Στη Φιλοξένια 2019 η ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη πήγε το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου η «Κωστηλάτα» ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου. Το χορευτικό του Συλλόγου χόρεψε στην έκθεση Τουρισμού, Φιλοξένια 2019, που όπως, κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συγκέντρωσε όλα τα φώτα πάνω της.

Την αποστολή υποδέχτηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου η προϊσταμένη Αρετή Στασινού ενώ παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Αρταίων, Κώστας Χαρακλιάς και πολλοί δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι της Ηπείρου. Σωστό γλέντι στήθηκε για μία περίπου ώρα και επικράτησε το αδιαχώρητο. Πολλοί ήταν οι ξένοι επισκέπτες που μπήκαν στο χορό και χόρεψαν Ηπειρώτικα παραδοσιακά τραγούδια. Τα κεράσματα πήγαινα κι έρχονταν. Το χορευτικό χόρεψε επίσης στα περίπτερα της περιφέρειες Πελοποννήσου όπου ο αντιδήμαρχος του Ναυπλίου παρήγγειλε και τραγούδησε ο ίδιος το τσάμικο «Στ’ αναπλιού το Παλαμήδι, ποιος βροντάει το καριοφίλι»..

Στη συνέχεια βρέθηκε στο περίπτερο της Κρήτης της Θράκης της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ στο περίπτερο της Θεσσαλίας είχε μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον αντιπεριφεριάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχελάκη, όπου ο πρόεδρος της «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ», Γιάννης Παπαγιάννης του ζήτησε να φτιάξει το δρόμο Αρματολικό – γέφυρα Αλεξίου – στην περιοχή Μεσοχώρας ο οποίος θα συνδέσει τα Τζουμέρκα με το Περτούλι. Η Θετική απάντηση του αντιπεριφεριάρχη ήταν ό,τι το καλύτερο. Η περιοδεία του χορευτικού έκλεισε με την επίσκεψη στα περίπτερα της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

Ο Αρτινός Σύλλογος ευχαρίστησε τον αντιπεριφεριάρχη, Αλ. Καχριμάνη και τον αντιπεριφεριάρχη, Βασίλη Ψαθά που τον επέλεξαν να εκπροσωπήσει τη πόλη σ’ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.

Και στην Απολλώνια Πολιτεία
Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής το χορευτικό με την ορχήστρα του Ηλία Αγγέλου επισκέφθηκε την Απολλώνια Πολιτεία του μεγάλου φίλου του Συλλόγου Νίκου Χόντου (Hontos center) όπου στήθηκε σωστό γλέντι. Την αποστολή υποδέχτηκε η διευθύντρια κ. Φωτιάδου. Το χορευτικό χόρεψε πάνω από μία ώρα και στους τρεις ορόφους. Επεκράτησε το αδιαχώρητο και πολλοί πελάτες μπήκαν στο χορό, ενώ τιμήθηκε δεόντως η Μακεδονία και η Θράκη. Η αποστολή φωτογραφήθηκε στο άγαλμα του Απόλλωνα στην είσοδο του πολυκαταστήματος του με καταγωγή από τα άγραφα, Νίκου Χόντου, τον οποίο η ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ ευχαριστεί για μια ακόμη φορά. Η αποστολή επέστρεψε στην Άρτα το βράδυ της Κυριακής.