Στο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ο Πρόεδρος Χρίστος Λιάπης

Στο πλαίσιο των εορτών πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ γιορτάζοντας την ημέρα του Πάσχα μαζί με τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα σε κλίμα μιας πραγματικής οικογένειας συζήτησε με τα μέλη, αφουγκράστηκε τις ανάγκες τους, μοιράστηκε οικογενειακές στιγμές μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας. Στο τέλος ευχαρίστησε τα μέλη και τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ κ. Γιάννη Παπαχρήστου για την υποδοχή και την φιλοξενία που του επιφύλαξαν. «Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι εδώ! Η κοινότητά μας ανοικτή στην κοινωνία και τους πολίτες στέλνοντας τους παλμούς της νίκης της ζωής». Γιατί……… όλοι μαζί μπορούμε!

Οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση τα ΚΕΠ- Η κυβέρνηση θα τα στελεχώσει με «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους;
Παράθυρο μερικής ιδιωτικοποίησης των ΚΕΠ , επιχειρεί να ανοίξει η κυβέρνηση όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως αναφέρει, παρά την τεράστια αύξηση του όγκου των υπηρεσιών που προσφέρουν «ετοιμάζεται να δώσει 25.000.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία-«ανάδοχο», προκειμένου να προβεί στην τοποθέτηση υπαλλήλων της Ιδιωτικής Εταιρίας στα Κ.Ε.Π., οι οποίοι θα έχουν ως έργο την εκπαίδευση, ενημέρωση και προτροπή των πολιτών στη χρήση της Εθνικής Πύλης (gov.gr.), με στόχο την μείωση της εξυπηρέτησης των πολιτών με φυσική παρουσία».
Όπως τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , « αγνοούν οι ιθύνοντες του Υπουργείου, ότι ήδη οι συνάδελφοι στα Κ.Ε.Π. ενημερώνουν τους πολίτες που γνωρίζουν τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας πώς να εξυπηρετούνται εύκολα και γρήγορα μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών.

Επομένως, γιατί χρειάζεται να προβεί η κυβέρνηση σε αυτή την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού και παροχή σύγχρονου εξοπλισμού, προκειμένου να ενισχυθούν στην πραγματικότητα τα Κ.Ε.Π. με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών;».
Επίσης δηλώνει ότι « στηρίζει απόλυτα τους συναδέλφους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), οπότε βάσει των καταγγελθέντων ενεργειών απαιτούμε από την κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμει στο έργο των Κ.Ε.Π. με γνώμονα την πραγματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Προκήρυξη θέσεων μέσω ΑΣΕΠ στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ
Από το Επιμελητήριο Άρτας, γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 4Κ/2021 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 20/22.4.2021/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα έξι (76) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), στο Επιμελητήριο Άρτας, στο Επιμελητήριο Εύβοιας, στο Επιμελητήριο Λάρισας, στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας, στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας (Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη), στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) – Ν.Π.Ι.Δ., στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στην Υπηρεσία Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ. – Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 11 Μαΐου 2021 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 26 Μαΐου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.
Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της προκήρυξης).

Κώστας Μπάρκας: Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια
Στην κινητοποίηση οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή βουλευτών, συνδικαλιστών και μελών της Νεολαίας, μπροστά από τη Βουλή, εν όψει της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης 6 Μαΐου, για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά, συμμετείχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση τα εξής: «η φετινή επέτειος συμπίπτει με την πρόθεση της κυβέρνησης, να βάλει ακόμα μία φορά στο στόχαστρο της τον κόσμο της εργασίας. Όταν η τεχνολογική πρόοδος μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, δεν μπορεί η απάντηση της κυβέρνησης να είναι διευρυμένα ωράρια με απλήρωτες ώρες εργασίας. Δεν μπορεί σε μια σύγχρονη χώρα να γίνονται αποδεκτές αλλαγές, που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Σε αυτή τη συγκυρία, την «επόμενη μέρα» της πανδημίας, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ, η οικοδόμηση μιας κοινωνίας βασισμένης στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην αλληλεγγύη και στην ισότητα. Αξίες εκ διαμέτρου αντίθετες με όσα σχεδιάζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Διότι για την κυβέρνηση αυτή δεν χωρούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα super market, στην εστίαση, στις ταχυμεταφορές, οι πωλητές και οι πωλήτριες, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα κέντρα αισθητικής, στα κομμωτήρια, στην καθαριότητα, στα γυμναστήρια, στον πολιτισμό, στην παιδεία, στην υγεία, οι βιομηχανικοί εργάτες. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν χωρούν όσες και όσοι «έβαλαν πλάτη», για να μείνει η χώρα όρθια την περίοδο της πανδημίας και είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως. Με όλες αυτές και όλους αυτούς θα δώσουμε ξανά τη μάχη για να μη γίνει θεσμός το απάνθρωπο. Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια».