Συγκέντρωση ξενοδοχοϋπάλληλων και εργαζόμενων στο τουρισμό στη Πάργα

Συγκέντρωση ξενοδοχοϋπάλληλων και εργαζόμενων στο τουρισμό και επισιτισμό από την ευρύτερη περιοχή της Πάργας πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη στις 28 Μάη στις 11:30 π.μ στο Πνευματικό Κέντρο της Πάργας στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τους εργαζόμενους στο τουρισμό. Παρά την άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου της περιοχής η ΛΑΝΤΖΑ Πάργας σε συνεργασία με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας προχωρήσανε σε μια πρώτη επιτυχημένη σύσκεψη.
Στη συγκέντρωση μίλησαν η Υφαντή Ελισάβετ μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας και ο Νάνος Βαγγέλης μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζα .Το λόγο πήρανε όλοι οι παρευρισκόμενοι και στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε:
1) Άμεσα να γίνει παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας με αίτημα να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση εργαζόμενης εποχικής αορίστου χρόνου με τη διεύθυνση ξενοδοχείου που την «ειδοποίησε» να μην ξαναπάει για δουλειά με αίτημα την επαναπρόσληψή της. Όλοι μέσα στην αίθουσα αποφάσισαν να στηρίξουν τη συναδέλφισσα μέχρι τέλους και ο αγώνας της αποτελεί αγώνα όλων και όχι «ατομική ευθύνη» όπως δήλωσε η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου στη τελευταία του συνεδρίαση. Η επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας θα ανοίξει το δρόμο για τη μαζικό και συλλογικό αίτημα επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στις εποχικές επιχειρήσεις που θα ανοίξουν.
2) Να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 10/6. Ο τόπος και ο χρόνος προτείνεται να προκύψει σε συνεννόηση με συναδέλφισσες και συναδέλφους και από άλλες περιοχές
3) νέο κάλεσμα συνέλευσης αμέσως μετά.

Διενέργεια εξετάσεων στους εργαζόμενους του Κ.Κ.Π.Π.Η.
Η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την 6η ΥΠΕ αποφάσισε τη διενέργεια μοριακού ελέγχου covid 19 ,τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους των παραρτημάτων του Κ.Κ.Π.Π.Η.
Με γνώμονα τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ορθότερη αντιμετώπιση της πανδημίας στις κλειστές μονάδες φροντίδας, το Κ.Κ.Π.Π.Η. με την υποστήριξη της Διεύθυνσης της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, αποφάσισε μεταξύ άλλων και την διενέργεια των ως άνω εξετάσεων , ως επιπλέον μέτρο πρόληψης και προστασίας των Δομών του.
Την Πέμπτη 28-05-2020 στα Παραρτήματα ΑΜΕΑ του Κ.Κ.Π.Π.Η. παρευρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για λήψη δειγμάτων από τους ωφελούμενους του Παραρτήματος ΑΜΕΑ «Νεομάρτυς Γεώργιος» στα Ιωάννινα ,ως πρώτη εφαρμογή σε Δομή ΑΜΕΑ στην Ήπειρο , ενώ απο 29-05-2020 θα συνεχιστεί η διαδικασία λήψης δειγμάτων και σε όλους τους εργαζομένους. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η διαδικασία με άλλα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα Παραρτήματα ΑΜΕΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
« Το Κ.Κ.Π.Π.Η. στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κορωνοϊού με συνέπεια και ευθύνη έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των ατόμων που περιθάλπει.
Κατόπιν αυτών και εφόσον περάσαμε αλώβητοι αυτή τη διαδικασία, θα συνεχιστούν κανονικά οι νέες εισαγωγές ωφελούμενών στα Παραρτήματα ΑΜΕΑ του Κ.Κ.Π.Π.Η., βάσει των κοινωνικών αναγκών της περιοχής μας» αναφέρει σε ανακοίνωση η Πρόεδρος ΔΣ Μαρία Τσολάκη.

Ανασυγκρότηση του ΔΣ του Συλλόγου ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΡΤΑΣ
Μετά τη Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές που διεξήχθησαν στις 25 Μαΐου στα γραφεία του Σωματείου ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΡΤΑΣ ” Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ ” για τα Όργανα Διοίκησης, επανεκλέχθηκε το υπάρχον Δ.Σ. με εντολή να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε καθώς η θητεία του ήταν μόλις οκτώ μήνες (μετά τον απροσδόκητο θάνατο του μέχρι πρότινος Προέδρου Βασίλειου Μάλλιου και την ανακατανομή αξιωμάτων).
Η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως ακολούθως:
1) Π ρ ό ε δ ρ ο ς : Ζαχάρης Σωτήριος
2) Αντιπρόεδρος: Μπίζας Χαράλαμπος
3) Γενικός Γραμματέας: Ζαρκάδας Ιωάννης
4) Τ α μ ί α ς : Τσιαντής Ηλίας
5) Γενικός Αρχηγός: Ντόκορος Βασίλειος
6) Έφορος Ομαδικών Αθλημάτων: Ζαρκάδας Λεωνίδας
7) Έφορος Ατομικών Αθλημάτων: Σιώζου Γεωργία

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ: Διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών συντήρησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού
Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει ότι ο Δήμος Αρταίων διακηρύσσει συνοπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια υλικών συντήρησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού Δ.Ε. Αρταίων,με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει της τιμής (χαμηλότερη τιμή), συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 70.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.Ο διαγωνισμός θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων στην Περιφερειακή Οδό & Αυξεντίου 3ος όροφος την Τρίτη 09-06-2020 και ώρα 10:00 π.μ.έως 10:30 π.μ.

Υδραυλικές μπασκέτες στο ΠΕΑΚΙ
Η Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων ευχαριστεί δημόσια τη Διοίκηση και προσωπικά την πρόεδρο του Σταδίου Ειρήνης Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, για την παραχώρηση υδραυλικών μπασκετών και καθισμάτων τα οποία θα τοποθετηθούν άμεσα στις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη συνολικότερη αναβάθμισή τους.
«Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας η συνεργασία μεταξύ των διοικήσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι πολυεπίπεδη με στόχο, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου εξοπλισμού και της τεχνογνωσίας με σεβασμό στα χρήματα που δαπανήθηκαν από τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η παραχώρηση του εξοπλισμού από το ΣΕΦ με τον οποίο οι εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας αναβαθμίζονται αισθητά και είναι πλέον έτοιμες να υποδεχτούν διοργανώσεις και ομάδες του υψηλότερου επιπέδου. Ευχαριστώ προσωπικά, εκ μέρους της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, την πρόεδρο του ΣΕΦ για την συνεργασία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας.