Φώφη Γεννηματά: Διπλές εκλογές είναι τυχοδιωκτισμός και φόβος

Σε συνέντευξή της στο iefimerida, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απάντησε στα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Σενάρια που κυρίως διακινούνται από την κυβερνητική πτέρυγα, με συχνές διαρροές ή και δηλώσεις. Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι έτοιμο να ξαναθέσει μια γνήσια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης στους Πολίτες, ακόμη πιο δυναμικά και ακόμη πιο πειστικά, όσο οι δυο όψεις της συντήρησης δεν δίνουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Ωστόσο η διακίνηση των φημών, μόνο ως ένδειξη αδυναμίας μπορούν να εκληφθούν.

Όπως σημείωσε στην απάντηση η κ. Γεννηματά: «Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι ξεκινά από την ίδια την Κυβέρνηση. Για να μην προλάβει να καταλάβει ο κόσμος ότι έφυγε «το χείρον» αλλά δεν βρήκε «το βέλτιστο». Καθόσον τα μεγάλα θέματα της οικονομίας παραμένουν ανοιχτά, η κοινωνία εξακολουθεί να έχει μια δύσκολη καθημερινότητα, το προσφυγικό υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε οριακό σημείο έντασης. Σε αυτές ιδιαίτερα τις συνθήκες τα θεσμικά παιγνίδια με ζαριές διπλών εκλογών, είναι και τυχοδιωκτισμός και σίγουρα ένδειξη αδυναμίας. Στο Κίνημα Αλλαγής δεν φοβόμαστε την κρίση του λαού. Τα διλήμματα με τις δυο όψεις της συντήρησης τελείωσαν. Στις επόμενες εκλογές, ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει μια τεκμηριωμένη πρόταση, πραγματικά προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας και εμείς εργαζόμαστε συστηματικά γι’ αυτό».

Δεν θα συναινέσουμε σε ΠτΔ από το χώρο της ΝΔ
Η κουβέντα για τον ΠτΔ έχει ήδη ανοίξει αρκετά, με πολλά ονόματα στον δημόσιο διάλογο. Τι λέει η Φώφη Γεννηματά; «Η δική μας πάγια θέση είναι πρόσωπο που θα προέρχεται από την Κεντροαριστερά, που θα εκφράζει την ισορροπία και την εθνική συνεννόηση. Αν η τελική επιλογή του γίνει με κριτήριο τις εσωκομματικές διευθετήσεις με τις πολυποίκιλες πτέρυγες της ΝΔ, εμείς προφανώς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Τα ονόματα εξάλλου που αναφέρονται δεν ενώνουν ούτε την ΝΔ πόσο μάλλον το σύνολο του ελληνικού λαού. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε την δική μας πρόταση, με πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που θα εκφράζει την ανάγκη για ισορροπία στο πολιτικό σύστημα και την εθνική συνεννόηση που σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαία. Δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση η ονοματολογία. Θα τοποθετηθούμε την κατάλληλη ώρα, κρίνοντας και προτείνοντας».