Στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

Ενημέρωση από τον πρόεδρο Δημήτρη Πετανίτη για τα αιτήματα και τις προοπτικές

Τις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, όπου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Δημήτρη Πετανίτη και τα μέλη του ΔΣ και είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για την πορεία εξυγίανσης της επιχείρησης, καθώς και να ενημερωθεί για τα δίκαια και αντικειμενικά αιτήματα των μελών του Συνεταιρισμού.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, με την συμμετοχή του Υφυπουργού κ. Παπαθανάση, του Βουλευτή Άρτας της ΝΔ κ. Γιώργου Στύλιου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννη Γκολομάζου, του Προέδρου της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ κ. Νίκου Σπύρου και συνεργατών του Υφυπουργού, από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Πετανίτη ετέθη μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της μείωσης της φορολογίας των αγροτών, η απαίτηση για ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των πτηνοτρόφων που είχαν δοθεί για την «γρίπη των πτηνών», αλλά και το μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας και περιβαλλοντικής προστασίας έργο του Συνεταιρισμού, για την λειτουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας μέσω βιοαερίου, που θα προέρχεται από την επεξεργασία των στερεών αποβλήτων των πτηνοτροφείων των μελών και της παραγωγής πιστοποιημένου οργανικού λιπάσματος, για την οποία ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου, τόσο με την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα με υψηλή επιδότηση, αλλά και την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης, ενώ ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού κ. Άλκης Μπανταλούκας, αναφέρθηκε αναλυτικά στις λεπτομέρειες των επενδυτικών σχεδίων της επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, αφού τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση είναι προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας και δη των συνεταιριστικών, μέσα από προγράμματα, αλλά και την μείωση της φορολογίας, υπογράμμισε ότι ο ευρύτερος στόχος τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και της κυβέρνησης είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με ευνοϊκούς όρους για τους εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά τα αιτήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, αφού τα χαρακτήρισε απολύτως δίκαια, υποσχέθηκε την αμέριστη υποστήριξή του, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το σχέδιο της δημιουργίας τόσο μονάδας παραγωγής βιοαερίου για τη εξασφάλιση αυτάρκειας και αυτοτέλειας στην ενέργεια του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, όσο και για την δημιουργία μονάδας παραγωγής οργανικού λιπάσματος, για τις οποίες και υποσχέθηκε την συνδρομή του Υπουργείου, τόσο με την ένταξή τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ, όσο και σε πρόσβαση για ευνοϊκή χρηματοδότηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις τόσο του Βουλευτή Άρτας κ. Γ. Στύλιου, όσο και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γ. Γκολομάζου, οι οποίοι εξήραν τον ρόλο που διαδραματίζει ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας στην τοπική οικονομία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαθανάσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού τις οποίες και χαρακτήρισε εξαιρετικές.