά από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προγραμμάτισε και υλοποίησε και φέτος πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν, από το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους και συγκεκριμένα:

•από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος». Την προσφορά των ειδών πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, συνοδευόμενος από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλειο ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ.
•από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στην Τράπεζα Τροφίμων «Καταφυγή» της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας
•από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ηγουμενίτσας).
•από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης
Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες, για την ευγενική αυτή προσφορά και ευχήθηκαν καλές γιορτές στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.