Σημαντικό έργο υποδομής στα Τζουμέρκα

Ποσόν 3,5 εκ. € για το έργο επαρχιακής οδού Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων, οδεύει προς υλοποίηση καθώς υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κο Καραγιάννη, η έγκριση δέσμευσης ποσού 3,5 εκ. € για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση επαρχιακής οδού Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο».
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί μετά από επίμονες προσπάθειες, καθώς είχε απενταχθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την τελευταία τριετία και εντάχθηκε ξανά το 2020.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη για τη δημοπράτηση καθώς με το προτεινόμενο έργο βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο εντός του οικισμού Μακρυκάμπου, που σήμερα είναι επικίνδυνες λόγω στενότητας του δρόμου, απότομων καμπυλών και το μεγαλύτερο τμήμα της είναι χαλικοστρωμένο.
Αυτή η Επαρχιακή Οδός, στο προτεινόμενο τμήμα της, είναι συνδετήρια της 16ης Επαρχιακής Οδού «Γέφυρα – Ανεμορράχη – Καλλονή – Ράμια – Λεπιανά – Άγναντα – Κτιστάδες – όρια Νομού Ιωαννίνων» με την 19η Επαρχιακή Οδό «Κάτω Γραικικό – Σκοτωμένο».

Το μήκος της νέας οδού είναι 3,4 χλμ και θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης καθώς και κατασκευή γέφυρας.