Σοβαρές καταγγελίες από τους δικηγόρους της οικογένειας του Χρήστου Ζορμπά

Ο θάνατος του 29χρονου Χρήστου «ήταν εγκληματική αμέλεια»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, την Παρασκευή, με την παρουσία του προέδρου του, Γιώργου Αλιφτήρα οι δικηγόροι της οικογένειας του Χρ. Ζορμπά που έχασε τη ζωή του πριν από δυο εβδομάδες από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο όπου εργαζόταν.

Για «Εγκληματική αμέλεια, όχι ανθρώπινο λάθος» μίλησαν οι δικηγόροι της οικογένειας του ηλεκτρολόγου Χρ. Ζορμπά, Εύη Συγίζη, Όλυ Τσουμάνη και Θανάσης Καμπαγιάννης, οι οποίοι μαζί με την οικογένεια, υπέβαλλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Ήπειρος» για το εργατικό ατύχημα με τη μήνυση να αφορά παραβίαση των μέτρων ασφαλείας. Οι δικηγόροι Εύη Συγίζη, Όλγα Τσουμάνη και Θανάσης Καμπαγιάννης ευχαρίστησαν όσους στηρίζουν την οικογένεια στον αγώνα που δίνει για να διαλευκανθεί ο θάνατος του 29χρονου Χρήστου, ενώ τόνισαν ότι αυτή η μάχη θα δοθεί μέχρι το τέλος.

Η οικογένεια έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο για την αυτοψία και τη συγκέντρωση στοιχείων και οι δικηγόροι θα ζητήσουν από την εισαγγελία με υπόμνημα, να καταθέσουν μάρτυρες, ενώ όπως αναφέρει ρεπορτάζ του arta2day.gr, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και με την παρουσία συγγενών και φίλων του 29χρονου Χρήστου, οι τρεις δικηγόροι στη συνέντευξη Τύπου απεύθυναν έκκληση στους συναδέλφους του Χρήστου, αλλά και σε όλους όσοι ενεπλάκησαν στο τραγικό συμβάν, να βγουν μπροστά και να μιλήσουν.
«Θα απευθυνθούμε στην Εισαγγελία με υπόμνημα για να προσέλθουν και να καταθέσουν μάρτυρες» τόνισαν οι τρεις δικηγόροι, επισημαίνοντας: «Η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη και αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο την οικογένεια του Χρήστου αλλά και κάθε εργαζόμενο».

Σημείωσαν ακόμα ότι υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας πριν ακόμη γίνει αυτοψία και εκδοθεί πόρισμα, δημόσια, βάσει αυτήκοων μαρτύρων, δήλωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Αυτός ήταν ο λόγος της παρέμβασης που ακολούθησε από τους δικηγόρους «για να φθάσουν τα μηνύματα εκεί που έπρεπε» σημείωσε ο κ. Καμπαγιάννης.