Στα 100 κορυφαία της επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Δύο έργα με χειροτεχνίες κολάζ που φιλοτέχνησαν μαθητές και μαθήτριες των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού
Υπερήφανους για τη γνώση, την έμπνευση και τη δημιουργικότητά τους έκαναν γι’ ακόμη μία φορά οι μαθήτριες και οι μαθητές των ΚΔΑΠ την τοπική κοινωνία του Δήμου Ζηρού.
Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, φιλοτέχνησαν τρία θεματικά έργα με χειροτεχνίες κολάζ, τα οποία και κατατέθηκαν ως προτάσεις στην επιτροπή «Ελλάδα 2021». Τα δημιουργήματα είναι εμπνευσμένα από το κάστρο «Πέντε Πηγάδια, το οχυρό σε σχήμα σταυρού», που βρίσκεται στην κοινότητα της Κλεισούρας και αύριο (Κυριακή 25 Ιουλίου) στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του ναζισμού, το «λιθάρι του Μπότσαρη» στην κοινότητα του Άσσου και το «Γεώργιος Δράκος, ένας άγνωστος ήρωας».
Τα δύο από τα τρία έργα και συγκεκριμένα τα: «Πέντε Πηγάδια, το οχυρό σε σχήμα σταυρού» και το «Γεώργιος Δράκος, ένας άγνωστος ήρωας» επιλέγηκαν από ομάδα ιστορικών και επιστημόνων του «Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού» στα καλύτερα 100.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «η πρόκριση των δύο εκ των τριών έργων των ΚΔΑΠ του Δήμου μας, στα 100 κορυφαία αποτελεί αναμφίβολα μία τεράστια επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 100 έργα που επιλέγηκαν θα κοσμούν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού».
Αναφερόμενος στην επιτυχία των μαθητριών και μαθητών των ΚΔΑΠ του Δήμου ο κ. Θεόδωρος Πανούσης, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, ο οποίος είχε και την ιδέα ν’ αποσταλούν τα δημιουργήματα των παιδιών στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» με σκοπό να αξιολογηθούν, σημείωσε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές που συμμετείχαν στη φιλοτέχνηση των έργων με τις εμπνευσμένες και δημιουργικές κατασκευές τους. Η ποιότητα των δημιουργημάτων που επιβεβαιώνεται από την διάκριση που έτυχαν, αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας. Φανερώνει αξιοσύνη και μία δυναμική ανέλιξη και πρόοδο. Και τα τρία έργα λειτουργούν σαν κρίκος που συνδέει την ιστορία του τόπου μας με το σήμερα αλλά και το σήμερα με το αύριο. Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, την Αλεξάνδρα Τσάτσιου, που είχε και την επιμέλεια της προσπάθειας, καθώς και τον Χάρη Γεώργα για την ουσιαστική συμβολή του».
Στα αξιοσημείωτα ακόμη είναι το ότι το έργο «Πέντε Πηγάδια, το οχυρό σε σχήμα σταυρού» που διακρίθηκε, το φιλοτέχνησαν μαθήτριες και μαθητές ηλικίας 6 έως 10 ετών, ενώ τα άλλα δύο φιλοτεχνήθηκαν από παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών. Εκτός από την Αλεξάνδρα Τσάτσιου και τον Χάρη Γεώργα την ομάδα των εκπαιδευτικών απαρτίζουν και οι: Χριστίνα Πέτρου, Ειρήνη Καλαμπόκη και Ειρήνη Φίντζου, που επίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να έρθει το πετυχημένο αποτέλεσμα».