Στη Γέφυρα Κοράκου ο Αγιασμός των Υδάτων

Αγιασμός των υδάτων στην γέφυρα του Κοράκου την Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο , από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί.
Η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων, στην Τοπική Κοινότητα Πηγών Ιστορική Έδρα του και ο αγιασμός θα γίνει στην Γέφυρα Κοράκου την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. ημέρα των Θεοφανείων, παρουσία του Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδου, Αντιδημάρχου Τετραφυλίας, Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτικών και Εκκλησιαστικών Αρχών.
«Καλούμε τους συγχωριανούς μας , τους συνδημότες μας , καθώς και τους φίλους μας και συνορίτες Αργιθεάτες να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Επιθυμία και ευχή όλων μας , να αναστηλωθεί γρήγορα η Θρυλική Γέφυρα Κοράκου και να γίνεται εκεί ο αγιασμός αυτός !!!» αναφέρει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος.

Ιόνια Οδός: τεράστια αλλαγή έφερε ο αυτοκινητόδρομος στην καθημερινότητα των οδηγών
Την τεράστια αλλαγή που έφερε ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού, στην καθημερινότητα κυρίως των Ηπειρωτών και των Αιτωλοακαρνάνων αλλά ευρύτερα και σε όσους κινούνται στον αυτοκινητόδρομο, δείχνουν τα στατιστικά που επιβεβαιώνουν πως με την λειτουργία του μεταμόρφωσε ένα δρόμο-καρμανιόλα σε δρόμο-πρότυπο, ανέβασε κατακόρυφα τα επίπεδα οδικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, στον οδικό άξονα που ξεκινά από το Αντίρριο (αμέσως μετά το πέρας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου) και σταματά σε κόμβο με την Εγνατία Οδό, παρουσίασε 13 τροχαία, ένα εκ των οποίων θανατηφόρο και 12 ελαφρύς τραυματισμούς.

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο είναι η κατακόρυφη αύξηση στην κίνηση πάνω στην Ιόνια Οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, κατά μέσο όρο, κάθε μέρα κινούνται σχεδόν 30.000 οχήματα. Αν αυτό συνδυαστεί με τα στοιχεία της τροχαίας, τότε δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα στη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου και της συμβολής του στην γεωμετρική μείωση των τροχαίων.
Αντίθετα με τον αυτοκινητόδρομο, οι οδηγοί αποδεικνύονται ..τολμηροί, μιας και σύμφωνα με στοιχεία της τροχαίας σημειώνουν 15.000 παραβάσεις. Οι περισσότερες αφορούν υπερβολική ταχύτητα, καταδεικνύοντας ότι οι οδηγοί δύσκολα αντιστέκονται στο γκάζι.
Πιο αναλυτικά βεβαιώθηκαν 4.585 παραβάσεις και 1.811 από αυτές ήταν για υπερβολική ταχύτητα. Ακολουθούν οι παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων με 894 παραβάσεις.

Επίσκεψη της Μ. Τζούφη στην Κόνιτσα
Την Κόνιτσα επισκέφτηκε η Βουλευτής Ιωαννίνωντου ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κόνιτσας, κ. Νικόλαο Εξάρχου και τον Αντιδήμαρχο, κ. Νικόλαο Τσαλιαμάνη και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, ενώ έκαναν μια σύντομη συζήτηση για τα προβλήματα που αφορούν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Η Μερόπη Τζούφη δήλωσε τη διαθεσιμότητά της να συμβάλλει με το θεσμικό της ρόλο, όπου της ζητηθεί στην εξεύρεση λύσεων. Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε, επίσης, το Κέντρο Υγείας της περιοχής, το Δασαρχείο Κόνιτσας, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη και το Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, όπου αντάλλαξε ευχές και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Τέλος, παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση του Δήμου Κόνιτσας για τα παιδιά, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με φίλους, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Διεθνής έκθεση τουρισμού FIRIEN-MESSEWIEN 2020 στη Βιέννη
Το Επιμελητήριο Άρτας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Πρέβεζας & Θεσπρωτίας) μετά από την πρωτοβουλία του Περιφερικού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) και υποστηριζόμενα από την Περιφέρεια Ηπείρου, θα συμμετέχει σε κοινή προβολή με περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-MesseWien 2020 στις 16-19 Ιανουαρίου 2020 στη Βιέννη (Αυστρία).
Στο περίπτερο των Επιμελητηρίων : α) θα προβληθούν οι τέσσερις νομοί της Ηπείρου ως τουριστικός προορισμός, β) θα φιλοξενηθούν τουριστικές επιχειρήσεις Μέλη των Επιμελητηρίων, και γ) θα διανεμηθεί προωθητικό υλικό των προβαλλόμενων περιοχών και ενδιαφερομένων επιχειρήσεων τους.
Καλούμε τις επιχειρήσεις, Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ferien-MesseWien 2020φιλοξενούμενες στο περίπτερό μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τη Τρίτη 07/01/2020 (στο email: info@e-artas.gr).
Η ανωτέρω δράση παρέχετε ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας. Οι δαπάνες μετάβασης και διαμονής των εκθετών βαρύνουν τους ίδιους.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Δικαιούχοι ακόμη 40.000 οικογένειες
Έως και 40.000 αιτήσεις αναμένεται να εγκριθούν ακόμη για το Κοινωνικό Μέρισμα 2019 μέσα από την διαδικασία των ενστάσεων.
Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 267.342 αιτήσεις, ενώ ο προϋπολογισμός αφορά περίπου 307.000 δικαιούχους.
Ήδη έχουν δοθεί στους δικαιούχους πάνω από 187 εκατ. ευρώ και είναι διαθέσιμα περί τα 28 εκατ. για όσους δικαιωθούν από τις ενστάσεις, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν στο koinonikomerisma.gr έως τις 15 Ιανουαρίου.

Επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05-01-2020) και από τα βόρεια.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

Η σημασία του East Med για την Ήπειρο 
Τι ανέφερε ο υπεύθυνος του τομέα Ηπείρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Γιάννης
Παπαγιάννης σε ομιλία του
Την μεγάλη σημασία που έχει για την Ήπειρο και ειδικότερα για τον Νομό Θεσπρωτίας η διέλευση του Αγωγου EastMed από την περιοχή μας, ανέδειξε σε ομιλία του ο Γιάννης Παπαγιάννης, Δικηγόρος και Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας. Η ομιλία έλαβε χώρα στο Συνέδριο Ενεργειακής Ασφάλειας Ανατολικής Μεσογείου που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα από το Ελληνικό Παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο Γιάννης Παπαγιάννης είναι υπεύθυνος του τομέα Ηπείρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Το ανωτέρω συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών, σε συνεργασία με το Ισραηλινό παράρτημα και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), με πολύ σημαντικούς ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, καθώς και ακαδημαϊκούς. Στο συνέδριο αναλύθηκε η σημασία του αγωγού φυσικού αερίου East Med, για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα και η συμβολή του στην ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών από όπου θα διέλθει. Στην ομιλία του ο Γιάννης Παπαγιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να διέλθει ο εν λόγω αγωγός από τα ευρύτερα χωρικά ύδατα της Θεσπρωτίας γεγονός που θα συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη του λιμένος Ηγουμενίτσας με αποτέλεσμα να καταστεί αυτός στρατηγικής σημασίας και αφετέρου στην ευρύτερη αναβάθμιση της Ηπείρου.

Ώθηση για τη συνέχεια και στο βάθος…Ολυμπιακοί Αγώνες
Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις βρίσκεται ο Γιαννιώτης πρωταθλητής στο καγιάκ Παναγιώτης Αντωνίου. Ο μόλις 17 ετών(γεννημένος το 2002) πρωταθλητήςτου ΓΝΟΣ, αναζητά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο χορηγούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν την αναγκαία ώθηση, συμβάλλοντας στην πληρέστερη προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στηΓερμανία και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μόσχα, διοργανώσεις στις οποίες «κυνηγάει» το μετάλλιο, αλλά και για την εκπλήρωση του, δύσκολου αλλά όχι ακατόρθωτου, ονείρου της συμμετοχής στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Να σημειωθεί ότι το 2019 ήταν άκρως παραγωγικό για τον 17χρονο πρωταθλητή, ο οποίος κατάφερε να εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Minskτης Λευκορωσίας στο αγώνισμα Κ2 1000μ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Poznan της Πολωνίας στο αγώνισμα Κ2 500μ με εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ συμμετείχε καιστο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Pitestiτης Ρουμανίας στο αγώνισμα Κ2 1000μκαι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Raciceτης Τσεχίας στο αγώνισμα Κ2 1000μκατακτώντας την 16η και την 14η θέση αντίστοιχα.Εφαλτήριο για τις διεθνείς αυτές συμμετοχές στάθηκαν οινίκες του στους πανελλήνιους αγώνες της χρονιάς, στους οποίους κατέκτησε 4 πρώτες θέσεις( Κ1 1000μ, K1 500μ, K2 1000μκαι K1 5000μ) και 2 δεύτερες θέσεις(Κ2 1000μκαι K4 500μ).Έχοντας επιδείξει τις δυνατότητές του ήδη από το ντεμπούτο του(1η θέση Κ2 1000μ το 2014) και από τις συνεχόμενες διακρίσεις του στις αναπτυξιακές κατηγορίες, ο Παναγιώτης Αντωνίου, υπό την σημαντική καθοδήγηση του προπονητή Αποστόλη Παπανδρέου, αποδεικνύει την εξαιρετική προοπτική του, με το μόνο που χρειάζεται, πλέον, να είναι η στήριξη των χορηγών για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του και να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Ήπειρο
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Δευτέρα (06-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος
•Τρίτη (07-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Τετάρτη (08-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
•Πέμπτη (09-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
•Παρασκευή (10-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή
•Σάββατο (11-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου του 2020, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.
Η σχετική υπουργική απόφαση ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2019. Η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, στις κάτωθι ημερομηνίες: 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς), 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.
Το Μουσείο Ακρόπολης (ΝΠΔΔ) δεν υπάγεται στην παραπάνω διάταξη για ελεύθερη είσοδο στα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο. Οι ημέρες επισήμων τελετών-εορτασμών του Μουσείου Ακρόπολης