Στην Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμαρχος Αρταίων

Παρέμβαση για 3 Τμήματα στο Μουσικό Σχολείο

Πιάνει τόπο η έντονη αντίδραση των γονέων των ενδιαφερόμενων μαθητών

Χρήστος Τσιρογιάννης: «σύντομα θα έχουμε θετική έκβαση στο αίτημα των γονέων»

Τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, υποδέχτηκε την Πέμπτη 21/6 στο γραφείο της η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κα. Παρασκευή Χαμπηλομάτη, μετά από προσωπικό αίτημα του Δημάρχου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά θέματα, με πρώτο το αίτημα των γονέων για δημιουργία και τρίτου τμήματος στην Α’ τάξη στο Μουσικό Σχολείο, λόγω του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων μαθητών.
Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Δημάρχου και με τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας κ. Ανθούλα Ζιώρη.
Το θέμα ανέδειξε με πρωτοσέλιδο η ΗΧΩ, μετά από επικοινωνία των γονέων των μαθητών που ενδιαφέρονται για το Μουσικό Σχολείο με την εφημερίδα μας, που διαμαρτύρονταν έντονα για την εισήγηση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κα. Παρασκευής Χαμπηλομάτη, η οποία με εισήγηση –που κρίθηκε τουλάχιστον ακατανόητη- πρότεινε να μην γίνουν 3 Τμήματα στο Μουσικό Σχολείο αλλά 2, πράγμα που θα απέκλειε πολλούς ενδιαφερόμενους μαθητές.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Αρταίων, «Από τις επικοινωνίες και τις συναντήσεις προέκυψε, πως σύντομα θα έχουμε θετική έκβαση στο αίτημα των γονέων».
Στην ανακοίνωση του Δημάρχου Αρταίων αναφέρονται και τα εξής: «Ακόμη, επί τάπητος μπήκαν και άλλα θέματα της σχολικής κοινότητας, στα οποία η Δημοτική Αρχή με αισθήματα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης, προσπαθεί να επιλύσει στο πλαίσιο της καθημερινής και αγαστής συνεργασίας που έχει με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Χαμπηλομάτη.
Στα ζητήματα αυτά περιλαμβάνονται, η ανέγερση νέου κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο στην πόλη της Άρτας και του 5ου Γυμνασίου, που η Δημοτική Αρχή το «τρέχει» μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και η δημιουργία δεύτερου ΕΠΑΛ, η μεταστέγαση του εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου, οι συντηρήσεις και οι αναβαθμίσεις των σχολείων και οι επιπλέον αίθουσες διδασκαλίες για το ΕΝΕΕΓΥΛ».

Η διαμαρτυρία των γονέων
Σε ανακοίνωση διαμαρτυρία που φιλοξένησε η ΗΧΩ, οι γονείς ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής: «Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών της Α Γυμνασίου στο Μουσικό σχολείο, κατόπιν αιτήσεώς τους. Κατά το σχολικό έτος 2023- 2024 οι αιτήσεις των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Α Γυμνασίου ξεπέρασαν τις 80. Τα παιδιά αυτά λοιπόν θέλουν να περπατήσουν σε αυτόν τον όμορφο δρόμο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερήσει αυτή τους την επιλογή.
Το Μουσικό Γυμνάσιο Άρτας με πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων πρότεινε, αφού υπήρξε μεγάλος αριθμός αιτήσεων για την φοίτηση των παιδιών στην Α Γυμνασίου, και εφόσον πληρούνται και οι προϋποθέσεις που τάσσει το σχετικό ΦΕΚ, να δημιουργηθούν τρία τμήματα, προκειμένου να εισαχθούν τα περισσότερα από τα παιδιά που θα επιτύχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Α Γυμνασίου. Πλην όμως η Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Ηπείρου με το με αριθ. Πρωτ. Φ.19/4099/8-6-2023, αφού έλαβε υπ’ οψιν την υπ’ αριθ. 5119/2-6-2023 εισήγηση της Διευθύντριας της Δ/νσης Δ.Ε. Αρτας με συνημμένη την αριθ. 746/01-06-2023 πρόταση και την αριθ. 73η /01-06-2023 πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Αρτας απεφάνθη τον καθορισμό και τη λειτουργία δύο τμημάτων στην Α’ τάξη του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αρτας.

Η αντίδραση των γονέων των υποψηφίων εισακτέων μαθητών της Α Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Άρτας, κινητοποιήθηκαν άμεσα αποστέλλοντας σχετική αίτηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Άρτας, στην Περιφερειακή Δ/νση Π.&Δ. Εκπ/σης Ηπείρου, καθώς και προς το Υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζητούν την τροποποίηση της απόφασης και την λειτουργία τριών τμημάτων της Α Τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας» στην οποία τόνιζαν και τα εξής: «Ποιος αποφασίζει λοιπόν για την τύχη των παιδιών μας;;;;; Ποιος θα ανακοινώσει σε αυτά τα παιδιά ότι δεν μπορούνε να ακολουθήσουν τα όνειρά τους;;; Ποιος θα είναι αυτός που θα κόψει τα φτερά τους ;;;; Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Αφήστε τα να ονειρεύονται, να ελπίζουν, να έχουν το δικαίωμα της επιλογής..!!!!!!».
Ήδη μετά την κινητοποίηση των γονέων και την παρέμβαση του Δημάρχου Αρταίων, αναμένεται πως θα αλλάξει η απόφαση και πως τελικά θα λειτουργήσουν 3 Τμήματα στο Μουσικό Σχολείο.