Στην 84η Διεθνή Έκθεση το Επιμελητήριο Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο (Νο3 – σταντ 8) στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.
Όσες επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου ενδιαφέρονται να στείλουν κάποιο ενημερωτικό υλικό για την προβολή τους ή δείγματα προϊόντων – παραγωγής τους για να διατεθούν στους επισκέπτες της έκθεσης παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο e-mail: info@e-artas.gr ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 2681028728 μέχρι την Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 2.00 το μεσημέρι.
Η 84η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Ινδία, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά.

Μουσική συναυλία στις ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ
Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ στον κύκλο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της και των εκδηλώσεων ΄΄ΣΕΛΤΣΟ 2019΄΄ διοργανώνει στις ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ και στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΑΣ.ΚΑΠΕΡΩΝΗ την Τετάρτη 21-8-2019 ΩΡΑ 21.00 Μουσική συναυλία – έντεχνου Λαϊκού τραγουδιού με τον ΣΠΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και το ανανεωμένο μουσικό του σχήμα με την συνδρομή της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΑΣ και του ΔΗΜΟΥ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ηγουμενίτσα: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019
Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019» για αυτήν την εβδομάδα:
-Τετάρτη 21-08-2019 θεατρική παράσταση «Τρεις φόνοι καμία κηδεία» με τους Σπύρο Πούλη, Κώστα Αποστολάκη και Κατερίνα Μπιλάλη στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 21:00, με είσοδο 12€.
-Κυριακή 25-08-2019 το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει την παιδική παράσταση. «Ο μικρός πρίγκιπας», στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 20:30, με είσοδο 10€ στο ταμείο και 8€ προπώληση.

Ορκωμοσία στο Δήμο Ζηρού
Μετά την επικύρωση της εκλογής και την ανακήρυξη της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζηρού, σύμφωνα με τις αριθ. 30/2019 και 35/2019 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άρτας, η προβλεπόμενη από το Νόμο Ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβούλων, θα γίνει στο ισόγειο του Δημαρχείου Φιλιππιάδας, σε δημόσια συνεδρίαση την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 19 : 30΄.

Τελετή Ορκωμοσίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας
Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:00,στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ηγουμενίτσας «ΠΑΝΘΕΟΝ», θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβούλων.

Έξι νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στο Δήμο Ιωαννιτών
Μετά την προμήθεια των έξι καινούργιων βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 446.400 ευρώ, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους ήδη 9 που λειτουργούν σήμερα στα Γιάννενα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου της εγκατάστασης των κάδων αυτών.
Οι εργασίες ξεκινούν και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα απαιτηθεί περίπου μία εβδομάδα για να εγκατασταθούν όλοι.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων είχε αποφασίσει η τοποθέτηση των συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, να γίνει σε περιοχές μεγάλου φόρτου απορριμμάτων – όπως οι περιοχές πέριξ των πεζοδρόμων- καθώς και τουριστικά σημεία του Δήμου.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των έξι νέων υπογειοποιημένων κάδων ο Δήμος Ιωαννιτών θα έχει πλέον ένα δίκτυο με συνολικά 15 τέτοιους κάδους, στοχευμένα τοποθετημένοι κάποιοι απ’ αυτούς σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπου υπάρχουν και αρκετά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Για το λόγο αυτό απαιτείται από τους ιδιοκτήτες τους μια μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να διατηρείται ο χώρος πέριξ των κάδων περιποιημένος, αποφεύγοντας φαινόμενα που έκαναν κατά καιρούς την εμφάνισή τους με απορρίμματα πεταμένα έξω από τους κάδους, δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων.