ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ

Νέο Υπερσύγχρονο Ασθενοφόρο 
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ, παραδόθηκε ένα από τα δέκα νέα και εξοπλισμένα ασθενοφόρα παραδόθηκαν σήμερα σε ισάριθμα Κέντρα Υγείας που ανήκουν στη διοικητική της περιφέρεια και όπως δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννης Καρβέλης, «πρόκειται για ασθενοφόρα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό».
«Είναι όλα 4Χ4, γιατί το πρώτο μας μέλημα ήταν να ενισχύσουμε τα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, παρέχοντας στους συμπολίτες μας, ασφάλεια, άμεση και γρήγορη επέμβαση όπου χρειαστεί» και κατέληξε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ, λέγοντας ότι «Μέλημά μας είναι οι άνθρωποι της υπαίθρου».
Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ. «τα νέα ασθενοφόρα, αποκτήθηκαν κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, ενώ το κόστος τους ανήλθε στα 800.000 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε εξολοκλήρου από την Υγειονομική Περιφέρεια».
Τα ασθενοφόρα παραδόθηκαν στα Κέντρα Υγείας Άνω Καλεντίνης Άρτας, Ερυμάνθειας και Κλειτορίας στην Αχαΐα, Ναυπάκτου και Χαλκιόπουλου στην Αιτωλοακαρνανία, Βασιλικής στην Λευκάδα, Πάργας στην Πρέβεζα, Μετσόβου, Δελβινακίου και Κονίτσης στα Ιωάννινα.

Νέο Δ.Σ. Ένωσης Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Άρτας
Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Άρτας, μετά τις αρχαιρεσίες της 29ης/9/2021 και παρακαλώ, εκ μέρους του Προέδρου της, κ. Ναπολέοντα Μακρή, για τη δημοσίευσή της.
Νέο Δ.Σ. Της Ένωσης Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Άρτας, μετά τις αρχαιρεσίες της 29ης/9/2021
Α. Διοικητικό Συμβούλιο
1. Μακρής Ναπολέων Πρόεδρος
2. Αγγέλης Στυλιανός Αντιπρόεδρος
3. Παλαιοχώρη Αθανασία Γραμματέας
4. Βότης Ιωάννης Ταμίας
5. Παπαθανασίου Απόστολος Τακτικό μέλος
Β. Ελεγκτική Επιτροπή
1. Μπουργάνης Ελευθέριος Πρόεδρος
2. Μαργώνης Ναπολέων Γραμματέας
3. Μπόσμος Κωνσταντίνος Μέλος
Γ. Αντιπρόσωποι για Π.Ο.Π.Σ
1. Μακρής Ναπολέων
2. Παλαιοχώρη Αθανασία Αναπληρωματικό Μέλος
3. Αγγέλης Στυλιανός Αναπληρωματικό Μέλος

Δήμος Πωγωνίου: Την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών ζητά ο Δήμαρχος
Την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πωγωνίου ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
Σαράντα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρατηρείται το πρωτοφανές φαινόμενο τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι περισσότερα από το ήδη υπάρχον.
Οι μαθητές του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου, όπως και όλοι οι μαθητές, καλούνται να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη χρονιά μετά την επιστροφή τους στις σχολικές τάξεις και τα προβλήματα που δημιούργησε σε ολόκληρη την κοινωνία η πανδημία του κορονοϊού και πολύ περισσότερο στα παιδιά και στο κομμάτι της εκπαίδευσης.
Η πολιτεία όφειλε να κάνει αυτή την επιστροφή όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Αντ’ αυτού, τα παιδιά βρίσκονται σε τάξεις χωρίς καθηγητές με το εκπαιδευτικό κενό που προκάλεσε η πανδημία να αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη για την εκπαίδευση των παιδιών μας ώστε να βγουν στην κοινωνία ως ολοκληρωμένα άτομα με εφόδια».

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων
Πολιτική εκδήλωση με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Στο πλαίσιο της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ «Για μια νέα αρχή με οδηγό την κοινωνία», η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων, διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Du lac , με ομιλήτρια την Τομεάρχη Εργασίας –Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα αναφερθεί στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και θα παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για ένα καλύτερο αύριο. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα Ιωάννινα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων ,όπου θα έχει συνάντηση και με το Δ.Σ των εργαζομένων του φορέα. Θα συναντηθεί επίσης με τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Ν.Ιωαννίνων,καθώς και με το Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν.Ιωαννίνων, ενώ θα παραθέσει συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής μας.
Η Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ενημερώνει στην εκδήλωση ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι οι προσερχόμενοι και οι προσερχόμενες θα επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.