ΣΥΛΛΟΓOΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ "ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ" ΑΡΤΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Άρτας “Επιστήθιοι Φίλοι” ανακοινώνει τη διενέργεια Χριστουγεννιάτικου παζαριού με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του, χριστουγεννιάτικα δωρα, γούρια, διακοσμητικά, σπιτικά γλυκά κλπ.
Σκοπός του παζαριού είναι η οικονομική στήριξη των δράσεων του συλλόγου, και θα διεξαχθεί από Πέμπτη 5 Νοεμβρίου μέχρι και Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο γραφείο του συλλόγου στην Άρτα (Σκουφά 79-Εθελοντές Αιμοδότες, δίπλα στον Άγιο Δημητριο).

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας
Εκδηλώσεις προσφοράς και αλληλεγγύης
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας συνεχίζει για 7η χρονιά να συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής προσφοράς, και σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, προσκαλεί τους συμπολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του προσφέροντας κάτι από τα παρακάτω: Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ντοματοχυμό, ζάχαρη κτλ. Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής όπως σαμπουάν, καθαριστικά δαπέδου, χλωρίνη, σκόνη πλυντηρίου ρούχων κτλ. Προγραμματίζονται, εν τω μεταξύ οι εξής εκδηλώσεις:

11/ Δεκεμβρίου: Προβολή ντοκιμαντέρ: «Αγριόγιδο: ο κυρίαρχος των βουνών», στις 8:30 το βράδυ από τον
Χαρητάκη Παπαϊωάνου και τον Σύλλογο «Αγριόγιδο στα βουνά». 11η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών
18 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ. Προβολή της ταινίας «Trekking στο Everest Base Camp και ανάβαση στο Island Peak 6189 m», Χρήστος Λάμπρης
21 Δεκεμβρίου Open climbing day,αναρρίχηση στην πίστα μας για μικρούς και μεγάλους
από 8 έως 9 το βράδυ.Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αρταίων και στο Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτινών Γυναικών. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο του συλλόγου, Αμβρακίας 38. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2681028030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στη διεύθυνση Αμβρακίας 38 στην Άρτα. Ο Σύλλογος τέλος, ευχαριστεί το «ΕΝΤΥΠΩΣΙΣ» για τη χορηγία της αφίσας

Αφρός &Φυσαλλίδες 2019: Αφρώδεις οίνοι,μόνο
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έφτασε και φέτος η στιγμή που περιμένουν με ανυπομονησία οι οινόφιλοι της πρωτεύουσας, για την πιο ευδαιμονική και βέβαια απαστράπτουσα γευστική δοκιμή οίνων, αποκλειστικά αφρωδών, από διάφορες χώρες. Πρόκειται για την Αφρός &Φυσαλλίδες. Μια μονοήμερη και σαφώς καθιερωμένη εκδήλωση που φέτος διεξάγεται για 13η φορά στις 8 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, 13:00-20:00. Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση Αφρός &Φυσαλλίδες κρύβει και φέτος εκπλήξεις που θα απογειώσουν την απόλαυση. Μια από αυτές είναι η παρουσία σαμπάνιας μικρών παραγωγών της Καμπανίας που δεν κυκλοφορούν ακόμα στην Ελλάδα.
Ανεξαρτήτως προέλευσης τα αφρώδη κρασιά είναι πάντα γοητευτικά, συναρπαστικά και ελκυστικά. Η πατρίδα τους, η Καµπανία (Γαλλία), έγινε πασίγνωστη με τις σαμπάνιες της, ωστόσο αφρώδεις οίνους παράγουν πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Φέτος, στην εκδήλωση Αφρός &Φυσαλλίδες θα υπάρχουν περίπου 100αφρώδεις οίνοι από διάφορες χώρες.

Μιλώντας για τα ελληνικά αφρώδη, αξίζει να σημειωθεί πως αυτά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και δεν προέρχονται πια μόνο από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά. Έχουν δε βελτιωθεί τόσο πολύ, που στέκονται ανταγωνιστικά έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, σε αρώματα, σε γεύση, ακόμα και σε ευφάνταστες συσκευασίες.
Όπως κάθε χρόνο, η εν λόγω εκδήλωση οργανώνεται λίγο πριν από τις γιορτές Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που είναι η κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων σε όλον τον κόσμο, αν και στόχος της ήταν και παραμένει να φέρει τον Έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά όλο το χρόνο.

O Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, τιμά σε ειδική εκδήλωση τον Θεόδωρο Παπαγιάννη
O Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών του για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή του (1919-2019), τιμά σε ειδική εκδήλωση τον παγκοσμίως διακεκριμένο καλλιτέχνη, ομότιμο καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Θεόδωρο Παπαγιάννη, για τη σημαντική συμβολή του στην τέχνη της γλυπτικής και την ανεκτίμητη ευεργεσία του στην Ήπειρο.
Η τιμητική αυτή εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 7.30 μ.μ. στο χώρο δράσεων και πολιτισμού «Το Σπίτι του Ηπειρώτη” (Μουρούζη 14-16/1ος όροφος), όπου εκτός των άλλων θα γίνει εκτενής αναφορά στη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη, θα προβληθούν εικόνες και βίντεο από τα έργα του και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”, ενώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα συνομιλήσει με το κοινό.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Αλέξανδρος Χάιδας, Φιλόλογος MEd, MSc – Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, Σάκης Κάπαρης, Οικονομολόγος – Φιλότεχνος, Χρήστος Μεράντζας, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών. Την εκδήλωση θα ανοίξει το Σχήμα Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ενώ μετά το πέρας αυτής θα ακολουθήσει δεξίωση.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδας Αλέξανδρος: «ο Θεόδωρος Παπαγιάννης είναι ο Ηπειρώτης εκείνος στο πρόσωπο του οποίου τιμάται ο σύγχρονος καλλιτεχνικός κόσμος εντός και εκτός συνόρων. Τόσο με την ακαδημαϊκή του πορεία όσο και με την παραγωγή των έργων του έχει συνδεθεί με το αισθητικό αποτέλεσμα δημόσιων χώρων όχι μόνο της ιδιαίτερης πατρίδας του αλλά και παγκοσμίως. Παράλληλα, με την προσφορά έργων του, προκειμένου να στηθεί το μουσείο σύγχρονης τέχνης στον τόπο όπου γεννήθηκε, το Ελληνικό (πρώην Λοζέτσι) Ιωαννίνων, αποδεικνύεται περίτρανα πως η ηπειρώτικη ευεργεσία βρίσκει για άλλη μια φορά εκφραστές και συνεχιστές. Προς τούτο, και δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι το όνομα του Θεόδωρου Παπαγιάννη δύναται να χαραχτεί δίπλα στα ονόματα των μεγάλων εκείνων ηπειρωτών ευεργετών για τους οποίους όλοι μας διαχρονικά είμαστε υπερήφανοι».

«Για γυναίκα, καλή είναι» στο Θέατρο Έκφραση…
Η νέα σόλο παράσταση της Ήρας Κατσούδα έρχεται στις 8 Δεκεμβρίου
Τη δεύτερη σόλο παράστασή της με τίτλο «Για γυναίκα, καλή είναι» θα παρουσιάσει η ταλαντούχα standupcomedianΉρα Κατσούδα στα Γιάννενα και το Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου (ώρα 21.00).
Η παράσταση, η οποία έρχεται μετά την επιτυχημένη standupcomedy «Χωρίς Γλουτένη», διαθέτει κείμενα ολόφρεσκα, ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα (ή περίπου) και τίτλο σίγουρα βγαλμένο από τη ζωή!
Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης; «Κάποιοι θεατές που στο τέλος της παράστασης θεωρούν σκόπιμο να μοιραστούν μαζί σου τη σκέψη τους ότι “Μπράβο, για γυναίκα καλή είσαι”. Και μετά σου γυρίζει το μάτι. Ε, και μετά το κάνεις παράσταση!», λέει η δημιουργός.
Ποια είναι…

Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το standupcomedy, με συνεχείς παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα. Το 2017-2018 παρουσίασε τη σόλο της παράστασης με τίτλο «Χωρίς Γλουτένη» που έγινε soldout σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σε συνεργασία με τον Ανδρέα Πασπάτη παρουσίασαν το 2014 το πρώτο standupcomedybattle στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παράστασης «Ο καθένας τα δικά του», ενώ το 2016 το πρώτο ζωντανό standupcomedytalkshow “TheComedians” (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης).
Μεταξύ άλλων, έχει παρουσιάσει την τελετή απονομής των βραβείων ΕΒΓΕ (2019), το TEDx NTUA στην Αθήνα (2018) και συμπαρουσιάσει την τελετής έναρξης του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2018).Συμμετείχε στο Standupfor U για το πρόγραμμα «Νονός της Unicef», το οποίο αναμεταδόθηκε από τον ALPHA.Είναι από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης, ενώ είναι υπεύθυνη για πολλές βραδιές OpenMic.
Έχει γράψει το θεατρικό έργο «Ο Γάμος» που επί δύο χρόνια ήταν soldout στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει εργαστεί και ως ηθοποιός και κειμενογράφος διαφημίσεων. Σπούδασε Οικονομικά (Α.Π.Θ.), κλασσική μουσική, χορό και υποκριτική. Το «Για γυναίκα καλή είναι» αποτελεί τη δεύτερη σόλο παράστασή της και θα παιχτεί τη σεζόν 2019-2020 σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη.
*Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στο ταμείο και 8 ευρώ στην προπώληση η οποία γίνεται καθημερινά στο Θέατρο Έκφραση.

«Γενοκτονία» από τη Ζωή Τηγανούρια & τον Πασχάλη Μπούρα με τους αδελφούς Τσαχουρίδη!
Ένα συγκινητικό τραγούδι μνήμης, ως ελάχιστος φόρος τιμής στις 353.000 ψυχές που μαρτύρησαν στη γη του Πόντου, σε μουσική Ζωής Τηγανούρια και στίχους Πασχάλη Μπούρα, που ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης με τη φωνή του και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με τη ποντιακή λύρα του, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Την παραγωγή και ενορχήστρωση έχει κάνει η πολύπλευρη μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα και το soundtrack της ταινίας του Hollywood “Tango Shalom” (που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα), η οποία παράλληλα μελοποίησε τους συγκινητικούς στίχους του Πασχάλη Μπούρα και πρότεινε, στους πλέον κατάλληλους, να το αποδώσουν μοναδικά με την ερμηνεία τους: τα αδέλφια Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης!

Στο επιβλητικό άκουσμα συμβάλλει το 60μελές σύνολο χορωδιών αποτελούμενο από τη Μεικτή Χορωδία Μουσικής Σχολής Δήμου Βόλβης, τη Παιδική Νεανική Χορωδία Δήμου Βόλβης & τη Μεικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Ιερισσού «ο Κλειγέννης», με μαέστρο τον Σταύρο Καραμάνη.
Το εξώφυλλο είναι ένας πρωτότυπος πίνακας ζωγραφικής της Γερμανίδας εικαστικού Barbara Daling, με την ευγενική παραχώρηση από την προσωπική συλλογή του συγγραφέα και διακεκριμένου καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη.
Συμμετέχοντες:
Φωνή – Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης
Ποντιακή Λύρα – Ματθαίος Τσαχουρίδης
Ακορντεόν/Πιάνο – Ζωή Τηγανούρια
Κλασσική Κιθάρα – Μιχάλης Βερβελάκης
Κόντρα Μπάσο – Γιώργος Μουχτάρης
Κρουστά – Simone Mongelli, Στέλιος Γενεράλης
Μεικτή Χορωδία Μουσικής Σχολής Δήμου Βόλβης, Παιδική Νεανική Χορωδία Δήμου Βόλβης & Μεικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Ιερισσού «ο Κλειγέννης», υπό τον μαέστρο Σταύρο Καραμάνη
Ηχογράφηση χορωδιών: Fonografos Studio – Αστέρης Τράκας
Recording/Επεξεργασία/Μίξη ήχου/Mastering: Dotwav Studios – Στέλιος Γενεράλης/Ιωσήφ Χηδύρογλου
Το τραγούδι «Γενοκτονία» είναι ένα αφιέρωμα στον Πόντο και στον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ας είναι ένα μικρό λιθαράκι ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον κοινό αγώνα για την επιβίωση της ιστορικής μνήμης.