Στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας ο Γιώργος Στύλιος

Με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιβεβαιώνουν τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο κλάδος της πτηνοτροφίας στην Ήπειρο με το νομό Άρτας να έχει καλύψει το 9,36% της παραγωγής ο πρώην υπουργός και υποψ. Βουλευτής με τη ΝΔ στην Άρτα επισκέφθηκε τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, οι νομοί Ιωαννίνων και Άρτας παράγουν τη μισή και πλέον ποσότητα κρέατος (52,97%) από πουλερικά!
Όπως σημειώσε μετά την επίσκεψη ο Γιώργος Στύλιος, «Μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε ένα τομέα όπου η Άρτα και η Ήπειρος εδώ και δεκαετίες πρωτοπορούν. Συζητήσαμε για το μέλλον του κλάδου με τους εργαζόμενους και τα στελέχη του συνεταιρισμού. Επισήμανα τη στήριξη της Νέα Δημοκρατία στην επιχειρηματικότητα μέσω μειώσεων φόρων, ιδίως για συνεργατικά και συνεταιριστικά σχήματα, με έκπτωση 50% στον φόρο για τους παραγωγούς μέλη. Προωθούμε την ανάπτυξη. Μειώνουμε τους φόρους! Στηρίζουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τους εργαζομένους. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία!»

«Κυριαρχία» της Ηπείρου 
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Στατιστικής και Τεκμηρίωσης του ΥπΑΑΤ η ετήσια παραγωγή κρέατος πουλερικών το 2022 εκτιμάται ότι ανήλθε περίπου στους 283 χιλιάδες τόνους, εκ των οποίων το 98,5% δηλαδή περίπου οι 279 χιλιάδες τόνοι αφορά σε κρέας ορνίθων. Από αυτούς περίπου οι 271 χιλιάδες τόνοι προέρχεται από συστηματικές μονάδες εκτροφής ορνιθίων κρεοπαραγωγής. Το 80% περίπου της συνολικής παραγωγής κρέατος ορνιθίων διοχετεύεται στην αγορά από μόλις 10 επιχειρήσεις και παράγεται από αυτές και τους συνεργαζόμενους με αυτές παραγωγούς. Ο νομός Ιωαννίνων έχει καλύψει το 43,61% της παραγωγής και της Άρτας το 9,36%. Πρόκειται για τον πρώτο και τον τέταρτο νομό της λίστας. Μετά το ν. Ιωαννίνων ακολουθούν άλλοι δύο νομοί η Πιερία με 14,47% και η Εύβοια με 12,98%.