ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΡΤΑΣ «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ»

Με επιτυχία οι δράσεις για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Στα πλαίσια της εκστρατείας του Ροζ Οκτώβρη για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» πραγματοποίησε με επιτυχία μια σειρά από δράσεις στην πόλη της Άρτας με στόχο πάντα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας πάνω στην πρόληψη του καρκίνου.
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου εθελοντές του Συλλόγου διένειμαν ενημερωτικό υλικό στην κεντρική πλατεία της πόλης συζητώντας για την αξία και τη σημασία της πρόληψης και παρουσιάζοντας τον Σύλλογο και τις δράσεις του.

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Συλλόγου «Μακρυγιάννης», γυναικολόγοι από τον Ιατρικό Σύλλογο της Άρτας έδειξαν σε γυναίκες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τον σωστό τρόπο αυτοεξέτασης μαστού, την αυτοψηλάφηση, που κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει ως πρώτο έλεγχο ώστε να προστατεύσει το σώμα της. Κυρίες από 16 έως 40 ετών με ενδιαφέρον ήρθαν, 15.00 ως 17.00, να εκπαιδευτούν ατομικά από τους γιατρούς πώς να ψηλαφίζουν το στήθος τους.
Η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στα γραφεία του Συλλόγου στους Πλησιούς Άρτας 18.00 έως 20.00 το απόγευμα με γυναικολόγους από τον Ιατρικό Σύλλογο, για τις μεγαλύτερες κυρίες, δηλαδή από 41 εως …100! Και πάλι με συγκινητική ανταπόκριση.

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στη γραφική Κορωνησία στις 16.00 το απόγευμα, οι Επιστήθιοι Φίλοι με εθελοντές και φίλους που πρόθυμα δέχτηκαν την πρόσκληση περπάτησαν για τη ζωή στον γεμάτο ζωή υγροβιότοπο της περιοχής, μέσα στο θαύμα της φύσης και τα χρώματα του δειλινού όλοι μαζί στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για τη φυσική μαγεία και το φυσικό μεγαλείο, την ομορφιά της ζωής, τη χαρά να τα νιώθεις αυτά με …παρέα και προπάντων για την μεγάλη σημασία της άσκησης ως παράγοντας πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ αλλά και ό, τι και να σου συμβεί… ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!
Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Ιατρικό Σύλλογο της Άρτας για την πρόθυμη ανταπόκριση στο κάλεσμα για συνεργασία στις δράσεις, το Δ. Σ. του πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» για την παραχώρηση της αίθουσας και τη συνεργασία τους καθώς και τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού για την σημαντική στήριξή του και ξενάγηση στα όμορφα μονοπάτια της φύσης του Αμβρακικού.