ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ Από Ριζόπουλο

Απίστευτες καταγγελίες από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου

Συζητούσε με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για στήριξη!

Τον «έριξε» ο Ανδρουλάκης που τον στήριξε για πρόεδρο

«Εξαπτέρυγα» του Καχριμάνη, Στέφος και Ζούμπας

Τι απάντησε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε βαριές καταγγελίες προχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος εναντίον των υποψήφιων Περιφερειαρχών Γιάννη Στέφου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανο Ζούμπα που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ τους οποίους χαρακτήρισε «εξαπτέρυγα του Καχριμάνη» και πως οι τρεις τους συμπορεύονται για να βάλουν φραγμό στην «μεγάλη αλλαγή» την οποία φέρνει η παράταξή του!!!
Ο κ. Ριζόπουλος κατά την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξής του για την Ήπειρο, προχώρησε και στην αποκάλυψη όλου του παρασκηνίου όπως και των πρωταγωνιστών- συνομιλητών του καθώς όπως είπε επί μακρόν συνομιλούσε με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με σκοπό την στήριξη της υποψηφιότητάς του στην Ήπειρο, αλλά τελικά όλες οι συζητήσεις ναυάγησαν με ευθύνες άλλων.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του epiruspost, ο Σπύρος Ριζόπουλος, ανέφερε πως για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου και ότι σε συσκέψεις που είχαν γίνει τον Μάιο του 2022 είχε καταστεί σαφές ότι η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη είχε κλονιστεί λόγω της παραπομπής του Αλέκου Καχριμάνη στο πειθαρχικό. «Υπήρχε σαφής υπόνοια μη στήριξής του με δεδομένο όμως ότι οι εθνικές εκλογές θα γινόταν το φθινόπωρο του 2022», είπε ο κ. Ριζόπουλος. Από τον ίδιο ζητήθηκε να διαλύσει την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» κάτι που αρνήθηκε να κάνει και τον περασμένο Φεβρουάριο οι συζητήσεις με την Νέα Δημοκρατία έλαβαν τέλος.

Στο ίδιο ρεπορτάζ του Epiruspost, αναφέρεται ότι η συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μετά από μία τυχαία συνάντηση κλιμακίου των Οριζόντων στο Αθαμάνιο με τον Αλέξη Τσίπρα. Στην πορεία ο ίδιος ο κ. Ριζόπουλος είχε συνεργασία με τον Γιώργο Βασιλειάδη ενώ συναντήθηκε και με τον Χρήστο Σπίρτζη που είχε την ευθύνη για την αυτοδιοίκηση. Μετά τις εθνικές εκλογές όλα αυτά άλλαξαν «και στο πολιτικό χάος που ζει ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να εκπροσωπηθεί από στελέχη του στις περιφερειακές εκλογές».
Για τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ όπως είπε ο Σπύρος Ριζόπουλος, υπάρχει αθέτηση συμφωνίας, καθώς «Στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε για αθέτηση συμφωνίας ενώ με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε μία πολιτική συζήτηση που δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία». Σύμφωνα με τον Σπ. Ριζόπουλο, ύστερα από υπόδειξη του Βαγγέλη Αργύρη τον επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητώντας την βοήθειά του στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η στήριξη και η συνεργασία ενώ κοινωνός έγινε και ο μετέπειτα Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε γίνει η αντιπρόεδρος των Οριζόντων Ηπείρου Μάγδα Τάτση κατέβηκε υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Θεσπρωτίας. «Η συμφωνία ήταν ήδη κλεισμένη και μας είχε ζητηθεί να κρατήσουμε τριάντα κενές θέσεις στο ψηφοδέλτιο» είπε ο κ. Ριζόπουλος για να συμπληρώσει ότι ήταν επιθυμία του Βαγγέλη Αργύρη να μην προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στη στήριξή του, παρότι ο ίδιος είχε κάνει την συμφωνία με τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.

Για τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο είπε ότι «έχει πετάξει ήδη λευκή πετσέτα» ενώ για τον επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ζούμπα «λέει γενικόλογα πράγματα για την ανάπτυξη».
Το εκλογικό δίλημμα είπε ο Σπ. Ριζόπουλος είναι «ή θα ψηφίσεις Καχριμάνη και τα δύο του εξαπτέρυγα και θα πάνε χαμένα τα επόμενα πέντε χρόνια ή θα γίνει η μεγάλη αλλαγή και θα ξηλωθεί το σύστημα που διοικεί σήμερα».

Γιάννης Στέφος: πολιτικός γυρολόγος ο Σπύρος Ριζόπουλος

«Ο πολιτικός γυρολόγος Σπύρος Ριζόπουλος τι ακριβώς γνωρίζει για τον τόπο; Γιατί μας συστήθηκε το 2019 ως δεξιός υποψήφιος, μετατράπηκε σε… κεντρώο και τώρα φαντασιώνεται συνεργασία με την Αριστερά!» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο που απαντά στις αιτιάσεις του Σπ. Ριζόπουλου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Κύριε Ριζόπουλε, η πικρία σας σάς εκθέτει ανεπανόρθωτα
Αφού παρακάλεσε τρία κόμματα για συνεργασία, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,όπως αυτός ισχυρίζεται, αφού του αρνήθηκαν κάθε… χείρα βοηθείας ώστε όχι μόνο να παραμείνει πολιτικά επίκαιρος, αλλά έστω υπαρκτός, ο κος Ριζόπουλος κάνει τώρα ευθεία επίθεση στον Γιάννη Στέφο και στο “Κοινό των Ηπειρωτών”, επειδή -άκουσον άκουσον!- επιλέξαμε σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές να αναμετρηθούμε με καθαρό πρόγραμμα, βασισμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στις αξίες της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου.
Γιατί εμείς, που κατηγορούμαστε από τον κο Ριζόπουλο ως μη έχοντες πρόγραμμα, είμαστε μια παράταξη με ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα, με πρόγραμμα και με υποψηφίους και υποψήφιες καταξιωμένους επαγγελματικά, κοινωνικά και αναγνωρίσιμους στην κοινωνία για τους αγώνες τους, όπως είναι και ο επικεφαλής μας, Γιάννης Στέφος, με πολιτική και κοινωνική παρουσία από τα μαθητικά του χρόνια.
Ο πολιτικός γυρολόγος Σπύρος Ριζόπουλος της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” τι ακριβώς γνωρίζει για τον τόπο; Και ποια είναι η πολιτική του θέση; Γιατί μας συστήθηκε το 2019 ως δεξιός υποψήφιος, μετατράπηκε σε… κεντρώο και τώρα φαντασιώνεται συνεργασία με την Αριστερά!
Κύριε Ριζόπουλε, αποφασίστε πρώτα τι είστε και μετά μπορούμε να αναμετρηθούμε ως πολιτικοί αντίπαλοι, πλέον.